Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

27 Δεκ 2019

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ – ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 30/12 ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑΔΙΟΥ 29




Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους του ομίλου ΟΤΕ που εδώ και μια εβδομάδα δίνουν με επιτυχία τη μάχη της απεργίας. Στις περισσότερες περιοχές της χώρας οι εργαζόμενοι δίνουν καθημερινά το παρόν στις απεργιακές φρουρές δείχνοντας ξεκάθαρα ότι η απεργία έχει γίνει δική τους υπόθεση κόντρα στα παπαγαλάκια της διοίκησης που προσπαθούν να την παρουσιάσουν ως υπόθεση λίγων συνδικαλιστών. Η συμπαράσταση από σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και άλλους κοινωνικούς φορείς εκφράζεται καθημερινά ενώ ξεπέρασε και τα γεωγραφικά όρια της χώρας αφού ήρθαν μηνύματα αλληλεγγύης σωματείων και από το εξωτερικό όπως το γαλλικό σωματείο τηλεπικοινωνιών Telecoms 13 της CGT.  Θερμή συμπαράσταση έχει εκφράσει και η συντριπτική πλειοψηφία εργαζόμενων, ανέργων, νέων, αυτοαπασχολούμενων και συνταξιούχων που ενημερώθηκαν για τα αιτήματα μας από τις απεργιακές φρουρές. Όλοι αυτοί μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά. Οι επόμενες μέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και θα κρίνουν την διάρκεια και την επιτυχία του αγώνα. Η συμπλήρωση μιας εβδομάδας απεργίας σε συνδυασμό με τη λήξη της ΣΣΕ 31/12 και την απειλή της απόλυσης των φυλάκων καθιστούν επιτακτική την ανάγκη η συνέχιση και η κλιμάκωση της απεργία να οργανωθεί μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς. Να γίνει κτήμα των ίδιων των εργαζόμενων οι οποίοι μετά από συζήτηση και ενεργό συμμετοχή να αποφασίσουν πως θα συνεχίσουμε. Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η άμεση υλοποίηση των παρακάτω προτάσεων, που εξαρχής διατυπώσαμε, και θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ώστε να υλοποιηθούν:

1.     Οργάνωση γενικών συνελεύσεων από κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο. Δηλαδή, κάθε σωματείο να οργανώσει συνελεύσεις των μελών του σε όλη τη χώρα συμπεριλαμβανομένης της Αττικής. Να συζητήσουμε συλλογικά και οργανωμένα τις διεκδικήσεις μας και τον εμπλουτισμό τους. Ο αγώνας, οι διεκδικήσεις, η περιφρούρηση και κλιμάκωση του να γίνουν υπόθεση των εργαζόμενων. Να παρθούν αποφάσεις που θα δεσμεύουν τις διοικήσεις της ΟΜΕ και των συνδικάτων.
2.     Συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΜΕ για το σχεδιασμό των κινητοποιήσεων με βάση τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων
3.     Μαζική συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο εργασίας (Σταδίου 29) τη Δευτέρα 30/12 στις 10:00, απέναντι  στην κυβέρνηση που δίνει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας.
4.     Οι απεργιακές επιτροπές να ενισχυθούν και να φτιαχτούν κι άλλες. Με βάση και την απόφαση της ΟΜΕ καλούμε κάθε εργαζόμενο να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Προτρέπουμε κάθε συνάδελφο που επιθυμεί να συμμετάσχει σε απεργιακή επιτροπή να ενημερώσει την ομοσπονδία (info@ome-ote.gr) και την ΕΣΚ (info@eskote.gr). Να ενημερωθεί η ομοσπονδία για τις επιτροπές που έχουν ήδη συγκροτηθεί
5.     Οργάνωση τόσο πανελλαδικών όσο και κατά τόπους κινητοποιήσεων ενάντια στην εργοδοσία, για να της επιβάλλουμε να καθίσει στο τραπέζι με τους  δικούς μας όρους.

Επισκέπτες