Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

8 Ιαν 2020

Η προσπάθεια τρομοκράτησής μας και ποινικοποίησης του αγώνα μας έπεσε στο κενό

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 9/1
ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΣΤΙΣ 12:30 ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΤΗΠ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
(ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 1, Πλατεία ΚΑΝΙΓΓΟΣ, 2ος όροφος)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η προσπάθεια της διοίκησης του ΟΤΕ, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, να μας τρομοκρατήσει και να ποινικοποιήσει τον αγώνα μας έπεσε στο κενό. Οι συλλήψεις των συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη, η συνεχής αστυνομική παρουσία στα κτίρια του ΟΤΕ, η ενεργοποίηση απεργοσπαστικών μηχανισμών, η προσπάθεια να στρέψει τον ένα εργαζόμενο απέναντι στον άλλο, η φίμωση της είδησης της απεργίας από τα ΜΜΕ όχι απλά δεν μας φόβισαν και δεν εκαμψαν το φρόνημά μας αλλά αντίθετα μας πείσμωσαν με αποτέλεσμα σήμερα Τετάρτη 8/1 η συμμετοχή στην απεργία να είναι μεγαλύτερη από χθες όπως και η συμμετοχή στις απεργιακές φρουρές. Κύριοι της διοίκησης είστε γελασμένοι αν νομίζετε οτι τέτοιες μέθοδοι θα κάμψουν το φρόνημα των εργαζομένων του ομίλου ΟΤΕ. Ο απεργιακός μας αγώνας για υπογραφή ΜΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω είναι αγώνας επιβίωσης για εμάς. Ο μόνος τρόπος να αποκλιμακωθεί η κατάσταση είναι να προσέλθετε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με βάση το παραπάνω πλαίσιο διεκδίκησης. Οι εργαζόμενοι δεν κάνουμε πίσω.

Η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία είναι απαραίτητο να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες. Πέρα, όμως, από αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να αποφασίσουμε για τις επόμενες κινήσεις μας με δεδομένο ότι την Τρίτη 14/1 σταματάει αυτή τη φάση της απεργίας, με βάση την απόφαση που πήρε η πλειοψηφία της ΟΜΕ – ΟΤΕ στο πρόσφατο ΔΣ, χωρίς όμως να σταματάει ο αγώνας μας. Είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να υλοποιηθεί η πρόταση της ΕΣΚ για διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, με ευθύνη των πρωτοβάθμιων σωματείων. Οι εργαζόμενοι που τόσες μέρες δίνουν αποφασιστικά τη μάχη της απεργίας πρέπει να αποφασίσουν πως θα συνεχιστεί ο αγώνας ώστε όλοι να είναι σε εγρήγορση με βάση τις εξελίξεις του επόμενου διαστήματος. Με αυτό τον τρόπο οι εργαζόμενοι θα υπενθυμίζουν καθημερινά στην εργοδοσία ότι δεν υποστείλαμε τη σημαία του αγώνα αλλά είμαστε έτοιμοι να τον συνεχίσουμε αν δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά μας.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ – ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ

Σε αυτό το πλαίσιο το κλαδικό σωματείο το ΣΕΤΗΠ καλεί αύριο Πέμπτη όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ στην Αττική σε Γενική Συνέλευση στην αίθουσα του συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, Πλ. Κάνιγγος, 2ος όροφος). Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη για να καθορίσουμε τα επόμενα βήματά μας και να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει παιχνίδια στην πλάτη μας. Η συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές φρουρές δεν επιτρέπουν παρερμηνείες. Οι εργαζόμενοι που δίνουν όλες αυτές τις μέρες τη μάχη του απεργιακού αγώνα πρέπει με αποφάσεις να καθορίσουν τις επόμενες ενέργειες. Η απόφαση κανενός ΔΣ δεν μπορεί να είναι πάνω από τις αποφάσεις των ίδιων των εργαζόμενων.

Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ο αγώνας μας δεν τελειώνει τη Δευτέρα
Αποφασίζουμε μέσα από Γενικές Συνελεύσεις πως θα συνεχιστεί και πως, αν χρειαστεί, θα κλιμακωθεί


Επισκέπτες