Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

20 Δεκ 2019

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΜΑΖΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/12 ΣΤΙΣ 10:00 
ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Απέναντι στην αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας πρέπει να λάβουμε συγκεκριμένα μέτρα για την επιτυχία του απεργιακού αγώνα που έχουμε μπροστά μας. Από την πρώτη στιγμή επισημάναμε ότι θα πρέπει ο αγώνας να οργανωθεί μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς. Οι εκλεγμένοι με την ΕΣΚ και οι υποψήφιοι θα ρίξουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτήν την κατεύθυνση. Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η υλοποίηση των παρακάτω προτάσεων:

 1. Οργάνωση γενικών συνελεύσεων σε κάθε χώρο και κτίριο. Να συζητήσουμε συλλογικά και οργανωμένα τις διεκδικήσεις μας, τον εμπλουτισμό τους, ο αγώνας, οι διεκδικήσεις, η περιφρούρηση και κλιμάκωση του να γίνουν υπόθεση των εργαζόμενων.
 2. Δημιουργία απεργιακών επιτροπών που ενισχύουν την οργάνωση της απεργιακής μάχης. Με βάση και την απόφαση της ΟΜΕ καλούμε κάθε εργαζόμενο να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Προτρέπουμε κάθε συνάδελφο που επιθυμεί να συμμετάσχει σε απεργιακή επιτροπή να ενημερώσει την ομοσπονδία (info@ome-ote.gr) και την ΕΣΚ (info@eskote.gr). Να ενημερωθεί η ομοσπονδία για τις επιτροπές που έχουν ήδη συγκροτηθεί
 3. Οργάνωση κινητοποιήσεων ενάντια στην εργοδοσία, για να της επιβάλλουμε να καθίσει στο τραπέζι με τους  δικούς μας όρους. Καλούμε κάθε συνάδελφο στην Αττική να συμμετάσχει στη συγκέντρωση που αποφάσισε η ΟΜΕ-ΟΤΕ τη Δευτέρα 23/12 στις 10:00 στο Διοικητικό Μέγαρο. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις να γίνουν σε όλη τη χώρα σε κεντρικά κτίρια ή κεντρικά καταστήματα.
 4. Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο εργασίας απέναντι  στην κυβέρνηση που δίνει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας.
 5. Μετά την πρώτη εβδομάδα οργανώνουμε εκ νέου γενικές συνελεύσεις για την εκτίμηση και την κλιμάκωση του αγώνα. Καλούμε την ΟΜΕ – ΟΤΕ να αποφασίσει την σύγκλιση του ΔΣ για τη συνέχιση του αγώνα με βάση και τις αποφάσεις των συνελεύσεων των εργαζόμενων.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΗΣΙΜΑΤΟΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Επειδή, όπως σε κάθε απεργία, έτσι και σε αυτή η εργοδοσία δεν μένει με δεμένα χέρια αλλά παίρνει τα μέτρα της ώστε με κάθε τρόπο να υπονομεύσει την επιτυχία της απεργίας πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.

 • Το προσωπικό ασφαλείας είναι απεργοί οι οποίοι πηγαίνουν στο χώρο δουλειάς, προστατεύουν τις εγκαταστάσεις και δουλεύουν μόνο σε περιπτώσεις που διακόπτεται το αγαθό της επικοινωνίας σε νευραλγικές υποδομές (νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, αστυνομία, στρατό κλπ). Επισυνάπτεται η βασική εγκύκλιος για το προσωπικό ασφαλείας.
 • Το προσωπικό ασφαλείας πριν πάει σε οποιαδήποτε εργασία ενημερώσει το σωματείο του.
 • Ο προϊστάμενος δεν μπορεί να ζητήσει να πάει το προσωπικό ασφαλείας για καθημερινές εργασίες. Είναι παράνομο
 • Η απαίτηση προϊσταμένων για δουλειά από το σπίτι είναι παράνομη. Παράνομη είναι η μεταφορά προσωπικού σε άλλο χώρο από αυτόν που εργάζονται καθημερινά. Αυτά αποτελούν προσπάθεια απεργοσπαστικού μηχανισμού. Καταγγέλλουμε τέτοιου είδους πιέσεις στα σωματεία και την ομοσπονδία.
 • Ο εργαζόμενους που είναι Standby αν δεν είναι προσωπικό ασφαλείας απεργεί κλείνοντας laptop και κινητό. Αν είναι προσωπικό ασφαλείας κάνει όσα προβλέπονται από το νόμο για το προσωπικό ασφαλείας.
 • Η μεταφορά προσωπικού σε άλλους χώρους από αυτούς που απασχολούνται καθημερινά είναι παράνομη.


Με τη συμμέτοχη μας στην απεργία για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας να απαντήσουμε στις απαιτήσεις της διοίκησης και στους μηχανισμούς της

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΣΣΕ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΟΤΕ ΜΕ ΕΞΙΣΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ
ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ


ΥΓ. 1 Το παρακάτω αποτελεί απόσπασμα από την τελευταία σύμβαση για το προσωπικό ασφαλείας που υπέγραψε η ΟΜΕ-ΟΤΕ με την εργοδοσία.
Επισκέπτες