Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

21 Νοε 2019

Και Ψεύτης και Υβριστής

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Στο ΔΣ της ΟΜΕ – ΟΤΕ στις 14/11 ο επικεφαλής της ΑΣΕ απέδειξε, για μια ακόμη φορά, ότι η έλλειψη επιχειρημάτων, η αδυναμία αντιπαράθεσης και η προσπάθεια να υπερασπιστεί κατάφωρη αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος τον οδηγούν όλο και πιο βαθιά στο βούρκο του ψέματος και των ύβρεων.

  • Είναι ψεύτης, γιατί ισχυρίζεται ότι η ΕΣΚ του «έκοψε» ένα σύνεδρο από το συνέδριο της ΟΜΕ.Η αλήθεια είναι ότι η ΕΣΚ κατέθεσε ένσταση λόγω της ύπαρξης 15 διπλοψηφιών. Εξαιτίας αυτών των διπλοψηφιών αυξήθηκε ο αριθμός των αντιπροσώπων που εκλέχθηκαν από τις εκλογές της ΠΕΤ-ΟΤΕ. Συνεπώς, έπρεπε να εξαιρεθεί ο αντιπρόσωπος που εκλέχθηκε τελευταίος στις εκλογές της ΠΕΤ. Αυτός τυγχάνει να είναι εκλεγμένος με την ΑΣΕ. Τόσο απλά και ξεκάθαρα. Ο επικεφαλής της ΑΣΕ, δηλαδή, που εμφανίζεται ως τιμητής των πάντων, ως άσπιλος και αμόλυντος, υπερασπίζεται τη νοθεία στις εκλογές. Γιατί πώς αλλιώς μπορεί να ειπωθεί το γεγονός ότι 15 εργαζόμενοι ψήφισαν 2 φορές για τα ίδια όργανα;

  • Είναι ψεύτης, γιατί λέει ότι η ΕΣΚ δεν είχε κάνει ένσταση στο προηγούμενο συνέδριο.


Όπως μπορείτε να δείτε στο απόσπασμα από τα πρακτικά του συνεδρίου της ΟΜΕ του 2018, ο εκπρόσωπος της ΕΣΚ στην εφορευτική επιτροπή, συνάδελφος Στεφούδης Δημήτρης, είχε υπογράψει με επιφύλαξη λόγω της ένστασης που είχε καταθέσει τότε η ΕΣΚ. Ένσταση, την οποία η ΑΣΕ παρέα με τις υπόλοιπες παρατάξεις απέρριψαν.
Τότε, για τον ψεύτη δεν υπήρχε ούτε πραξικόπημα, ούτε τίποτα.
Τώρα, 1,5 χρόνο μετά, που η ΕΣΚ επανέφερε το αίτημα και τελικά έγινε το αυτονόητο, ο ψεύτης ανακάλυψε πραξικοπήματα και ανίερες συμμαχίες!!!!

Όπως ήταν αναμενόμενο, για να υπερασπιστεί τη νοθεία χρησιμοποίησε τα επιχειρήματα που επικαλούνται οι πρωτομάστορες της νοθείας στο συνδικαλιστικό κίνημα, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, την οποία, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ονομάζουν συνδικαλιστική μαφία. Συγκεκριμένα, είπε στο συνέδριο ότι αρμόδιος να κρίνει αν υπάρχει νοθεία ή όχι είναι τα δικαστήρια και όχι το σώμα του συνεδρίου. Επειδή, όμως,  ντρέπεται να δουν οι εργαζόμενοι αυτήν την ξεφτίλα δεν έχει ανεβάσει στο διαδίκτυο το βίντεο με την ομιλία του στο έκτακτο συνέδριο της ΟΜΕ.

  • Είναι ψεύτης, γιατί έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει την ΕΣΚ και τις ταξικές δυνάμεις στον κλάδο ότι δεν θέλουμε τη δημιουργία κλαδικής ομοσπονδίας!

Να του θυμίσουμε ότι οι ταξικές δυνάμεις από το 2007 έχουν φτιάξει το κλαδικό σωματείο, το ΣΕΤΗΠ. Εδώ και  δύο χρόνια τα σωματεία του κλάδου στα οποία οι ταξικές δυνάμεις έχουν την πλειοψηφία (Forthnet-NOVA, WIND, Vodafone – 360 Connect κλπ θυγατρικές, ΣΕΤΗΠ νομού Αττικής, ΣΕΤΗΠ νομού Θεσσαλονίκης, σωματείο Νέων Τεχνολογιών νομού Αχαϊας) έχουν καταθέσει αίτημα εγγραφής στην ΟΜΕ. Ενώ τα σωματεία, στα οποία δυνάμεις αντίστοιχες με την ΑΣΕ έχουν την πλειοψηφία, είτε έχουν πάρει ανοιχτά θέση ενάντια στη δημιουργία κλαδικής ομοσπονδίας είτε απλά δεν συμμετέχουν στην προσπάθεια συγκρότησης της.  

  • Είναι ψεύτης, γιατί κατηγορεί την ΕΣΚ ότι συμφώνησε στη διακοπή των κινητοποιήσεων για το ζήτημα των εργολαβιών.

Η πρόταση της ΕΣΚ στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΕΤ-ΟΤΕ για συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ήταν ξεκάθαρη και καταγεγραμμένη. Όλα τα άλλα είναι «φ-ωλιές».

Ως εδώ αναφερθήκαμε στα ψέματα.

  • Είπαμε όμως ότι δεν είναι μόνο ψεύτης αλλά και υβριστής.

Στην προσπάθεια του να σπιλώσει την ΕΣΚ στοχοποίησε με άθλιες ύβρεις τον επικεφαλής της παράταξης, συνάδελφο Αλέκο Περράκη. Ο υβριστής, λοιπόν, επικεφαλής της ΑΣΕ, αποκάλεσε τον  Αλέκο Περράκη γκαουλάιτερ και φασίστα. Να ενημερώσουμε τον υβριστή Φωλιά, ότι πέρα από την πολύμορφη δράση των ταξικών δυνάμεων και του ΠΑΜΕ ενάντια στο φασισμό και στους ναζιστές της Χρυσής Αυγής (η δολοφονική επίθεση στο Πέραμα είναι μια απο τις υποθέσεις που εξετάζονται στα πλαίσια της δίκης των νεοναζί) ο συνάδελφος Αλέκος Περράκης έχει πέσει και ο ίδιος θύμα επίθεσης από χρυσαυγίτες.

Γι΄ αυτό του λέμε ότι στο βούρκο που έχει βυθιστεί θα κυλιέται μόνος του.
Άλλωστε, η ρήση του Αλμπέρ Καμύ περιγράφει απόλυτα την αθλιότητά του.

«Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας, είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει.»


Υ.Γ. 1 : Στη συγκρότηση του ΔΣ της ΟΜΕ που έγινε μετά το έκτακτο συνέδριο στην τοποθέτησή μας είπαμε ότι, επειδή θα πρέπει να εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις στην Εκτελεστική ανεξαρτήτως δύναμης, θα έπρεπε να πάρει θέση και η ΑΣΕ. Τότε σπάσαμε τη «συμμαχία» ή για μια ακόμη φορά διατυπώσαμε τη θέση μας με βάση τις αρχές μας;
Υ.Γ. 2 : Η ΑΣΕ στη ανακοίνωσή της αποκρύπτει το γεγονός ότι έχασε μια θέση στο ΔΣ λόγω του σπασίματος των ψηφοδελτίων από το ΣΥΝΕΝΑ (ΠΑΣΚΕ)(!). Προφανως, ο έρωτας, ο βήχας, ο παράς και η στήριξη του επικεφαλής της ΑΣΕ στο ΣΥΝΕΝΑ (ΠΑΣΚΕ) και στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δεν κρύβονται....  

Επισκέπτες