Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

15 Νοε 2019

46 χρόνια από τη λαϊκή εξέγερση του ΠολυτεχνείουH ΕΣΚ – ΟΤΕ τιμά την 46η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου. Την εξέγερση που αποτέλεσε την κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής πάλης του λαού ενάντια στη φασιστική, αμερικανοΝΑΤΟϊκη χούντα των συνταγματαρχών. Τιμούμε και εμπνεόμαστε από τον αγώνα όσων εναντιώθηκαν στο φασιστικό καθεστώς. Αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους θυσιάστηκαν, σε όσους βασανίσθηκαν, φυλακίσθηκαν και εξορίστηκαν.


Ο ταξικός και αντιιμπεριαλιστικός χαρακτήρας της εξέγερσης και τα συνθήματά της αποτελούν σπουδαία κληρονομία για την εργατική τάξη της χώρας και τη νεολαία. Δείχνουν σε όλους ότι η μόνη λύση για να διεκδικήσουμε όλα όσα χάσαμε μέσα στην κρίση αλλά και όσα μας ζητάνε να χάσουμε για την περιβόητη ανάπτυξη είναι ο οργανωμένος ταξικός αγώνας. Ταυτόχρονα, αποκαλύπτουν τους κινδύνους που εγκυμονούν για το λαό από την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή. Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ που ήταν υπεύθυνες για την 7ετή δικτατορία και το δράμα της Κύπρου δεν μπορεί τώρα να παρουσιάζονται ως παράγοντες ειρήνης και σταθερότητας. Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που αποτυπωνόταν με το σύνθημα «ΕΞΩ ΑΙ ΗΠΑ – ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ – ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ» αποκαλύπτει το ρόλο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που έβλεπε τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ως «διαβολικά καλούς» αλλά και την τωρινή της Νέας Δημοκρατίας που δια του υπουργού Άμυνας, πριν λίγες μέρες, εξέφρασε την  υπερηφάνεια της για το αίμα Ελλήνων φαντάρων που χύθηκε σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στο παρελθόν αλλά και για αυτό που θα χυθεί σε νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που σχεδιάζουν ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ στο μέλλον! Οι υπεύθυνοι του προσφυγικού δράματος είναι εχθροί των λαών και των εργαζόμενων. Αυτοί που ακόμα και σήμερα στήνουν πραξικοπήματα σε όλο τον κόσμο, τελευταίο πριν λίγες μέρες στη Βολιβία, μόνο δεινά μας επιφυλάσσουν, καμιά προστασία.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Καλούμε τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ σε μαζική συμμετοχή στις αντιιμπεριαλιστικές πορείες και εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Με τη συμμετοχή μας δίνουμε απάντηση στο δόγμα «Νόμος και Τάξη», στην εντεινόμενη καταστολή, στην προσπάθεια κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου. Δίνουμε απάντηση στις κυβερνήσεις και στους μεγαλοεργοδότες που θέλουν να βάλουν στο γύψο τα συνδικάτα και το εργατικό κίνημα, που θέλουν η ανάπτυξη τους να πατήσει πάνω στα τσακισμένα δικαιώματα μας και στους μισθούς πείνας, που θέλουν να μετατρέψουν τα Πανεπιστήμια σε ανώνυμες εταιρίες. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν συναινούμε στη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο που καθιστά τον Ελληνικό λαό στόχο σε ενδεχόμενη περαιτέρω όξυνση των ανταγωνισμών στην περιοχή.

Η μαζική συμμετοχή μας στον αγωνιστικό εορτασμό της εξέγερσης θα αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο την αποφασιστική μας στάση απέναντι στο φασισμό που σηκώνει ξανά κεφάλι, ως γνήσιο τέκνο του καπιταλισμού, απειλώντας τους λαούς. Τιμάμε τους νεκρούς μας, τους εξεγερμένους και τους αγώνες τους στέλνοντας μήνυμα στους ναζιστές της Χρυσής Αυγής και σε κάθε λογής φασίστες που υμνούν τη χούντα ότι το εργατικό – λαϊκό κίνημα θα τσακίσει ξανά το φασισμό.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 17:00 Σταδίου και Γεωργίου Σταύρου

Επισκέπτες