Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

13 Φεβ 2020

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΕΚΤΑΚΤΟ Δ.Σ ΣΤΗΝ ΟΜΕ ΟΤΕ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Όλοι γνωρίζουμε ότι το τελευταίο διάστημα  υπάρχουν στοχευμένες  επισκέψεις σε χώρους δουλειάς  από εκπροσώπους της διοίκησης και του “ανώτατου management” που έχουν σαν στόχο να εκβιάσουν και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενου μπροστά στην επόμενη μέρα και τον μετασχηματισμό της εταιρείας.

Σήμερα (Πέμπτη 13/2) όμως ξεπέρασαν τα όρια οι προκλητικές δηλώσεις του Δ/ΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ  στην ΚΡΗΤΗ που ξεκάθαρα δυσφήμησε και κατασυκοφάντησε τους πολυήμερους αγώνες των εργαζομένων στα πλαίσια διεκδίκησης  μιας ΣΣΕ με βάση τις ανάγκες τους και αντάξια του πλούτου που παράγουν.  Ούτε λίγο ούτε πολύ σήμερα, ποινικοποιήθηκαν από τη διοίκηση οι απεργιακοί αγώνες και η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην ΚΡΗΤΗ και σε όλη την Ελλάδα. Αυτή η ανοικτή απαράδεκτη επίθεση δεν είναι τυχαία  στο χρόνο που γίνεται.

Τέτοιες απόψεις είναι ενταγμένες στο πλαίσιο της συνολικής αντεργατικής  επίθεσης  -προηγούμενης και σημερινής κυβέρνησης- απέναντι στη συνδικαλιστική δράση και στο συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι ενταγμένες στο ειδικό  αντεργατικό πλαίσιο του ΣΕΒ και των εργοδοτών που αναγνωρίζουν «ως μόνο δίκιο, το δίκιο του εργοδότη» στέλνοντας το μήνυμα της υποταγής, που θέλει τους εργαζόμενους έρμαια «στις ορέξεις» της εργοδοσίας.

Τώρα που η εργοδοσία περνά στην αντεπίθεση οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουν συλλογικά και συντονισμένα, ο πολυήμερος αγώνας μας επιβεβαίωσε ότι είναι το μόνο όπλο πίεσης στην εργοδοσία. Η εργασία, η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων είναι αδιαπραγμάτευτες δεν μπορεί να είναι ούτε κόστος, ούτε τζόγος.

Το αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έρχεται ιδιωτικοποιεί την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ και  στέλνει χιλιάδες νέους εργαζόμενους στους ιδιώτες «αρπακτικά» των ασφαλιστικών εταιρειών.

Η απεργία στις 18 Φλεβάρη μας αφορά και είναι υπόθεση όλων μας

Είναι υποχρέωση και μονόδρομος των εργαζομένων για να μην περάσει η αν-ασφάλεια στην πράξη. Να προστατεύσουμε τις ζωές μας από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τις επαγγελματικές ασθένειες, να μη γινόμαστε θύματα εργοδοτικών ατυχημάτων.

Καταγγέλλουμε  αυτές τις  απαράδεκτα προκλητικές πρακτικές της διοίκησης. Καλούμε άμεσα σε έκτακτο ΔΣ στην ΟΜΕ  με μοναδικό θέμα πως οι εργαζόμενοι θα αποκρούσουν και δε θα δεχτούν όλη αυτή την επίθεση ενάντια στην αξιοπρέπεια και στη ζωή με δικαιώματά, από τους εκπροσώπους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Οφείλουμε τώρα να δημιουργήσουμε μέτωπο αντίστασης και  αγώνα ενάντια σε τέτοια προκλητική και  συντονισμένη επίθεση.
Η απεργία στις 18 Φλεβάρη να γίνει η απάντηση των εργαζόμενων να συμμετέχουμε μαζικά και οργανωμένα κόντρα σε τρομοκρατία απειλές και στα νέα μέτρα που θα έρθουν και θα απαγορεύουν ακόμα και τις διαδηλώσεις.
Ρεαλισμός δεν είναι, να κάτσουμε στα αυγά μας.
Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Επισκέπτες