Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

24 Ιαν 2020

ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΕΝΕΥΟΥΝ..... ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΒΑΔΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Μετά την αποτυχία του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΣΥΝΕΝΑ – ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ -  ΑΚΕ ΠΑΣΕ – ΑΚΕ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ) να ρίξουν τον πήχη των διεκδικήσεων με προσχέδια ΣΣΕ που έχουν απορριφθεί αποφασιστικά από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων, η εργοδοσία βγαίνει μπροστά αξιοποιώντας τα υπόλοιπα όπλα που έχει στη φαρέτρα και χωρίς μεσάζοντες, ώστε να προωθήσει τα συμφέροντά της. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται τόσο οι επιστολές του προέδρου όσο και οι επισκέψεις των ανωτάτων στελεχών, καθημερινά, στους χώρους δουλειάς. Με τη νεότερη επιστολή της η εργοδοσία :

·                  Μας ενημερώνει για τις παραμέτρους του πλαισίου της ΣΣΕ που θέλει τόσο η ίδια όσο και η πλειοψηφία της ομοσπονδίας να υπογράψουν. Τους ενημερώνουμε ότι ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
·                  Στην ίδια επιστολή μας παρουσιάζει τον ΟΤΕ ως «ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον με αναπτυξιακές προοπτικές». Ας τους θυμήσουμε ότι όλα αυτά τα δημιούργησαν οι εργαζόμενοι. Η εξέλιξη της τεχνολογίας, ότι έργο και υπηρεσία παράγεται καθημερινά είναι όλα προϊόντα της δουλειάς και μόνο της δουλειάς μας. Εξέλιξη και προοπτικές της εταιρείας  για τους εργαζόμενους σημαίνει τσακισμένους μισθούς και δικαιώματα και σε πανάκριβη για το λαό υπηρεσία με μοναδικό στόχο το θησαυρισμό των μετόχων.
·                  Προσπαθεί να οριοθετήσει ως κοινό στόχο την επίτευξη «εργασιακής ειρήνης» μέσω μιας ΣΣΕ που υπηρετεί τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Τι σημαίνει «εργασιακή ειρήνη» το ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια που υπογράφονταν ΣΣΕ κατ’ απαίτηση της διοίκησης. Εντατικοποίηση, εργατικά ατυχήματα, έλλειψη προσωπικού, απολύσεις με το άρθρο 13, μειώσεις μισθών, διάλυση εργασιακών σχέσεων κλπ. Θέλουν εργασιακή ειρήνη για να τα τρώμε αμάσητα.
·                  Λέει ότι προσήλθε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με πρόθεση επικοδομητικού διαλόγου ενώ όλοι θυμόμαστε τις προτάσεις της για τη νεα ΣΣΕ πριν την απεργία. Επικοδομητικό θεωρεί το διάλογο που καταλήγει στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της
·                  Προσπαθεί να προβάλει την εικόνα του «καλού εργοδότη» τάζοντας αυξήσεις στους νέους εργαζόμενους, που τόσα χρόνια αμείβονται με ψίχουλα, με βάση, όμως, το μοντέλο σύνδεσης μισθού – παραγωγικότητας. Με αυτό τον τρόπο αποσκοπεί ο υπάρχον διαχωρισμός των εργαζομένων να διευρυνθεί με στόχο τόσο την όξυνση της εντατικοποίησης όσο και το να στρέψει τον ένα εργαζόμενο απέναντι στον άλλο ακόμα και αυτούς που σήμερα είναι στην ίδια ταχύτητα. Κυρίως, όμως, αποσκοπεί να μπολιάσει στους εργαζόμενους την ιδέα ότι ο καθένας μόνος του, έρμαιο στις απαιτήσεις της εργοδοσίας, θα επιτύχει τη βελτίωση των όρων ζωής και δουλειάς του και όχι μέσα από συλλογική διεκδίκηση η οποία έχει γίνει ο εφιάλτης της εργοδοσίας.
·                  Έχει βάλει στόχο να διασπάσει το ενιαίο μέτωπο που οικοδομήθηκε τις μέρες τις απεργίας που ο καθένας απήργησε και για το διπλανό χωρίς να κοιτά αν είναι παλιός, νέος, εργαζόμενος σε θυγατρική, ενοικιαζόμενος ή εργολαβικός, αντιλαμβανόμενος ότι στον τεράστιο πλούτο που παράγουμε τον παράγουμε όλοι μαζί, ο καθένας από τη θέση εργασίας που κατέχει, και πρέπει με συλλογικούς όρους να διεκδικήσουμε και να επιβάλλουμε τη βελτίωση των όρων ζωής και δουλειάς.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η πλειοψηφία της ΟΜΕ κάνει ότι μπορεί για να πείσει τους εργαζόμενους να αποδεχτούν τα ψίχουλα που έπεσαν από το τραπέζι των μέτοχων. Τώρα όλοι οι απεργοί να τους κάνουμε στην άκρη. Δεν μπορούν και δεν θέλουν να εκφράσουν τα αιτήματα μας, τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις μας.

ΤΩΡΑ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΝΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για ενιαία ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω.
Με συνελεύσεις, αποφάσεις, επιστολές.

Η λύση συνάδελφοι δεν είναι η διαγραφή από τα σωματεία, όπως, προσπαθούν να μας πείσουν διάφοροι «καλοθελητές». Η διαγραφή από τα σωματεία είναι δώρο στην εργοδοσία. Η λύση για εμάς είναι να αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων στα συνδικάτα ώστε να αλλάξει και ο προσανατολισμός τους. Να γίνουν και τα συνδικάτα του ΟΤΕ φορείς εκπροσώπησης των συμφερόντων των εργαζόμενων και όχι φορείς ενσωμάτωσης και υποταγής των εργαζόμενων στα συμφέροντα της εργοδοσίας. Να γίνει, δηλαδή, πράξη και στον ΟΤΕ το σύνθημα «ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ». Γιατί εμείς είμαστε συνάδελφοι με τους εργάτες και όχι με τα αφεντικά και την διοίκηση του ΟΤΕ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27/1 ΣΤΙΣ 10:00 π.μ., ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ Η ΕΣΚ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ  ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Επισκέπτες