Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

24 Φεβ 2020

Ο πρόεδρος της ΟΜΕ – ΟΤΕ στηρίζει το συνέδριο – παρωδία της ΓΣΕΕ αδιαφορώντας για τις συλλογικές διαδικασίες και αποφάσεις

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιτίθεται σε όλο το φάσμα της ζωής των εργαζόμενων με το νέο ασφαλιστικό που θέλει να ψηφίσει την Πέμπτη 27/2, με το νόμο που ετοιμάζει ώστε να περιορίσει το στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα της διαδήλωσης και της διαμαρτυρίας. Την ίδια ώρα η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ πήρε ξεκάθαρα απεργοσπαστική θέση για την απεργία στις 18 Φλεβάρη και με το μόνο που ασχολείται είναι οι ετοιμασίες για ένα συνέδριο – παρωδία. Συνέδριο που σκοπεύουν να διαρκέσει μόνο λίγες ώρες μόνο για να στήσουν μια κάλπη ώστε να κρατήσουν τις θέσεις τους και να νομιμοποιήσουν τη νοθεία και την παρουσία εργοδοτών στις γραμμές των συνδικάτων. Κι όλα αυτά υπό την προστασία των ΜΑΤ και έχοντας καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που τα τελευταία χρόνια ψήφισαν και υλοποίησαν το σφαγιασμό των εργαζομένων.

Στοιχισμένος πίσω από τη γραμμή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, αυτής που οι εργαζόμενοι έχουν ονομάσει συνδικαλιστική μαφία, είναι και ο πρόεδρος της ΟΜΕ – ΟΤΕ. Χωρίς καμία έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας ή έστω της εκτελεστικής επιτροπής έβαλε την υπογραφή του σε ένα κείμενο που έφτιαξε η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ για να στηρίξει τις μεθοδεύσεις της και το συνέδριο – παρωδία που ετοιμάζει. Ο Φούκας, όπως έκανε και ο Αρβανιτοζήσης και ο Κοντογιώργος όταν έκαναν προσφυγή κατά του συνεδρίου της ομοσπονδίας χωρίς την απόφαση κανενός οργάνου, υπογράφει ως πρόεδρος της ομοσπονδίας ένα κείμενο που δεν έχει εγκριθεί από κανέναν! Φυσικά, δεν το έκανε επειδή ειναι αφελής αλλά είναι τέτοια η πρεμούρα του να στηρίξει τη ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ που γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις συλλογικές διαδικασίες. Αυτό, δηλαδή, που έκαναν και κατά την έγκριση της ΣΣΕ, που ενώ είχε απορριφθεί από τους εργαζόμενους αυτοί το υπερψήφισαν. Το κάνουν παντού. Αδιαφορούν για την άποψη των εργαζόμενων και το μόνο που τους νοιάζει είναι η εξυπηρέτηση της εργοδοσίας και των δικών τους συμφερόντων.

Οι εργαζόμενοι πρέπει την Τρίτη 25/2 και την Πέμπτη 27/2 να δώσουμε τις δικές μας απαντήσεις.
Την Τρίτη 25/2 συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση στο Καβούρι έξω από το ξενοδοχείο που έχει προγραμματίσει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να στήσει το συνέδριο – παρωδία. Για διευκόλυνση των διαδηλωτών θα αναχωρήσουν πούλμαν την Τρίτη στις 6.45 π.μ. από την πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο.
Την Πέμπτη 27/2 δίνουμε το παρόν στο συλλαλητήριο που οργανώνουν ομοσπονδίες, συνδικάτα και εργατικά κέντρα στις 18:30 στα Προπύλαια ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα που θέλει να ψηφίσει η κυβέρνηση εκείνη τη μέρα.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ – ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Επισκέπτες