Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

10 Δεκ 2019

Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΕ ΝΑΡΚΟΘΕΤΕΙ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ το τελευταίο διάστημα είναι σε αναβρασμό για μια σειρά ζητημάτων και εκφράζουν την αγωνία τους με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
  • Αγωνιούν για τη νέα ΣΣΕ και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας για παραχώρηση έργου και θυγατρικές
  • Παλεύουν για την υγεία και ασφάλεια τους και επιβάλλουν διμελή συνεργεία σε ΤΤΛΠ, παρακάμπτοντας μάλιστα τις αδρανείς και συμβιβασμένες πλειοψηφίες των σωματείων και της ΟΜΕ
  • Βιώνουν καθημερινά τα αποτελέσματα της εντατικοποίησης και της έλλειψης προσωπικού
  • Συμμετείχαν μαζικά στις κινητοποιήσεις για το ζήτημα των εργολαβιώνΤην ίδια στιγμή οι πλειοψηφίες των συνδικάτων και της ΟΜΕ αρνούνται να ανταποκριθούν στις αγωνίες και στα θέλω των εργαζόμενων και το μόνο που κάνουν είναι να είναι μέσα από πρωτοφανείς παλινωδίες να τσακώνονται για τις καρέκλες. Τελευταίο κρούσμα η επαίσχυντη απόφαση της πλειοψηφίας του ΠΑΣΕ – ΟΤΕ που έκανε προσφυγή κατά του κύρους του συνεδρίου της ΟΜΕ! Μάλιστα, η απόφαση για αυτή την προσφυγή δεν πέρασε ούτε καν από συνεδρίαση του ΔΣ του σωματείου.

Είναι αδίστακτοι!

Μπροστά στο παραταξιακό τους συμφέρον, το οποίο μάλιστα είναι σε άμεση συσχέτιση με τις εξελίξεις στη ΓΣΕΕ, δεν υπολογίζουν τίποτα. Γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την αγωνία των εργαζόμενων για τη ΣΣΕ και τα υπόλοιπα φλέγοντα ζητήματα και προσφεύγουν στη δικαιοσύνη γιατί στο έκτακτο συνέδριο της ΟΜΕ η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, αυτή που οι εργαζόμενοι ονομάζουν συνδικαλιστική μαφία, έχασε έναν αντιπρόσωπο!

Η πλειοψηφία του ΠΑΣΕ (ΕΝΩΤΙΚΟ - ΠΑΣΚΕ) κάνει την προσφυγή με στόχο να παραμείνει εκλεγμένος αντιπρόσωπος στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, ο εκπρόσωπος της ΑΚΕ ΠΑΣΕ (διάσπαση της ΑΚΕ). Αυτός, όμως, είχε εκλεγεί με την ΑΚΕ και τώρα παρόλο που άλλαξε παράταξη επιθυμεί να παραμείνει αντιπρόσωπος στη ΓΣΕΕ όντας εκλεγμένος με την προηγούμενη παράταξη του! Πουλάνε τρέλα. Για τα συμφέροντα του διδύμου της ΓΣΕΕ Παναγόπουλου – Κιουτσούκη (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) δεν διστάζουν να  ναρκοθετήσουν τη διαδικασία διεκδίκησης για τη νέα ΣΣΕ, κάνοντας πράξη και τις παρακλήσεις της ΑΣΕ που έχει στοιχιστεί στο πλευρό τους.

Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί κανείς να τους έχει εμπιστοσύνη. Καλούμε τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Το παράδειγμα των συναδέλφων τεχνικών στο ΤΤΛΠ Αμπελοκήπων που επέβαλαν, παρά τις παλινωδίες της πλειοψηφίας της ΠΕΤ και της ΟΜΕ, τα διμελή συνεργεία πρέπει να το ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο δουλειάς. Με την ευκαιρία των ενημερώσεων που γίνονται αυτές τις μέρες από κλιμάκια της ομοσπονδίας, καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν αποφάσεις τόσο για το πλαίσιο διεκδίκησης της ΣΣΕ όσο και για τον τρόπο διεκδίκησης. Η οργάνωση του αγώνα μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και η μαζική συμμετοχή μας σε κινητοποιήσεις είναι τα όπλα απέναντι σε αυτούς που παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΤΗΠ
ΤΕΤΑΡΤΗ 11/12 6.30 Μ.Μ
Αγίας Φιλοθέης 5β Αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων


Επισκέπτες