Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

27 Ιαν 2020

Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΟΣΦΥΟΚΑΜΨΙΑΣ!

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Την Κυριακή 26/1/2020 στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας η διοίκηση της Πολιτιστικής Λέσχης των εργαζόμενων στη Θεσσαλονική και της Π.Ε.Ε. κάλεσαν και επέτρεψαν να απευθύνει και χαιρετισμό τον Περιφερειακό Διευθυντή Βορείου Ελλάδος! Κάλεσαν, δηλαδή, να ευχηθεί καλή χρονιά στους εργαζόμενους το στέλεχος του ομίλου ΟΤΕ που πρωτοστάτησε στην ποινικοποίηση του απεργιακού μας αγώνα. Αυτόν που μετά από μήνυσή του, συνάδελφοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα γιατί απεργούσαν.

Η λέξη ΝΤΡΟΠΗ είναι λίγη. Αλλά αυτά είναι τα αποτέλεσματα του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν από θέση ταυτίζεις τα συμφέροντα των εργαζόμενων με τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Είναι έτσι κι αλλιως εξοργιστικό να καλείς μεγαλοστελέχη της εταιρίας να ευχηθούν «Καλή χρονιά» στους εργαζόμενους. Δεν ξέρουμε πως ακριβώς την εννοούσε την ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.  Εννοούσε καλή χρονιά με ελεύθερο χρόνο λόγω απόλυσης, καλή χρονιά χωρίς συμβάσεις με μισθό 300-400 ευρώ το μήνα, καλή χρονιά με καινούργιες εμπειρίες στα ΑΤ και στα δικαστήρια για αυτούς που παλεύουν για αξιοπρέπεια και δικαιώματα;

Εμείς δεν μπορούμε να φανταστούμε πως ο συγκεκριμένος εκπρόσωπος της εταιρίας εννοεί την ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και τι σόι πολιτισμός είναι αυτός που εξισώνει τον θύτη με το θύμα.

Εμείς πιστεύουμε ότι τα πολιτιστικά κέντρα των εργαζομένων πρέπει μέσα από τη λειτουργία να δίνουν τη δυνατότητα να εκφράζονται οι σκέψεις, οι αγωνίες και οι ανησυχίες των εργαζομένων. Να δίνουν τη δυνατότητα να αξιοποιούμε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μας.

Καλούμε τους συναδέλφους να αντικρούσουν αυτήν την λογική που εκφράστηκε από τους εκπροσώπους της ΑΚΕ στην Πολιτιστική Λέσχη αλλά και στην Π.Ε.Ε., να συσπειρωθούν στη Λέσχη και να γίνει η Λέσχη πραγματική κυψέλη πολιτισμού – ερασιτεχνικής δημιουργίας, χώρος συνάντησης και εκδηλώσεων όλων των εργαζομένων και κυρίως των νέων, στον όμιλο.

Επισκέπτες