Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

4 Νοε 2019

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΕ-ΟΤΕ: Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΕΘΑΝΕ - ΖΗΤΩ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Το έκτακτο συνέδριο της ΟΜΕ – ΟΤΕ, που διεξήχθη το διήμερο 1-2 Νοέμβρη, αποτέλεσε ένα πεδίο αντιπαράθεσης για την καρέκλα. Με ευθύνη της πλειοψηφίας δεν έγινε καμία συζήτηση και δεν πάρθηκε καμία απόφαση για τα καυτά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους. Δεν συζητήθηκε για το τι θα γίνει με τη ΣΣΕ, για το τι θα γίνει με τις εργολαβίες τη στιγμή που τα τεχνικά συνδικάτα έχουν εξαγγείλει καθημερινές στάσεις εργασίας, για το τι θα γίνει με τους φύλακες που δεν έφυγαν για τους οποίους η διοίκηση του ΟΤΕ εμφανίζεται ανένδωτη απειλώντας τους με απόλυση στο τέλος του χρόνου. Σε ένα ακόμα συνέδριο δεν συζητήθηκε το ζήτημα της κλαδικής ομοσπονδίας παρά το γεγονός ότι εκπρόσωποι τόσο του σωματείου των εργαζόμενων στην Cosmote e-Value όσο και σωματείων του κλάδου (ΣΕΤΗΠ, Forthnet, Wind, Vodafone – 360 Connect, Intracom Telecoms) βρέθηκαν στο χώρο του συνεδρίου ζητώντας να εγγραφούν στην δύναμη της ΟΜΕ – ΟΤΕ. Οι δυνάμεις της πλειοψηφίας, δηλαδή, έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους περισσότερους από 3000 εργαζόμενους του κλάδου που εκπροσωπούνται.

Σε ένα ακόμα συνέδριο ομοσπονδίας εργαζομένων οι εκπρόσωποι των δυνάμεων που έχουν την πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) επεδίωξαν να εφαρμόσουν τις πρακτικές που προσπαθεί να επιβάλει η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ, όπως την αποκαλούν οι εργαζόμενοι, σε εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες. Δεν ήθελαν να γίνει νομιμοποίηση των συνέδρων από το σώμα , δεν ήθελαν να εξετασθεί το ζήτημα της νοθείας μέσω διπλοψηφιών που κατέθεσε η ΕΣΚ, δεν ήθελεν να γίνουν εκλογές και για τους αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ φοβούμενοι ότι η συμμαχία ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ (Παναγόπουλου – Κιουτσούκη) θα έχανε μια έδρα, όπως και τελικά έγινε. Ωστόσο, κάτω από τη σθεναρή στάση των ταξικών δυνάμεων οι πρακτικές αυτές δεν πέρασαν. Η νομιμοποίηση των συνέδρων τελικά έγινε από το σώμα ενώ μετά την εξέταση των διπλοψηφιών που κατέθεσε η ΕΣΚ – ΟΤΕ μειώθηκε το σώμα κατά έναν σύνεδρο ο οποίος είχε εκλεγεί εξαιτίας της διεύρυνσης του εκλογικού σώματος λόγω των διπλοψηφιών. Τέλος, για μία ακόμα φορά οι παρατάξεις ΑΚΕ και ΣΥΝ1 (ΠΑΣΚΕ) χρησιμοποίησαν την μέθοδο με το σπάσιμο των ψηφοδελτίων, κλέβοντας μία έδρα από την ΑΣΕ στο ΔΣ και 2 έδρες από την ΑΚΕ ΠΑΣΕ και την Ενωτική – Αγ. Συνεργασία που για ακόμη ένα συνέδριο κατέβηκαν με κοινό ψηφοδέλτιο.


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Τα προβλήματα, για τα οποία δεν έγινε συζήτηση στο συνέδριο της ΟΜΕ, είναι εδώ και απαιτούν άμεση λύση. Οι ταξικές δυνάμεις, η ΕΣΚ, θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ώστε οι εργαζόμενοι να έρθουν στο προσκήνιο ως πρωταγωνιστές των εξελίξεων κόντρα στη λογική της πλειοψηφίας της ΟΜΕ που τους θέλει στη γωνία θεατές. Είναι ώρα συσπείρωσης και αγώνα. Με τη συμμετοχή στις καθημερινές στάσεις εργασίας που έχει εξαγγείλει η ΠΕΤ και η ΕΕΤΕ στέλνουμε το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι και θέλουμε και μπορούμε. Στέλνουμε το μήνυμα στην πλειοψηφία της ΟΜΕ ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω στο ζήτημα των εργολάβων καθώς και στο αίτημα υπογραφής της ΜΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω.

Επισκέπτες