Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

2 Οκτ 2019

ΔΣ ΟΜΕ – ΟΤΕ : «ΑΛΛΟΥ ΒΑΡΟΥΝ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΑΛΛΟΥ ΧΟΡΕΥΕΙ Η ΝΥΦΗ»
ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΠΑΤΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ!

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Την Τρίτη 1 Οκτώβρη έγινε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΜΕ – ΟΤΕ με θέματα τόσο τον αντεργατικό οδοστρωτήρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση μέσω του νέου πολυνομοσχεδίου όσο και τις εξελίξεις γύρω από τη διαπραγμάτευση για τη νέα ΣΣΕ μετά και τη συνάντηση που έγινε με την εργοδοσία την περασμένη εβδομάδα. Αντί, όμως, να παρθούν αποφάσεις για αυτά το ύψιστα, για τους εργαζόμενους, ζητήματα το ΔΣ διεκόπη αφού μετά την ανεξαρτητοποίηση 3 συμβούλων που προέρχονται από την ΑΚΕ του ΠΑΣΕ ανετράπησαν οι συσχετισμοί στο Διοικητικό Συμβούλιο και προέκυψε η ανάγκη προκήρυξης έκτακτου εκλογικού συνεδρίου της ομοσπονδίας!
Για μια ακόμη φορά αυτοί που αντιμετωπίζουν τα σωματεία ως μηχανισμούς που λειτουργούν με τη λογική της ανάθεσης, μακριά από τους εργαζόμενους, έβαλαν πάνω από τα συμφέρονται των συναδέλφων ζητήματα που σχετίζονται με ενδοπαραταξιακές αντιθέσεις και ισορροπίες. Είναι ξεκάθαρο ότι οι εξελίξεις είναι άμεσα συνυφασμένες με όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα στη ΓΣΕΕ και με την προσπάθεια της συνδικαλιστικής μαφίας να παραμείνει με νύχια και με δόντια στη διοίκηση της συνομοσπονδίας παραδίδοντας της στα χέρια της εργοδοσίας. Αποδείχθηκε ότι η σαπίλα της συνδικαλιστικής μαφίας αποτελεί «την κορυφή του παγόβουνου» αφού το πρόβλημα ξεκινά από συνδικάτα και ομοσπονδίες που δρουν αυτές οι δυνάμεις και καταλήγει στην ηγεσία της ΓΣΕΕ.


Η ΕΣΚ – ΟΤΕ μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις ζήτησε οι διαδικασίες διεξαγωγής του έκτακτου συνεδρίου να είναι όσο το δυνατό πιο γρήγορες, ώστε το συντομότερο δυνατό να υπάρξει νέα διοίκηση της ομοσπονδίας. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη λήξη της ΣΣΕ και κάθε μέρα που περνά χωρίς αντίδραση στις αιτιάσεις της εργοδοσίας δυσκολεύει η θέση των εργαζόμενων.
Και σε αυτό το έκτακτο συνέδριο η ΕΣΚ – ΟΤΕ θα επιδιώξει να γίνει ένα συνέδριο εργαζομένων στο οποίο θα γίνει συζήτηση και θα παρθούν αποφάσεις για τα ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους κόντρα στην πάγια τακτική των υπολοίπων δυνάμεων να αντιμετωπίζουν τα συνέδρια ως πεδίο επιβολής μηχανισμών και μετρήματος «κουκιών». Άλλωστε, όσα τραγελαφικά έγιναν στο προηγούμενο εκλογικό συνέδριο της ΟΜΕ με το «σπάσιμο» ψηφοδελτίων από πλευράς (Δ)ΑΚΕ - Ακομμάτιστων και ΣΥΝ.ΕΝΑ (ΠΑΣΚΕ) αλλά και τη συνένωση Αγωνιστικής Συνεργασίας και ΕΝΩΤΙΚΗΣ με αποτέλεσμα να αφαιρέσουν μια έδρα από την ΕΣΚ, την οποία δικαιούταν με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών, είναι πολύ πρόσφατα και αποκαλυπτικά. Τις επόμενες μέρες θα ενημερώσουμε τους εργαζόμενους για τις θέσεις και τις προτάσεις μας ενόψει του έκτακτου συνεδρίου.
Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα ώστε να αποτρέψουν παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες τους. Το χρονικό διάστημα και οι συνθήκες που διεξάγονται τα γεγονότα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα. Συνθήκες που διαμορφώνονται από τη μεταβατική περίοδο στον κλάδο και την στρατηγική της διοίκησης για την  διαμόρφωση του μέλλοντος της εργασίας. Το επόμενο διάστημα θα έχει ενδιαφέρον ... από κάθε άποψη. Η πρώτη γεύση για όσα έρχονται, είναι ήδη εδώ.

Επισκέπτες