Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

7 Ιαν 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΟΤΕ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του ΟΤΕ που επιδιώκει την ποινικοποίηση του απεργιακού μας αγώνα. Αφού χρησιμοποίησε κάθε μέσο για να υποβαθμίσει την επιτυχία της απεργίας θεωρώντας ότι θα ξεφουσκώσει μετά τις γιορτές, σήμερα πρώτη μέρα απεργίας μετά την εορταστική περίοδο που είδε ότι οι εργαζόμενοι συμμετέχουν πιο μαζικά και μαχητικά, κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει δράση και αυτή εξυπηρετώντας  τα συμφέροντα της εργοδοσίας προχώρησε στη σύλληψη 5 συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ που είναι στην υπηρεσία της διοίκησης, η εργοδοσία προχώρησε σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Η είδηση της μήνυσης συνοδεύεται από μια επαίσχυντη ανακοίνωση της εργοδοσίας. Αρχικά εξαντλώντας κάθε  όριο υποκρισίας  γράφει ότι σέβεται το δικαίωμα στην απεργία (!) ενώ στη συνέχεια για να υποστηρίξει τις μηνύσεις επικαλείται το «δικαίωμα στην εργασία», εννοώντας  την απεργοσπασία. Ποιος, τέλος πάντων, επικαλείται το δικαίωμα στην εργασία; Η διοίκηση του ΟΤΕ που:
  • Στις 31/12 απέλυσε τους 6 φύλακες που δεν υπέκυψαν στον εκβιασμό της.
  • Πιο πριν απέλυσε άλλους 69 φύλακες μέσω «εθελούσιας» με το πιστόλι της απόλυσης στον κρόταφο.
  • Στις 19/12 (2 μέρες πριν την έναρξη της απεργίας) απέλυσε 3 εργαζόμενες από την OTEAcademy
  • Έχει απολύσει δεκάδες συναδέλφους τα 2 τελευταία χρόνια επικαλούμενη χαμηλή απόδοση
  • Απολύει καθημερινά ενοικιαζόμενους εργαζόμενους λόγω λήξης σύμβασης


Η εργοδοσία, στην ανακοίνωσή της, φθάνει στο σημείο να επικαλεστεί τη δημοκρατία σε μια πρωτοφανή προσπάθεια να κάνει το άσπρο – μαύρο. Δημοκρατία για την εργοδοσία είναι μια χούφτα μέτοχοι, που δεν συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία, να παίρνουν σε μέρισμα 340.000.000 € όταν το συνολικό πόσο μισθοδοσίας, για όλο το χρόνο, 15.000 εργαζόμενων στον όμιλο ΟΤΕ είναι λίγο πάνω από 250.000.000 €. Δημοκρατία, προφανώς, για την εργοδοσία του ΟΤΕ είναι η συνεχής παρουσία της αστυνομίας έξω από τους χώρους δουλειάς τις μέρες της απεργίας. Αστυνομία που μέχρι χθες τρομοκρατούσε, φωτογράφιζε και απειλούσε με συλλήψεις. Η δημοκρατικότητα της εργοδοσίας και της αστυνομίας σήμερα κορυφώθηκε με την σύλληψη 5 απεργών.   

Δημοκρατία και νομιμότητα για την εργοδοσία είναι τα συνεχή εργατικά ατυχήματα, η παραβίαση στοιχειωδών κανόνων υγείας και ασφάλειας, η καταστρατήγηση του ωραρίου, η εντατικοποίηση που οδηγεί σε κρίσεις πανικού και εγκεφαλικά, οι μισθοί πείνας, η ενοικιαζόμενη εργασία, ο κατακερματισμός των εργασιακών σχέσεων κλπ Όλα αυτά που βιώνουμε καθημερινά είναι δημοκρατικά και νόμιμα για την εργοδοσία του ΟΤΕ όπως και κάθε μονοπωλιακού ομίλου. Παράνομο είναι, για αυτούς, να διεκδικούν οι εργαζόμενοι το δικαίωμα στη ζωή.

Διαμηνύουμε στην εργοδοσία του ΟΤΕ, την κυβέρνηση και τα «ανεξάρτητα» ΜΜΕ που εδώ και 18 μέρες έχουν θάψει στην κυριολεξία την απεργία σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες της χώρας ότι δεν τρομοκρατούμαστε. Ο αγώνας για ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω, ΣΣΕ που θα καταργεί τις πολλές και διαφορετικές σχέσεις εργασίας και θα βάζει φρένο στην ενοικίαση και την εργολαβοποίηση είναι αγώνας επιβίωσης για τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ και δεν θα κάνουμε πίσω όσο και αν μας τρομοκρατήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εργοδοσία ετοιμάζει αύριο επέμβαση της αστυνομίας σε μαζικούς χώρους δουλειάς που μέχρι σήμερα λειτουργούν μόνο με το προσωπικό ασφαλείας. Τους προειδοποιούμε να μην το τολμήσουν.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΑΠΕΡΓΩΝ
ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Επισκέπτες