Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

27 Ιαν 2020

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ ΤΟ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΒΑΣΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΜΨΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Σε ένα ακόμα ΔΣ της ΟΜΕ – ΟΤΕ ζήσαμε τον απόλυτο παραλογισμό. Οι δυνάμεις της πλειοψηφίας μετέτρεψαν το απαράδεκτο κείμενο, που την περασμένη εβδομάδα δεν πέρασε ως ΣΣΕ λόγω της τεράστιας αντίδρασης των εργαζομένων, σε βάση διαπραγμάτευσης!

ΣΥΝΕΝΑ (ΠΑΣΚΕ) – ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΑΚΕ ΠΑΣΕ υπερψήφισαν τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης με βάση αυτό το σχέδιο. Οι εκπρόσωποι της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ την περασμένη εβδομάδα είχαν ψηφίσει ο ένας ΛΕΥΚΟ, ο άλλος ΚΑΤΑ και ο τρίτος ήταν από αυτούς που έφυγαν δηλώνοντας ότι καταψηφίζει. Σήμερα και οι 3 ψήφισαν τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης με βάση το κείμενο που την περασμένη εβδομάδα απέρριψαν!  Η ΑΚΕ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ αποδέχτηκε το κείμενο ως βάση διαπραγμάτευσης και στο μόνο που επέμεινε ήταν να το καταψηφιστεί καθαρά για λόγους παραταξιακής αντιπαράθεσης με το ΣΥΝΕΝΑ.

Μετά από 6 ώρες συνεδρίασης διέκοψαν το ΔΣ και πάνε στην Παιανία για να συναντηθούν με την εργοδοσία ώστε να διαπραγματευθούν με βάση το απαράδεκτο αυτό κείμενο που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν απορρίψει.

Η ΕΣΚ – ΟΤΕ στην τοποθέτησή της δήλωσε ότι το κείμενο έχει απορριφθεί από τους εργαζόμενους και ότι θα πρέπει η όποια διαπραγμάτευση να συνεχιστεί με προκηρυγμένες κινητοποιήσεις ως μέσο πίεσης στην εργοδοσία και με αποφάσεις μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, με βάση το πλαίσιο που εξ’ αρχής είχε καθορισθεί.

Η απόφαση της πλειοψηφίας να αλλάξει το πλαίσιο και να αποδεχτεί το απαράδεκτο κείμενο ως βάση διαπραγμάτευσης δεν μας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να συμμετάσχουμε στη διαπραγματευτική ομάδα αφού το νέο πλαίσιο δεν έχει κάμια σχέση με το πλαίσιο της ΜΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω, που η ΕΣΚ από την πρώτη στιγμή έθεσε ως πλαίσιο διεκδίκησης, πλαίσιο που αγκαλιάστηκε από την πλειοψηφία των εργαζόμενων. Βέβαια, σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση, τη διαπραγμάτευση απόψε θα κάνει ο πρόεδρος  και ο (νέος) γενικός γραμματέας. ΣΥΝΕΝΑ(ΠΑΣΚΕ) και ΑΚΕ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ(ΔΑΚΕ) ανέλαβαν ξανά να τελειώσουν τη δουλειά για λογαριασμό της εργοδοσίας έχοντας άξιους συμπαραστάτες την ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και την ΑΚΕ ΠΑΣΕ.

Επισκέπτες