Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

23 Σεπ 2019

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Η κυβέρνηση και οι εργοδότες ξέρουν ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να σταματήσουν αυτή την επίθεση. Γι΄αυτό μας θέλουν χειροκροτητές της «κερδοφορίας» τους και της «ανταγωνιστικότητας»,  φοβισμένους και υποταγμένους. Θέλουν σωματεία που να ξεχάσουν τη διεκδίκηση απωλειών, να ξορκίσουν την διεκδίκηση σύγχρονων συνθηκών και όρων δουλειάς. Θέλουν σωματεία –σφραγίδες πλήρως ελεγχόμενα από κράτος.

Το λεγόμενο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει νέα δώρα στις μεγάλες επιχειρήσεις με ενίσχυση των ενώσεων προσώπων  κατάργηση της προσφυγής στον ΟΜΕΔ (διαιτησία) ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ – ΕΥΔΑΠ, πλειστηριασμούς. Ταυτόχρονα μέσα από τη μείωση φορολογίας και ασφαλιστικών εισφορών στους επιχειρηματικούς ομίλους, μειώνουν παραπέρα τους μισθούς των εργαζομένων. Ετοιμάζουν νέο χτύπημα στις κλαδικές συμβάσεις με σκοπό την μεγαλύτερη μείωση του μέσου μισθού.

Η απεργία στις 24 Σεπτέμβρη είναι ένα πρώτο βήμα κλιμάκωσης για να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Τώρα πρέπει οι εργαζόμενοι με την συμμετοχή μας και την αποφασιστικότητα μας, την οργάνωσή μας, με ταξικό κριτήριο να ξεκαθαρίσουμε ποιοι είναι δίπλα μας και ποιοι απέναντι. Να οδηγήσουμε στην έξοδο, σωματεία που έχουν μέσα την εργοδοσία. Τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό γιατί, ΟΙ  «Εργοδοτικοί» ….Ήρθαν ντυμένοι ως φίλοι- των εργαζομένων.

Μετά από την τελευταία ανακοίνωση του ΠΑΣΕ δεν υπάρχουν περιθώρια για πολλές παρερμηνείες  για τον όρο «εργοδοτικοί». Όταν και αυτός είναι ελάχιστος για να περιγράψει τις πρακτικές και τις μεθοδεύσεις που ακολουθεί η πλειοψηφία στον ΠΑΣΕ ή όπου αλλού έχουν πλειοψηφίες οι ΠΑΣΟΚΟΙ  (Ενωτικοί- +1- κλπ). Από τα πρωτοβάθμια σωματεία στον ΟΤΕ μέχρι τη ΓΣΕΕ και τα Εργατικά Κέντρα.
Όλοι τους είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία από  κυβέρνηση εργοδότες και τις γνωστές πλειοψηφίες στη ΓΣΣΕ που κάνουν αγώνα υπονόμευσης και απαξίωσης στο απεργιακό μέτωπο απέναντι στο αντεργατικό «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο.

Αφού εξασφάλισαν κλίμα ανοχής και αναμονής  στην επίθεση  της εργοδοσίας και έκαναν τις  «μωρές παρθένες» όταν από το 2012 οι ΣΣΕ που υπόγραψαν διασφάλιζαν τα εκατ. κέρδη των μετόχων, χωρίς καμιά αναπλήρωση των απωλειών μας. Με μειώσεις στους μισθούς μας και καλλιεργώντας τη διάσπαση και τον κατακερματισμό σε πέντε ταχύτητες εργαζομένων (τρίτες εταιρείες) που αρνούνται  και  την εγγραφή τους εξυπηρετώντας μόνο τη διοίκηση. Όταν η κερδοφορία της εταιρείας  συνεχίζει και είναι απρόσκοπτη , γιατί έβαλαν πλάτη  από τα προγράμματα εθελούσιων-απολύσεων  μέχρι τις χιλιάδες απλήρωτες υπερωρίες. Όταν εξασφάλισαν την «εργασιακή ειρήνη» σε κάθε αντεργατικό σχεδιασμό της διοίκησης  στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και έκαναν «τους ανήξερους» σε μια σειρά μεθοδεύσεων  και πρακτικών της , από τα Εμπορικά Καταστήματα μέχρι τα Τηλεφωνικά Κέντρα.

Περνούν τώρα σε νέο γύρο βρώμικου σχεδιασμού δήθεν… «φιλεργατικό»!!!

Όταν πανελλαδικά  οι αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη  πληθαίνουν συνεχώς από τα μεγαλύτερα Εργατικά Κέντρα της Αττικής ( Αθήνα, Πειραιά, Λαύριο) και  πανελλαδικά ,  και με ομόφωνες αποφάσεις τους  οι μεγαλύτερες Ομοσπονδίες ΟΤΟΕ, την ΑΔΕΔΥ, την ΠΝΟ σήμερα και η ΟΜΕ.  Την στιγμή που έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής  και στήριξης ως πρώτη απεργιακή απάντηση το κλαδικό συνδικάτο  τηλεπικοινωνιών ΣΕΤΗΠ το επιχειρησιακό της Cosmote e Value καθώς και  τα επιχειρησιακά σωματεία   ΠΕΤ -ΟΤΕ και Cosmote .Οι ηγετικές  ομάδες  των σωματείων ΠΑΣΕ και ΕΜΗΕΤ συνεχίζουν την εργοδοτική τους  δράση σε απόλυτο συντονισμό με την   κυβέρνηση και τις εργοδοτικές ενώσεις (ΣΕΒ – ΣΕΠΕ κλπ ).  Επιδιώκουν εδώ και χρόνια  να απαξιώσουν, να υπονομεύσουν και να χτυπήσουν τη μαζικότητα και τη συμμετοχή στο ενιαίο απεργιακό μέτωπο προτείνοντας και καλώντας  σε άλλες ημερομηνίες.

Θέλουν ξεκάθαρα να δημιουργήσουν σύγχυση απογοήτευση και ερωτηματικά στους εργαζόμενους. Για να γίνει αντιληπτό από όλους με ποιους έχουμε να κάνουμε, την ώρα που η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο ακόμα και στην πιο χυδαία εργοδοτική απαίτηση ο γνωστός Πρόεδρος Σωματείου ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ καθ’ υπόδειξη της διορισμένης πλέον εργοδοτικής μαφίας της ΓΣΕΕ, σε έμμισθη θέση.

Δεν θα τους περάσει! Οι αποφάσεις των συνδικάτων και των Ομοσπονδιών για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη πολλαπλασιάζονται, η δράση μας δυναμώνει. Η Κυβέρνηση και τα τσιράκια της στη ΓΣΕΕ, θα πάρουν την απάντησή τους, με την επιτυχία της απεργίας!!!


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
Η ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ


Επισκέπτες