Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

31 Οκτ 2019

Η ΣΑΠΙΛΑ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ - Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΙΑ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Δεν τους φτάνει που ρίχνουν νερό στο μύλο της εργοδοσίας, οδηγώντας την ΟΜΕ – ΟΤΕ σε έκτακτο εκλογικό συνέδριο, την ώρα που ξεκίνησε η διαπραγμάτευση για την συλλογική σύμβαση. Τώρα πλέον κάνουν τα πάντα για να εξυπηρετήσουν τα γραμμάτια σε Παναγόπουλο -  Κιουτσούκη στη ΓΣΕΕ χρησιμοποιώντας τις ίδιες μεθόδους , με αυτές που χρησιμοποιεί η συνδικαλιστική μαφία, όπως έχει χαρακτηριστεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους, η ηγετική ομάδα των ΔΑΚΕ ΠΑΣΚΕ στη Γενική Συνομοσπονδία. Την ίδια σαπίλα φέρνουν και μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζόμενων στον όμιλο ΟΤΕ αφού:
  1. Η ΠΑΣΚΕ, ενώ αποδέχθηκε την αλλαγή συσχετισμών και την ανάγκη έκτακτου εκλογικού συνεδρίου, δεν δέχεται να γίνουν εκλογές για αντιπροσώπευση στη ΓΣΕΕ. Φοβαται οτι θα χάσει την έδρα η ΔΑΚΕ (!) και δεν εξυπηρετηθεί η συμμαχία Παναγόπουλου -  Κιουτσούκη.
  2. Από κοντά και η Ενωτική – Αγωνιστική συνεργασία καθώς το 3ο συνεταιτεράκι στη ΓΣΕΕ ο Βασιλόπουλος θα δυσαρεστηθεί αν η έδρα καταλήξει στην ΕΣΚ όπως θα έπρεπε με βάση τα αποτελέσματα από τις εκλογές των σωματείων.
  3. Ενώ έχουν κατατεθεί αποδεδειγμένα 15 διπλοψηφίες και πρέπει να αφαιρεθεί ένας αντιπρόσωπος, δεν παίρνει κανείς ξεκάθαρη θέση για να μην δυσαρεστήσει την ΑΣΕ!
  4. Όλοι μαζί δεν θέλουν καν να συζητήσουν τις αιτήσεις εγγραφής 1 σωματείου από τον όμιλο (του σωματείου εργαζομένων στην Cosmote – evalue Ν. Αττικής) και επιπλέον 4 από όλο τον κλάδο (κλαδικό ΣΕΤΗΠ, σωματείο εργαζομένων στον όμιλο Vodafone – 360 connect, ΠΑΣΕ Wind, Σωματείο εργαζομένων Forthnet – Netmend). Αρνούνται δηλαδή να ενώσουν τους αγώνες των εργαζόμενων του Ομίλου ΟΤΕ με τουλάχιστον 2500  εργαζόμενους που είναι οργανωμένοι στα παραπάνω σωματεία.
Με όλη αυτή την στάση τους εξυπηρετούν απόλυτα τον σχεδιασμό της διοίκησης στον όμιλο ΟΤΕ, τους γενικότερους σχεδιασμούς των μονοπωλίων στον κλάδο και υπερασπίζονται τα όργια νοθείας και την φυσική παρουσία των εργοδοτών στην ΓΣΕΕ. Ταυτόχρονα οδηγούν σε πιθανό νέο αδιέξοδο την ΟΜΕ, καθυστερώντας και υπονομεύοντας την διεκδίκηση μιας ενιαίας ΣΣΕ στον όμιλο ΟΤΕ με εξίσωση όλων προς τα πάνω και ενισχύουν την ανασφάλεια και την απογοήτευση των εργαζομένων για το αύριο.
Η επίθεση είναι ενιαία. Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας την σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, νομοθετεί το χτύπημα των ΣΣΕ, ώστε να μειωθεί ο μέσος μισθός και να παγιωθεί η άγρια εκμετάλλευση με τον κατώτατο. Αυτή ήταν  η πάγια επιδίωξη της εργοδοσίας και αυτό υπηρέτησαν πιστά και, πλέον με κάθε τρόπο οι άνθρωποι τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, επεκτείνοντας τις νοθείες, πέρα από τις πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ και στα παρακλάδια τους στον όμιλο ΟΤΕ.
Ενιαία πρέπει να είναι και η απάντηση. Η ΕΣΚ ΟΤΕ μαζί με το σύνολό των δυνάμενων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της  να μην νομιμοποιηθούν οι νοθείες και στην ΟΜΕ – ΟΤΕ.
Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν με τις ταξικές δυνάμεις και παίρνοντας την υπόθεση στα χέρια τους να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας με κριτήριο τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες , να διεκδικήσουμε μια ενιαία συλλογική σύμβαση εργασίας στον ΟΤΕ που να εξισώνει τα δικαιώματα όλων προς τα πάνω, κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας που θα επαναφέρει όλα τα δικαιώματα στο σύνολο του κλάδου με την δημιουργία κλαδικής ομοσπονδίας.

Επισκέπτες