Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

21 Ιουν 2019

Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ
ΟΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Μόνο τυχαίο δεν ήταν ότι στη Γ.Σ  των μετόχων του ΟΤΕ, την περασμένη εβδομάδα, η διοίκηση του ομίλου (15 μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές) εξαγγέλλει την πρόθεση της  για οργανωτικές αλλαγές στο λειτουργικό μοντέλο  του ΟΤΕ, με πρόσχημα τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις. Αυτή η αναφορά στη συγκεκριμένη  χρονική στιγμή,  είχε διπλή στόχευση.

ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΣΕ

Έχουμε αναφερθεί αναλυτικά και στις ανακοινώσεις μας και στις τοποθετήσεις μας τι επιδιώκει η εργοδοσία για το επόμενο διάστημα, ποίοι είναι οι στρατηγικοί σχεδιασμοί της διοίκησης ως προς τον «εξορθολογισμό του λειτουργικού της μοντέλου», το πως ενισχύει συνεχώς την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία της μέσα από αναδιαρθρώσεις ,συγχωνεύσεις και  τώρα διαχωρισμούς  δραστηριοτήτων. Ιδιαίτερα σε επιχειρησιακές μονάδες που αυθαίρετα δεν τις εντάσσει στον πυλώνα της κύριας  δραστηριότητας, εξυπηρετώντας πάντα τους σκοπούς της.

Η ΕΣΚ με θέση αταλάντευτα στη γραμμή της ταξικής πάλης,  εξετάζοντας  τις εξελίξεις με βάση τα συμφέροντα των εργαζομένων είχε προειδοποιήσει αμέσως μετά την προσπάθεια απόσχισης του έργου των εργαζομένων στη φύλαξη ότι η διοίκηση θα συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση. Θα συνεχίσει, δηλαδή, ακάθεκτη την υλοποίηση του σχεδιασμού της που περιλαμβάνει παραχώρηση έργου, κατάργηση θέσεων εργασίας, δημιουργία θυγατρικών, μεταφορά προσωπικού. Αυτά, επιβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι της εργοδοσία στη Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Σε αυτή την κατεύθυνση η διοίκηση το τελευταίο διάστημα έχει τους λόγους της να  συντηρεί κλίμα εκφοβισμού και συσκότισης σχετικά με τις προθέσεις της, παράλληλα με  την γενικευμένη διασπορά φημολογιών. Ξεκάθαρο γίνεται ότι θέλει εργαζόμενους τρομοκρατημένους, για αυτό και εντείνει τον εκβιασμό και εξαπολύει την  εργοδοτική τρομοκρατία,  ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΗ.

ΕΚΒΙΑΖΕΙ μέσω των χαμηλών αξιολογήσεων δίνοντας το στίγμα για το τι σημαίνει η ατομική στοχοθεσία.  Εργαζόμενοι μετά από πολλά χρόνια δουλειάς και προσφοράς  αντιμετωπίζονται  και κρίνονται «ως ανεπαρκείς για την νέα τεχνολογία» κάτι που αποτυπώνεται και στην κατηγοριοποίηση στα Job Families. Job Families που αξιοποιούνται για τον περαιτέρω διαχωρισμό των εργαζόμενων.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ αποστέλλοντας μαζικές προειδοποιητικές επιστολές  σε πωλητές Εμπορικού καταστήματος  στην Πελοπόννησο – με στόχο να καλλιεργήσει την ανασφάλεια. 

ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΙ με το ωράριο εργασίας, όπως έγινε πρόσφατα, στο BU RETAIL ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΗΣ, σε 2 Δ/νσεις και 3 Υποδ/νσεις όπου επέβαλε ώρα προσέλευση αυστηρά στις 9:00, καταστρατηγώντας τη συμφωνία για προσέλευση των εργαζόμενων στο Διοικητικό Μέγαρο από τις 8:00 εως τις 10:00. Το ίδιο έκανε  και σε συναδέλφους που κάνουν υποστήριξη έργου σε Θεσσαλονίκη-Πάτρα-Ηράκλειο …για να συμβαδίζουν, με το ωράριο του Μεγάρου!!!

ΤΕΛΟΣ
ΑΠΕΙΛΕΙ τους 140 εργαζόμενους της Γ. Δ/νσης Εταιρικών &  Επιχειρησιακών Πελατών Σταθερής και Κινητής, όπως και άλλους σε διάφορες υπηρεσίες,  ότι αν δεν υπογράψουν  βλαπτική ως προς τα συμφέροντα τους  ατομική σύμβαση εργασίας, θα περικόψει  και θα χαθεί εντελώς  το κατοχυρωμένο επίδομα.

Τα παραπάνω είναι ένα πρώτο συντονισμένο δείγμα από μια διοίκηση που παρουσιάζει τους δικούς της όρους και  για το τι θα επακολουθήσει στο επόμενο διάστημα. Τις επιδιώξεις και τους στόχους της,  με παραδείγματα, θέσαμε και στο πρόσφατο Δ.Σ στον ΠΑΣΕ  και καλέσαμε τις πλειοψηφίες να πάρουν θέση στην πράξη.  Αντί αυτού,  είχαμε ενημέρωση, μέσω email,  των διαπιστώσεων-ευχολογίων που προσφέρουν στην διοίκηση  τη δυνατότητα να εντείνει την επίθεσης αφού καλλιεργούν κλίμα αναμονής και εφησυχασμού ανάμεσα στους εργαζόμενους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ να πάρουν θέση και να εκπροσωπήσουν επιτέλους  τους εργαζόμενους μέλη  τους. Δεν μπορούν να σφυρίζουν αδιάφορα τη στιγμή που η διοίκηση του ΟΤΕ ανακοινώνει το σχέδιο της ενώπιων των μετόχων. Η διοίκηση του ΟΤΕ σε αυτούς λογοδοτεί και οι ανακοινώσεις της αποτελούν δεσμεύσεις για το επόμενο διάστημα. Δεν μπορεί η πλειοψηφία της ΟΜΕ και των συνδικάτων να υποβαθμίζουν τα όσα ειπώθηκαν στη Γενική Συνέλευση. Αφού υπονόμευσαν τον απεργιακό αγώνα των εργαζόμενων, αφού αρνήθηκαν την κλιμάκωσή του ώστε η διεκδίκηση της ΣΣΕ να ξεκινήσει από την άνοιξη και όχι να παραπεμφθεί, για μια ακόμη φορά για το Νοέμβρη και το Δεκέμβρη, τώρα κάνουν πως δεν άκουσαν όσα είπε η εργοδοσία.

Καλούμε τους εργαζόμενους να είναι σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Να απαιτήσουν  άμεσα από τα πρωτοβάθμια  σωματεία και την ΟΜΕ να πάρουν θέση και να ενημερώσουν για τις αποφάσεις που θα πάρουν ώστε κανένας εργαζόμενος  να μην είναι αντιμέτωπος με την εργοδοτική αυθαιρεσία. Να μην τρομοκρατούνται και να μας ενημερώνουν για κάθε  ζήτημα που αντιμετωπίζουν.

Παράλληλα τους καλούμε να μην περιμένουν τι θα κάνει η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές. Να μην κρατήσουν στάση αναμονής. Όλοι ξέρουμε τι θα κάνει, όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει. Κανένα από τα κόμματα που διεκδικούν τον κυβερνητικό θώκο δεν κρύβει ότι θα συνεχίσει και θα εντείνει τις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές των τελευταίων ετών. Μας είναι όλοι τους γνωστοί. Είναι σεσημασμένοι για  όλα όσα έχουν φορτώσει στις πλάτες μας. Ας μην τους δώσουμε ούτε στιγμή ανοχής. Από τις 8 Ιούλη να μας βρουν μπροστά τους σε κάθε προσπάθεια να χειροτερέψουν τη ζωή μας.

Η ενιαία επίθεση κυβερνήσεων και εργοδοτών σε βάρος των δικαιωμάτων μας  χρειάζεται  ενιαία οργανωμένη απάντηση από το σύνολο των εργαζομένων.

Κανένας μόνος του!

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις πραγματικές μας ανάγκες .

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ :
·        ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΕΡΓΟΥ
·        ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

·         ΕΝΙΑΙΑ ΣΣΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΟΤΕ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Επισκέπτες