10 Ιουλ 2019

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΨΥΚΤΙΚΩΝ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Πριν λίγες μέρες, κλιμάκιο της ΠΕΤ-ΟΤΕ ενημέρωσε τους συναδέλφους ηλεκτρολόγους και ψυκτικούς στο Νέο Ηράκλειο για το αποτέλεσμα της συνάντησης που είχε η πλειοψηφία του σωματείου με τη διοίκηση του ΟΤΕ. Όπως φάνηκε και από την ενημέρωση η συνάντηση με την εργοδοσία ήταν, για μια ακόμη αφορά, άκαρπη. Η εργοδοσία διαμήνυσε ότι οι αποφάσεις της θα εφαρμοσθούν αφού υπηρετούν το στρατηγικό στόχο της εταιρίας, που δεν είναι άλλος, από τον περιορισμό του κόστους παρά το γεγονός ότι θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων. Κάποιες από τις αποφάσεις της εργοδοσίας είναι:

  1. Άλλαξε τη δουλειά στις βάρδιες στέλνοντας τους συναδέλφους για προγραμματισμένες εργασίες. Βέβαια, μπορεί την ώρα που δουλεύουν σε προγραμματισμένη εργασία να τους ζητηθεί να διακόψουν για να πάνε κάπου άλλη για κάποιο έκτακτο περιστατικό
  2. Φορτώνει σε όποιον εργάζεται σε καθεστώς stand by τη δουλειά που θα έπρεπε να υποστηρίζει καθεστώς βαρδιών θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια του. Όταν ο stand by δουλεύει 30 και 40 ώρες call-out εβδομαδιαίως η ανάγκη ύπαρξης βάρδιας είναι αυταπόδεικτη, όπως αυταπόδεικτος είναι ο κίνδυνος που διατρέχει ο εργαζόμενος μετά από τόσες ώρες δουλειάς, πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες
  3. Έχει ανεβάσει τη θερμοκρασία στην οποία «χτυπάει» alert μια εγκατάσταση από τους 24 ⁰C στους 30⁰C με αποτέλεσμα αφενός να μειώνεται ο όγκος δουλειάς αφού μειώνονται τα Incidents από την άλλη να αναγκάζεται ο εργαζόμενος να δουλεύει σε θερμοκρασία ακόμα και 40 ⁰C σε κλειστούς χώρους.
  4. Εργαζόμενοι της σταθερής εκτελούν εργασίες κινητής χωρίς να έχουν υπογράψει τη σύμβαση δανεισμού
Σε όλα τα παραπάνω να συνυπολογίσουμε ότι σε πάρα πολλά κτίρια του ΟΤΕ δεν λειτουργούν οι ανελκυστήρες ή δεν ηλεκτροδοτούνται καθόλου με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να αναγκάζονται να κουβαλήσουν πολύ βαρύ εξοπλισμό για αρκετούς ορόφους με το μόνο φως το φακό του κινητού τους!

Απέναντι σε αυτή τη στάση της εργοδοσίας η πλειοψηφία της ΠΕΤ-ΟΤΕ επέλεξε να πετάξει την μπάλα στην κερκίδα. Στις εύλογες αντιδράσεις των συναδέλφων και στις πιέσεις για το πώς θα αντιδράσει το συνδικάτο στις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν η απάντηση ήταν ότι το συνδικάτο θα συμβουλευθεί το νομικό σύμβουλο!

Επειδή, τα προβλήματα απαιτούν άμεσων λύσεων καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και με απόφαση Γενικής Συνέλευσης να καθορίσουν τον τρόπο αντίδρασης. Να σπάσουν στην πράξη οι διαχωριστικές γραμμές που επιβάλει η εργοδοσία ανάμεσα σε εργαζόμενους στη σταθερή και στην κινητή γιατί η επίθεση της εργοδοσίας είναι ενιαία απέναντι μας. Εμείς, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είμαστε διασπασμένοι.

Η ΕΣΚ δεσμεύεται ότι θα σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων σε όποια απόφαση κι αν πάρουν. Επίσης, στο ΔΣ της ΠΕΤ – ΟΤΕ στις 11 Ιούλη θα θέσουμε το σύνολο των αιτημάτων των συναδέλφων απαιτώντας να παρθεί απόφαση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ


Επισκέπτες