Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

9 Δεκ 2019

Να επιβάλουμε τα διπλά συνεργεία παντού!

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Τη Δευτέρα 9 Δεκέμβρη οι συνάδελφοι τεχνικοί στο ΤΤΛΠ Αμπελοκήπων, εφαρμόζοντας την απόφαση που έλαβαν την περασμένη εβδομάδα, βγήκαν όλοι για δουλειά σε διμελή συνεργεία. Επέβαλαν, δηλαδή, στην πράξη την απόφαση τους. Η εργοδοσία επεδίωξε με πιθανούς και απίθανους τρόπους να τους αποτρέψει, χωρίς επιτυχία. Μπροστά στην αποφασιστική στάση των εργαζόμενων η διοίκηση του ΟΤΕ, δείχνοντας τον πανικό της, προχώρησε σε σπασμωδικές κινήσεις. Έδωσε εντολή να αναθέτονται εργασίες στα tablets και των 2 τεχνικών κάθε συνεργείου με σκοπό να εκβιάσει μέσω της παραγωγικότητας και να στρέψει τον ένα εργαζόμενο απέναντι στον άλλο. Στη συνέχεια διέσπειρε φήμες, σε άλλα τεχνικά τμήματα, ότι τελικά οι εργαζόμενοι στους Αμπελόκηπους δεν βγήκαν σε διμελή συνεργεία προσπαθώντας έτσι να αποτρέψει αντίστοιχες αποφάσεις και από άλλα ΤΤΛΠ.

Από το πρωί κλιμάκιο της ΕΣΚ βρέθηκε στους Αμπελόκηπους συμβάλλοντας στην εφαρμογή της απόφασης των εργαζόμενων. Η απόφαση τους και η αποφασιστική στάση τους είναι πολύ σημαντική και θα πρέπει το παράδειγμα τους να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι σε όλα τα ΤΤΛΠ. Όπως αποδείχθηκε και με το περιστατικό του συναδέλφου την περασμένη εβδομάδα, που νοσηλεύεται ακόμα, τα διμελή συνεργεία δεν είναι πολυτέλεια αλλά κρίσιμο ζήτημα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στα ΤΤΛΠ όλης της χώρας να συζητήσουν και να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις. Να παρακάμψουμε τις πλειοψηφίες του συνδικαλιστικού κινήματος στον ΟΤΕ που εδώ και χρόνια αρνούνται να οργανώσουν τον αγώνα για τα διμελή συνεργεία. Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας.

Είναι ξεκάθαρο από τις σημερινές ενέργειες της διοίκησης ότι ο φόβος της είναι η λήψη αντίστοιχων αποφάσεων και από άλλα ΤΤΛΠ.
Ας κάνουμε το φόβο της πραγματικότητα.


Επισκέπτες