Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

30 Ιαν 2020

ΝΕΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΟΤΕ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Καταγγέλλουμε το νέο εργατικό ατύχημα στον όμιλο ΟΤΕ. Συνάδελφος τεχνικός στο ΤΤΛΠ Παγκρατίου έπεσε από τη σκάλα και χτύπησε. Ο συνάδελφος εργαζόταν ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ και οχι σε διμελές συνεργείο, οπως προβλέπεται από το νόμο. Το εργατικό αυτό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στην πληθώρα εργατικών ατυχημάτων που συμβαίνουν, σχεδόν, καθημερινά στον όμιλο ΟΤΕ. Δεν πάνε πάρα μόνο λίγες μέρες από τότε που εργαζόμενος εργολάβου χτύπησε πέφτοντας από κολόνα που έσπασε.

Η ευθύνη της εργοδοσίας είναι τεράστια. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι το κυνήγι του κέρδους δεν υπολογίζει τις ζωές αυτών που το παράγουν, των εργαζόμενων. Είναι κόστος για την εργοδοσία η προστασία της υγείας και της ασφάλειας μας και ως κόστος προσπαθεί με κάθε τρόπο να το περιορίσει. Αυτό σε συνδυασμό με τον όγκο δουλειάς, την υποστελέχωση, τα μονοπρόσωπα συνεργεία, τις δεκάδες κομβικές περιοχές που στελεχώνονται από έναν εργαζόμενο, τη στοχοθεσία και το μαστίγιο της αξιολόγησης έχουν ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην ξέρουν αν θα γυρίσουν σώοι στο σπίτι τους.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
ΤΑ ΔΙΜΕΛΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟ ΟΡΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΣΕ

Αποδεικνύεται ότι η επιβολή των διμελών συνεργείων παντού είναι ζήτημα «ζωής ή θανάτου» για τους τεχνικούς. Διμελή ανεξάρτητα από τη χρήση σκάλας. Συνεπώς, η προσπάθεια που ξεκίνησαν, πριν λίγο καιρό, οι εργαζόμενοι στο ΤΤΛΠ Αμπελοκήπων, οι οποίο βρήκαν συμπαραστάτες και άλλους εργαζόμενους αλλά όχι την πλειοψηφία των συνδικάτων, της ομοσπονδίας και των υπολοίπων συνδικαλιστικών παρατάξεων πρέπει να κλιμακωθεί και στα πλαίσια της διεκδίκησης  της νέας ΣΣΕ. Απαιτούμε στη νεα ΣΣΕ να είναι δεσμευτικός όρος τα διμελή συνεργεία.
Επισκέπτες