Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

18 Απρ 2019

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ


Οι «ακομμάτιστοι» της «ΠΑΣΚΕ» (ΣΥΝΕΝΑ) οι οποίοι όλο το προηγούμενο διάστημα μας συγκλόνισαν με τη συνδικαλιστική τους δράση  ανοίγουν τα πανιά τους σε νέες δραστηριότητες.

Αρχικά προσπάθησαν  να καπελώσουν, να φιμώσουν τους συναδέλφους στη Cosmote e-value και να ακυρώσουν τις αρχαιρεσίες τους αποτελώντας το μακρύ χέρι της εργοδοσίας, ώστε οι πιο βαθειά εκμεταλλευόμενοι εργαζόμενοι  να μείνουν ανοργάνωτοι.


Στη συνέχεια αξιοποιώντας την «πλούσια πείρα» που απέκτησαν όλα αυτά τα χρόνια εις βάρος των συναδέλφων στον ΟΤΕ έκαναν το ίδιο και στο συνέδριο της ΓΣΕΕ υπερασπιζόμενοι νόθους συνέδρους και την προσπάθεια της εργοδοσίας να καταλάβει απευθείας την ηγεσία της ΓΣΕΕ χωρίς τους γνωστούς και σεσημασμένους αυτοφοράκηδες της.

Τώρα που ο εργοδοτικός εκβιασμός έχει κορυφωθεί με πρόσχημα την σε εξέλιξη εθελούσια, επιλέγουν την ώρα που χρειάζεται κλιμάκωση των αγώνων να κάνουν Φεστιβάλ εργατολόγων από το χώρο του ΠΑΣΟΚ με ειδικότητα στη διαχείριση ομαδικών αγωγών και μαζικών εργατικών διαφορών. 

Τους πλαισιώνουν με στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θα έπρεπε να ντρέπονται να περάσουν την πόρτα εργασιακού χώρου .

Ο κ. Κώστας Πανταζής  που όλως τυχαίως έχει διατελέσει γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ υπήρξε Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας.

Ήταν αυτός  που έκανε το εξής αμίμητο, με εντολή του οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) και της Υπηρεσίας Ελέγχων του ΙΚΑ  γίνονταν με δημόσια προειδοποίηση αφού ανακοινώνονταν στη Διαύγεια (σ.σ. ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία αναρτώνται όλες οι κυβερνητικές αποφάσεις, η υλοποίηση των οποίων απαιτείται χρήση δημοσίου χρήματος), πριν πραγματοποιηθούν. Έτσι οι εργοδότες ήταν  ειδοποιημένοι και οι εργαζόμενοι στο έλεος της τύχης .  
Αναμενόμενο λοιπόν που βρήκε τα εργατικά ατυχήματα του κλάδου μας 18 το 2012 και τα παρέδωσε 57 το 2014, σε άξιους συνεχιστές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που τα έφτασαν 99 το 2015 και 74 το 2016. 

Ο Παναγιώτης Βλάχος πρώην στέλεχος του Ποταμιού που ξέμεινε στο ΚΙΝΑΛ είναι Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας. Λέτε να έχει κληθεί για να πει πόσο πρωτοποριακή και καινοτόμα είναι η ιδέα της εργοδοσίας οι εργαζόμενοι στα καταστήματα να γίνουν επιχειρηματίες και να αναλάβουν τη λειτουργία τους με καθεστώς franchise;

Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση κύριοι του ΣΥΝΕΝΑ. Προσπαθείτε να παρουσιαστείτε ως ακομμάτιστοι και ανεξάρτητοι λες και προέρχεστε από παρθενογένεση για να αποκρύψετε ότι είστε με την πλευρά της εργοδοσίας και του κεφαλαίου. Στο δίλλημα, όμως, που μπαίνει από τις εξελίξεις  ή με τους εργαζόμενους ή με την εργοδοσία σαν γνήσια συνέχεια της ΠΑΣΚΕ που έχει βάλει πλάτη σε κάθε υλοποίηση αντεργατικών μέτρων  της διοίκησης του Ομίλου ΟΤΕ επιλέγετε ακόμα μια φορά την πλευρά της εργοδοσίας.


Επισκέπτες