22 Δεκ 2019

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/12 ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ


Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ που έδωσαν με επιτυχία τη μάχη της απεργίας τις 2 πρώτες μέρες. Πολλοί συνάδελφοι σε όλη τη χώρα βρέθηκαν σε απεργιακές φρουρές στέλνοντας μήνυμα ότι ο αγώνας δεν αφορά κάποιους λίγους συνδικαλιστές αλλά είναι αγώνας όλων των εργαζομένων. Το κύμα συμπαράστασης από τα υπόλοιπα σωματεία του κλάδου, αλλά και από σωματεία κάθε κλάδου, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες δείχνει τη σπουδαιότητα του αγώνα που δίνουμε για να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος και για να υπογραφεί ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω. Η συμπαράσταση εκφράστηκε και από πολλούς εργαζόμενους, ανέργους, νέους, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους που ενημερώθηκαν για τα αιτήματα μας από τις απεργιακές φρουρές. Συνεχίζουμε κλιμακώνοντας την απεργιακή μας δράσης. Οι επόμενες μέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και θα κρίνουν την διάρκεια και την επιτυχία του αγώνα. Όπως επισημάναμε από την πρώτη στιγμή η απεργία πρέπει να οργανωθεί μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς. Τώρα, πλέον, η απεργία πρέπει να οργανώνεται κάθε πρωι στις περιφρουρήσεις. Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η υλοποίηση των παρακάτω προτάσεων και θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ώστε να υλοποιηθούν:

1.     Περιφρούρηση της απεργίας με μαζικούς όρους. Η περιφρούρηση να γίνει μαζικά και μαχητικά με συμμετοχή όλων των απεργών σε κάθε χώρο δουλειάς.
2.     Οργάνωση γενικών συνελεύσεων σε κάθε χώρο και κτίριο. Να συζητήσουμε συλλογικά και οργανωμένα τις διεκδικήσεις μας, τον εμπλουτισμό τους, ο αγώνας, οι διεκδικήσεις, η περιφρούρηση και κλιμάκωση του να γίνουν υπόθεση των εργαζόμενων.
3.     Οι απεργιακές επιτροπές να ενισχυθούν και να φτιαχτούν κι άλλες. Με βάση και την απόφαση της ΟΜΕ καλούμε κάθε εργαζόμενο να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Προτρέπουμε κάθε συνάδελφο που επιθυμεί να συμμετάσχει σε απεργιακή επιτροπή να ενημερώσει την ομοσπονδία (info@ome-ote.gr) και την ΕΣΚ (info@eskote.gr). Να ενημερωθεί η ομοσπονδία για τις επιτροπές που έχουν ήδη συγκροτηθεί
4.     Μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενάντια στην εργοδοσία, για να της επιβάλλουμε να καθίσει στο τραπέζι με τους  δικούς μας όρους. Καλούμε κάθε συνάδελφο στην Αττική να συμμετάσχει στη συγκέντρωση που αποφάσισε η ΟΜΕ-ΟΤΕ τη Δευτέρα 23/12 στις 10:00 στο Διοικητικό Μέγαρο. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις να γίνουν σε όλη τη χώρα σε κεντρικά κτίρια ή κεντρικά καταστήματα και τις επόμενες μέρες.
5.     Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο εργασίας απέναντι  στην κυβέρνηση που δίνει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας.
6.     Μετά την πρώτη εβδομάδα οργανώνουμε εκ νέου γενικές συνελεύσεις για την εκτίμηση και την κλιμάκωση του αγώνα. Καλούμε την ΟΜΕ – ΟΤΕ να αποφασίσει την σύγκλιση του ΔΣ για τη συνέχιση του αγώνα με βάση και τις αποφάσεις των συνελεύσεων των εργαζόμενων.


Επισκέπτες