Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

5 Νοε 2019

Η ΑΣΕ, ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΟΝ ΟΤΕ, ΚΟΛΑΟΥΖΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Μπορεί στο έκτακτο συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ να μην συζητήθηκαν τα καυτά προβλήματα των εργαζόμενων και το συνέδριο να αναλώθηκε σε μια μάχη για την καρέκλα ωστόσο και μέσα από αυτή τη διαδικασία βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα. Αποκαλύφθηκε ο ρόλος καθενός. Με πρώτη και καλύτερη την ΑΣΕ. Αποκαλύφθηκε, λοιπόν, ότι η ΑΣΕ, παράταξη που εκπροσωπεί τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον ΟΤΕ, στηρίζει και αυτή το μηχανισμό της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, στηρίζει δηλαδή αυτό που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αποκαλούν συνδικαλιστική μαφία. Όπως ακριβώς η ομάδα Παναγόπουλου – Κιουτσούκη επιδιώκει σε κάθε συνέδριο ομοσπονδίας, εργατικού κέντρου και της ΓΣΕΕ να μην υπάρξουν διαδικασίες νομιμοποίησης συνέδρων από το σώμα ώστε να μην αποκαλύπτονται οι νοθείες που οργανώνουν στις εκλογές των σωματείων έτσι και η ΑΣΕ διαφώνησε με τη διαδικασία νομιμοποίησης των συνέδρων από το σώμα του συνεδρίου και με το αίτημα της ΕΣΚ να εξετασθούν οι διπλοψηφίες που είχαν ανακαλυφθεί στα σωματεία! Η ΑΣΕ δεν ήθελε το συνέδριο να εξετάσει την καταγγελία ότι υπήρχαν διπλοψηφίες, που αποδεικνύονται από τα κατατεθειμένα πρακτικά των αρχαιρεσιών των σωματείων, γιατί λόγω των διπλοψηφιών αυξήθηκε ο αριθμός των ψηφισάντων στην ΠΕΤ-ΟΤΕ με αποτέλεσμα να εκλέγεται ένας ακόμα αντιπρόσωπος ο οποίος τυγχάνει να είναι της ΑΣΕ. Δεν ήθελε, δηλαδή, να εξετασθεί καραμπινάτη αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος. Μάλιστα, επιμένει ότι αρμόδιο για να κρίνει τη σύνθεση του σώματος των συνέδρων δεν είναι το ανώτερο όργανο κάθε συνδικάτου δηλαδή η Γενική Συνέλευση ή το συνέδριο για τις Ομοσπονδίες αλλά το δικαστήριο! Όσο για το επιχείρημα της ΑΣΕ ότι οι σύνεδροι εγκρίθηκαν στο προηγούμενο συνέδριο είναι ανάξιο λόγου γιατί η ΕΣΚ και στο προηγούμενο συνέδριο είχε καταθέσει αίτημα ελέγχου των διπλοψηφιών ωστόσο τότε η πλειοψηφία του συνεδρίου δεν είχε κάνει αποδεκτό το αίτημα αυτό.

Επίσης, η ΑΣΕ, όπως και το ΣΥΝΕΝΑ (ΠΑΣΚΕ) και η (Δ)ΑΚΕ του ΠΑΣΕ, δεν ήθελε στο συνέδριο της ΟΜΕ - ΟΤΕ να γίνουν εκλογές για αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ φοβούμενη προφανώς μη χάσει έναν αντιπρόσωπο η συμμαχία Παναγόπουλου – Κιουτσούκη (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ).

Το συμπέρασμα ότι η ΑΣΕ είναι κολαούζος της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ εξάγεται και από το γεγονός ότι αντί να καταγγείλει ότι τη 2η έδρα στο ΔΣ της ΟΜΕ την έχασε λόγω του σπασίματος των ψηφοδελτίων από πλευράς ΣΥΝΕΝΑ (ΠΑΣΚΕ) λέει ότι την έχασε γιατί λόγω των διπλοψηφιών έχασε 1 αντιπρόσωπο. Προτιμά δηλαδή να υπερασπίζεται τη νοθεία από το να καταγγείλει τις μεθοδεύσεις αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος!

Είναι ξεκάθαρο σε κάθε καλόπιστο ότι η ΑΣΕ επέλεξε να ταυτιστεί με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Αφενός υιοθέτησε τις πρακτικές της ως προς τη διαδικασία του συνεδρίου αφετέρου βάζει και μετά το συνέδριο πλάτη ώστε να μη χάσει 1 αντιπρόσωπο στη ΓΣΕΕ, η αποκαλούμενη από τους εργαζόμενους, συνδικαλιστική μαφία.

ΥΓ1. Μέχρι τη στιγμή που γράφουμε αυτή την ανακοίνωση δεν έχει ανεβάσει στο διαδίκτυο η ΑΣΕ την παρέμβαση του συναδέλφου Θανάση Φωλιά στο συνέδριο της ΟΜΕ – ΟΤΕ, σε αντίθεση με άλλα συνέδρια που σπεύδει να ανεβάσει τις τοποθετήσεις των στελεχών της. Αναμένουμε να δούμε και αυτή την παρέμβαση του συναδέλφου. Θα κάνει κάθε εργαζόμενο σοφότερο….

Επισκέπτες