Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

12 Δεκ 2019

Η εργοδοσία απειλεί τους εργαζόμενους που διεκδικούν το αυτονόητο, ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Σήμερα το πρωι, Πέμπτη 12/12, κλιμάκιο της ΕΣΚ με επικεφαλής το συνάδελφο βουλευτή του ΚΚΕ και μέλος του ΔΣ της ΟΜΕ, Λεωνίδα Στολτίδη, έκανε παρέμβαση στο ΤΤΛΠ Αμπελοκήπων. Το κλιμάκιο σταμάτησε την προσπάθεια των εκπροσώπων της διοίκησης να τρομοκρατήσουν τους συναδέλφους οι οποίοι, για 4η μέρα, εφαρμόζουν την απόφασή τους και βγαίνουν σε διμελή συνεργεία. Η εργοδοσία χρησιμοποιώντας κάθε μέσο επεδίωξε να απειλήσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους. Έφθασε στο σημείο να τους πει ότι αυτό που κάνουν δεν έχει την κάλυψη των σωματείων και της ομοσπονδίας! Δηλαδή, τα στελέχη της διοίκησης εκμεταλλευόμενοι την αδράνεια του συνδικαλιστικού κινήματος εμφανίστηκαν σαν αντιπρόσωποι των σωματείων και εκφραστές των θέσεων τους.

Η ΕΣΚ, σπάζοντας την τρομοκρατία, τους κάλεσε να συνεχίσουν τον αγώνα τους που ήδη έχει αγκαλιαστεί και από άλλους συναδέλφους αφού μια σειρά ΤΤΛΠ (Αγία Παρασκεύη, Χαλάνδρι, ΤΔΕ Κυκλάδων, ΤΔΕ Δωδεκανήσου) έχουν ήδη πάρει αντίστοιχες αποφάσεις ενώ και άλλα ετοιμάζονται να κάνουν το ίδιο.  Ο αγώνας των εργαζόμενων τεχνικών που παλεύουν για το αυτονόητο, δηλαδή, να επιστρέφουν στο σπίτι τους ασφαλείς είναι αγώνας επιβίωσης. Βέβαια, η διοίκηση δεν θα καταθέσει εύκολα τα όπλα. Για αυτό άλλωστε, όταν οι εργαζόμενοι βγήκαν για δουλειά τους έπαιρναν τηλέφωνο και τους ρωτούσαν αν δουλεύουν μόνοι τους ή σε διπρόσωπο συνεργείο. Αυτός ο εργασιακός εκφοβισμός πρέπει να σπάσει!

Καλούμε την ΠΕΤ-ΟΤΕ και την ΟΜΕ να σταματήσουν με την εκκωφαντική σιωπή τους να στηρίζουν την εργοδοσία. Η ΕΣΚ την Τρίτη 10/12 στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΤ ζήτησε τη σύγκλιση έκτακτου διοικητικού συμβουλίου για να παρθεί συγκεκριμένη απόφαση που θα καλύπτει τον αγώνα των τεχνικών. Το αίτημα απορρίφθηκε.

Καλούμε εκ νέου την ΠΕΤ αλλά και την ΟΜΕ να συγκαλέσουν έκτακτα διοικητικά συμβούλια ώστε να στηριχθεί ο αγώνας των συναδέλφων και να σταματήσει η εργοδοσία την τρομοκράτηση τους.

Παράλληλα καλούμε και τα υπόλοιπα ΤΤΛΠ κα τις Τοπικές Διοικούσες να μπουν δυναμικά στη μάχη αυτή ώστε να επιβληθούν παντού τα διμελή συνεργεία.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Επισκέπτες