Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

17 Ιαν 2020

Ο αγώνας μας έκαμψε την αδιαλλαξία της εργοδοσίας, στο χέρι μας είναι να την αναγκάσουμε να ικανοποιήσει τα αιτήματα μας

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

              Στη συνάντηση που έγινε με την εργοδοσία για τη ΣΣΕ, την Πέμπτη 16/1, φάνηκε ότι η επιτυχία του απεργιακού μας αγώνα έκαμψε την αδιαλλαξία της εργοδοσίας. Ενώ στις προηγούμενες συναντήσεις η διοίκηση του ΟΤΕ προσερχόταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αδιάλλακτη χωρίς διάθεση να συζητήσει τα αιτήματά μας, σήμερα, στον απόηχο του μεγάλου απεργιακού μας αγώνα, προσήλθε διαφοροποιημένη. Όπως προέκυψε από τη συνάντηση συζητάνε το κρίσιμο ζήτημα της διάρκειας της ΣΣΕ, το ύψος των αυξήσεων για παλιούς και νέους ενώ άφησαν για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο υπογραφής ΣΣΕ στην e-Value.

            Είναι ξεκάθαρο και από τη σημερινή στάση της εργοδοσίας ότι ο αγώνας μας τους έχει πιέσει πολύ. Από τη Δευτέρα κάνουν ότι μπορούν για να αντιστρέψουν το κλίμα που υπάρχει στους κόλπους των εργαζόμενων. Για αυτό, άλλωστε, όλα τα ανώτατα στελέχη με πρώτο και καλύτερο τον πρόεδρο έχουν ξεχυθεί στους χώρους δουλειάς σε μια πρωτοφανή κινητοποίηση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
            Κλείστε τα αυτιά σας σε όλους όσους προσπαθούν να σπείρουν την απογοήτευση για δήθεν αναποτελεσματικότητα του αγώνα μας. Καταγγέλλουμε τη στάση των στελεχών της ΑΚΕ που ως «βασιλικότεροι του βασιλέως», αξιοποιώντας κάθε μέσο από τα social media μέχρι ένα μηχανισμό μαζικής αποστολής SMS, έχουν επιδοθεί σε μια λυσσαλέα προσπάθεια να πείσουν τους εργαζόμενους ότι με την απεργία δεν βγήκε τίποτα! Προφανώς, προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει να είμαστε υπάκουοι ώστε η «καλή» εργοδοσία να μας δώσει ένα ξεροκόμματο. Παρόμοια απογοήτευση καλλιεργεί και η στάση της ΑΣΕ που λέει ότι λόγω της λήξης της απεργίας χάθηκαν τα πάντα. Και η ΕΣΚ διαφώνησε με την απόφαση αναστολής των κινητοποιήσεων αλλά αυτή τη στιγμή η ηττοπάθεια εξυπηρετεί μόνο την εργοδοσία και όποιον θέλει να υπογράψει μια ΣΣΕ με βάση τα θέλω της εργοδοσίας επικαλούμενη την αναποτελεσματικότητα των κινητοποιήσεων.

            Στον αντίποδα δεν πρέπει ούτε να εφησυχάζουμε ούτε φυσικά να πανηγυρίζουμε λόγω της αλλαγής της στάσης της εργοδοσίας. Όλα θα κριθούν το επόμενο διάστημα. Αλλά δεν θα κριθούν από το τι θα κάνει η εργοδοσία αλλά από το τι θα κάνουμε, εμείς, οι εργαζόμενοι. Η ΕΣΚ έχοντας εμπιστοσύνη στη δύναμη των εργαζόμενων πιστεύει ότι η συνέχιση και η κλιμάκωση του αγώνα με αποφάσεις μέσα από διαδικασίες Γενικών Συνελεύσεων είναι ο δρόμος που θα οδηγήσει στην τελική δικαίωση. Κλιμάκωση που θα περιλαμβάνει όλες τις μορφές και φυσικά νέα απεργία. Ήδη, σε πολλούς χώρους δουλειάς έχουν γίνει Γενικές Συνελεύσεις και οι εργαζόμενοι, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια τους, έχουν ήδη εκδώσει ψηφίσματα με τα οποία καλούν σε συνέχιση του αγώνα μέχρι την υπογραφή ΜΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω απαιτώντας από την πλειοψηφία της ομοσπονδίας να στηρίξει μέχρι τέλους αυτό το αίτημα που θα βελτιώσει πραγματικά τη θέση των εργαζόμενων και θα τους θωρακίσει έναντι σε όποια σχέδια έχει η εργοδοσία για το επόμενο διάστημα όπως είναι η δημιουργία θυγατρικών.
Τέτοιου είδους αποφάσεις ήδη έχουν παρθεί από τους συναδέλφους στην Καρδίτσα, στην Κεφαλλονιά, στα Δωδεκάνησα, στο ΤΤΛΠ Αγίας Παρασκευής, στο ΤΤΛΠ Αμπελοκήπων, στο ΤΤΛΠ Πειραιά ενώ τις επόμενες μέρες αναμένονται παρόμοιες αποφάσεις από πολλούς ακόμα χώρους δουλειάς. Με αυτόν τον τρόπο οι εργαζόμενοι έχουμε τη δυνατότητα να διαμορφώσουμε τους όρους για τις εξελίξεις του επόμενου διαστήματος θωρακίζοντας το ενιαίο μέτωπο που οικοδομήθηκε κατά τη διάρκεια της απεργίας.
Έτσι δεν θα επιτρέψουμε στην πλειοψηφία της ομοσπονδίας (ΠΑΣΚΕ – Ενωτική - Αγωνιστική Συνεργασία – ΑΚΕ ΠΑΣΕ) να υπογράψει μια ακόμα ΣΣΕ «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα της εργοδοσίας. Μη λησμονούμε ότι και αυτές οι δυνάμεις είτε με την υπογραφή τους είτε με την πολιτική τους στάση στήριξαν τις προηγούμενες ΣΣΕ αλλά και το σύνολο των αντεργατικών μέτρων που νομοθετήθηκαν.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ - ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ
ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΒΑΣΗ ΤΟΥ

Επισκέπτες