8 Νοε 2019

Η εργοδοσία θορυβήθηκε, πρέπει να τρομοκρατηθεί

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Η σθεναρή στάση των τεχνικών που εκφράστηκε με τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που είχε προκηρύξει η ΠΕΤ – ΟΤΕ οδήγησε την εργοδοσία σε μια αναδίπλωση επιλέγοντας να σταματήσει, προς το παρόν, την ανάθεση έργου πεδίου στους εργολάβους.  Δεν μπορούμε να πούμε ότι έκανε πίσω αφού οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας άφηναν ορθάνοιχτο το παράθυρο για αξιοποίηση των εργολάβων στο προσεχές μέλλον, ωστόσο φάνηκε ξεκάθαρα ότι θορυβήθηκαν. Θορυβήθηκαν από την αγωνιστική στάση των εργαζόμενων που έδειξαν και στον πλέον δύσπιστο ότι αυτοί είναι που κρατούν στα χέρια τους την παραγωγή και με βάση αυτό μπορούν να καθορίσουν τις εξελίξεις.

Στην συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΕΤ – ΟΤΕ που συνεδρίαση την Τετάρτη 6/11 αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η αναστολή των κινητοποιήσεων. Η πρόταση της ΕΣΚ ήταν ότι οι κινητοποίησεις όχι μονο δεν πρέπει να ανασταλλούν αλλά είναι ευκαιρία να κλιμακωθούν τώρα που είναι ξεκάθαρο ότι η εργοδοσία πιέζεται από τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων. Να κλιμακωθούν, μέσα από μαζικές διαδικασίες Γενικών Συνελεύσεων, όχι μονο για το θέμα των εργολαβιών που ασφαλώς και είναι μείζον. Πρέπει να κλιμακωθούν για να απαιτήσουμε άμεσες προσλήψεις προσωπικού που θα εξασφαλίζουν ότι η δουλειά θα βγαίνει από τους εργαζόμενους του ΟΤΕ, σε ανθρώπινες συνθήκες, χώρις αυτοί να πρέπει να δουλεύουν ασταμάτητα 7 μέρες την εβδομάδα αλλά και για τη διεκδίκηση ΜΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΟΤΕ με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω.

Παρόλο που διαφωνούμε με την απόφαση για αναστολή των κινητοποιήσεων λέμε ξεκάθαρα ότι αυτή δεν πρέπει να απογοητεύσει κανέναν εργαζόμενο. Δείξαμε τη δύναμή μας την οποία θα κληθούμε, πολύ σύντομα, να ξαναδείξουμε τόσο γιατί ο εργολάβος θα ξαναμπεί στο πεδίο όσο και γιατί το θέμα της ΣΣΕ θα ανοίξει τις επόμενες μέρες. Η εργοδοσία τα τελευταία χρόνια αξιοποιώντας κάθε πιθανό και απίθανο εκβιασμό τρομοκρατεί τους εργαζόμενους με τα γνωστά αποτελέσματα. Αυτή τη φορά που η εργοδοσία έδειξε ξεκάθαρα ότι έχει θορυβηθεί εμείς απο πλευράς μας πρέπει να την τρομοκρατήσουμε. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στις πλειοψηφίες του συνδικαλιστικού κινήματος του ΟΤΕ να ξαναπαίξουν παιχνίδια στις πλάτες μας. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ενεργή συμμετοχή των εργαζόμενων στις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων και τη μαζική συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι έστειλαν το μήνυμα στη διοίκηση του ΟΤΕ αλλά και στις πλειοψηφίες των σωματείων και της ΟΜΕ ότι και θέλουν και μπορούν να σηκώσουν στις πλάτες τους έναν αγώνα που θα είναι νικηφόρος. Τώρα είναι η ώρα ο αγώνας αυτός να κλιμακωθεί και να κορυφωθεί. Είναι αγώνας επιβίωσης για τους εργαζόμενους.

Επισκέπτες