3 Ιαν 2020

Η επιτυχία της απεργίας είναι το μοναδικό που νοιάζει τους εργαζόμενους, κύριοι της πλειοψηφίας της ΟΜΕ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Οι στιγμές για την εξέλιξη της απεργιακής μάχης είναι πολύ κρίσιμες. Ο απεργιακός μας αγώνας έχει φθάσει τις 2 εβδομάδες και όλα κρέμονται σε μια κλωστή. Είναι ώρα ο αγώνας να κλιμακωθεί ώστε η διοίκηση να κάτσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για την υπογραφή ΜΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω. Αυτήν την ώρα η πλειοψηφία της ΟΜΕ όπως προέκυψε από το τελευταίο συνέδριο (ΣΥΝΕΝΑ(ΠΑΣΚΕ) – ΑΚΕ ΠΑΣΕ (διάσπαση της ΑΚΕ) – ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ(ΣΥΡΙΖΑ) – ΑΣΕ) επιλέγει να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα. Καλεί σε ένα ΔΣ το οποίο έχει ως κύριο θέμα το ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα στις παρατάξεις ώστε να κατοχυρώσουν τις καρέκλες τους. Επιμένουν σε αυτό το κρίσιμο, για την απεργία, ΔΣ να συζητηθεί και να αποφασιστεί ότι θα προχωρήσει κανονικά η αγωγή που έχει κάνει ο πρόεδρος και ο γραμματέας του ΠΑΣΕ κατά της εγκυρότητας του έκτακτου συνεδρίου της ΟΜΕ. Η διοίκηση, δηλαδή, της ομοσπονδίας λέει ότι το συνέδριο από το οποίο εξελέγη είναι παράνομο!

Είναι πραγματικά εξοργιστικό, την ώρα που όλοι οι συνάδελφοι περιμένουν να ακούσουν πως θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις, πως η διοίκηση θα πιεστεί ακόμα περισσότερο, η πλειοψηφία της ΟΜΕ να θέτει προς συζήτηση θέματα που ναρκοθετούν την απεργία για την οποία εδώ και 2 εβδομάδες οι εργαζόμενοι ματώνουν. Αφού υπονόμευσαν την απεργία και τις κινητοποιήσεις με την απουσία τους από τις περιφρουρήσεις στους μεγάλους χώρους, τώρα πάνε ένα βήμα παρακάτω και επιδιώκουν να διαλύσουν τον αγώνα αυτό για τις καρέκλες τους.

Απαιτούμε να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΕ, διευρυμένα, με συμμετοχή όλων των σωματείων του ομίλου και των απεργιακών επιτροπών με μοναδικό θέμα την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ
Επισκέπτες