Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

7 Φεβ 2020

Για το 31ο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας


31ο συνέδριο Ε.Κ.Α. (Εργατικού Κέντρο Αθήνας):
ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Το Σαββατοκύριακο 8-9 Φλεβάρη διεξάγεται στο Σ.Ε.Φ. το 31ο συνέδριο του μεγαλύτερου εργατικού κέντρου της χώρας, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Το συνέδριο διεξάγεται σε περίοδο που η κυβέρνηση και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι ετοιμάζονται για νέο χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο έχοντας και την υποστήριξη της πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Αντίστοιχο πλαίσιο επικρατεί και στο όμιλο ΟΤΕ. Είμαστε λίγες ώρες μετά την υπογραφή μιας ακόμα ΣΣΕ που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εργοδοσίας. ΣΣΕ που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΟΜΕ - ΟΤΕ (ΣΥΝΕΝΑ (ΠΑΣΚΕ) – ΑΚΕ Ομίλου ΟΤΕ – ΑΚΕ ΠΑΣΕ (διάσπαση της ΑΚΕ)) με την αμέριστη βοήθεια της Ενωτικής – Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ), κόντρα στις αποφάσεις των εργαζόμενων που μέσα από μαζικές διαδικασίες απέρριψαν αυτή τη σύμβαση. Οι δυνάμεις αυτές απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι είναι στρατηγική τους θέση η υποστήριξη και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εργοδοσίας.

Βλέποντας είτε τη μεγάλη εικόνα που αφορά στη συνολική επίθεση στους εργαζόμενους από κυβέρνηση και εργοδότες με τη συμπαράσταση της ΓΣΕΕ είτε τη μικρή εικόνα επίθεση που αφορά την επίθεση στους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ από την εργοδοσία του ομίλου, με τη συμπαράσταση της πλειοψηφίας της ΟΜΕ – ΟΤΕ κάθε εργαζόμενος καταλαβαίνει ποιο είναι το διακύβευμα (και) για το συνέδριο του εργατικού κέντρου Αθήνας. Το διακύβευμα, δεν είναι άλλο, από το να πεταχτεί η εργοδοσία και τα τσιράκια της έξω απο τις γραμμές του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος. Αυτό, δηλαδή, για το οποίο οι ταξικές δυνάμεις πάλεψαν και θα κληθούν να το κάνουν ξανά σε σύντομο χρονικό διάστημα στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Συνεπώς, το 31ο συνέδριο του εργατικού κέντρου Αθήνας είναι μια μάχη απέναντι σε όλους όσους θέλουν τα σωματεία φορείς εξυπηρέτησης των συμφερόντων της εργοδοσίας. Είναι μια μάχη για να γίνουν τα σωματεία φορείς και εκφραστές των διεκδικήσεων των εργαζόμενων. Είναι μια, ακόμα, μάχη για:

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Μπορείτε να κατεβάσετε  εδώ την διακήρυξη της ΔΑΣ (του συνδυασμού που συγκροτείται από συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και άλλους πρωτοπόρους αγωνιστές) για το 31ο συνέδριο του Ε.Κ.Α.Επισκέπτες