Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

16 Δεκ 2019

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ, ΞΑΝΑ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η ΕΣΚ-ΟΤΕ δεσμεύεται ότι θα στηρίξει με όλες της, τις δυνάμεις τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την διεκδίκησης και υπογραφή ΜΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΣΕ στον όμιλο ΟΤΕ που θα εξισώνει προς τα πάνω μισθούς και δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους. Ο αγώνας αυτός πρέπει να αγκαλιαστεί από το σύνολο των εργαζόμενων όχι μόνο του ομίλου αλλά ολόκληρου του κλάδου. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, στο διοικητικό συμβούλιο της ΟΜΕ που έγινε την Κυριακή 15/12 τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι όλων των σωματείων του κλάδου στα οποία οι ταξικές δυνάμεις έχουν πλειοψηφία (σωματείο WIND, σωματείο Vodafone-360 Connect, σωματείο ForthnetNOVA).  Επίσης, τοποθετήθηκε και εκπρόσωπος του σωματείου εργαζομένων στην Cosmote e-Value το οποίο ακόμα δεν έχει γίνει δεκτό στη δύναμη της ΟΜΕ με ευθύνη όλων των άλλων δυνάμεων. Οι συνάδελφοι από τα σωματεία αυτά δεσμεύθηκαν ότι θα είναι δίπλα μας στο δύσκολο αγώνα που έχουμε μπροστά μας και ταυτόχρονα κάλεσαν το ΔΣ της ΟΜΕ να αποφασίσει τη μετατροπή της ομοσπονδίας σε κλαδική και τη διεκδίκηση κλαδικής σύμβασης ως αναγκαίο βήμα για τη βελτίωση των όρων ζωής και δουλειάς όλων των εργαζόμενων του κλάδου.


Στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο η ΕΣΚ έθεσε και το ζήτημα της προσφυγής που έχει κάνει ο Αρβανιτοζήσης (πρόεδρος) και ο Κοντογιώργος (γραμματέας) του ΠΑΣΕ - ΟΤΕ κατά του κύρους του έκτακτου συνεδρίου της ΟΜΕ. Προσφυγή που αφενός δεν έχει την έγκριση του ΔΣ του ΠΑΣΕ και αφετέρου ναρκοθετεί τη διαδικασία διεκδίκησης και υπογραφής ΣΣΕ, αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί η δικαιοσύνη να αποφασίσει ότι η διοίκηση της ΟΜΕ είναι παράνομη! Η ΕΣΚ ζήτησε να αποφασίσει το ΔΣ για το αν η ΟΜΕ στο δικαστήριο, που θα συζητηθεί η προσφυγή, θα πει ότι το έκτακτο συνέδριο ήταν παράνομο ή όχι. Για το ζήτημα αυτό ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ΟΜΕ αποδέχθηκαν ότι θα είναι σε ομηρία καθ’ όλη τη διάρκεια της διεκδίκησης ΣΣΕ λες και λειτουργούν καθ’ υπόδειξη της εργοδοσίας. Δηλαδή, αποφασίζουμε απεργιακές κινητοποιήσεις ενώ μια κλίκα εργοδοτικών συνδικαλιστών αμφισβητεί τη νομιμότητα της διοίκησης της ΟΜΕ!

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ!

Συναδέλφισσες,συνάδελφοι
Το ΣΥΝΕΝΑ, η Ενωτική – Αγωνιστική Συνεργασία, η ΑΣΕ και η ΑΚΕ ΠΑΣΕ τορπιλίζουν τη διεκδίκησης της ΣΣΕ. Η προσφυγή κατά του κύρους του έκτακτου συνεδρίου της ΟΜΕ έγινε για να εξυπηρετήσει και τα συμφέροντα της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Αυτό κάνει ξεκάθαρο ότι για αυτούς η υπεράσπιση της νοθείας στα σωματεία είναι πάνω από τον αγώνα των εργαζόμενων.

Από τα παραπάνω είναι πασιφανές ότι δεν μπορούμε να τους έχουμε καμιά εμπιστοσύνη. Για αυτό το λόγο καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις ώστε να είναι δύσκολο να κάνουν, και πάλι, τις γνωστές τους κωλοτούμπες. Η ενεργή και μαζική συμμετοχή στον αγώνα είναι η μόνη διασφάλιση ότι αυτός δεν θα ξεπουληθεί, για μια ακόμη φορά.

Η επιτυχία της διεκδίκησης της ΣΣΕ περνά από τα χέρια των εργαζόμενων και η επιτυχία της απεργίας διαρκείας κρίνεται καθημερινά από τη συμμετοχή μας. Για αυτό θα πρέπει να συγκροτηθούν απεργιακές επιτροπές σε κάθε κτίριο και η διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων σε κάθε τόπο δουλειάς.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ – ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ

Επισκέπτες