Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

3 Απρ 2019

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
η διοίκηση του ομίλου ΟΤΕ στη συνάντηση που είχε με τη διαπραγματευτική ομάδα της ΟΜΕ, την Τετάρτη 03 Απριλίου, παρέμεινε αμετακίνητη στις θέσεις της καθιστώντας ξεκάθαρο, από πλευράς της, ότι θα προχωρήσει στην υλοποίηση του εκβιασμού προς τους εργαζόμενους στη φύλαξη. Η στάση της εργοδοσίας δεν μας ξενίζει. Είναι η αναμενόμενη και για αυτό θα έπρεπε να πάμε στη συνάντηση αυτή έχοντας από πριν προκηρύξει απεργία για τις επόμενες μέρες ώστε η απάντηση μας να είναι και άμεση και αποφασιστική.


Η εικόνα που έρχεται από τους συναδέλφους στις ενημερώσεις που γίνονται όλες αυτές τις μέρες είναι ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Όλοι οι εργαζόμενοι με μια φωνή λένε ότι δεν πάει άλλο. Δεν πάει άλλο με τους χαμηλούς μισθούς, με την εντατικοποίηση, με τις απειλές και τους εκβιασμούς της διοίκησης, με τις πολλές και διαφορετικές ταχύτητες εργαζομένων. Οι συνάδελφοι δείχνουν διατιθέμενοι να ξεπεράσουν την απογοήτευση που καλλιεργήθηκε από τη στάση της πλειοψηφία της ΟΜΕ κατά τη διεκδίκηση της προηγούμενης ΣΣΕ και να βγουν μπροστά μαχητικά και αποφασιστικά ώστε να υπερασπιστούν και το έργο και τις θέσεις εργασίας αλλά και να διεκδικήσουν υπογραφή ΜΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω.

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για αναμονή

Θα πρέπει η διοίκηση της ΟΜΕ να συγκαλέσει έκτακτο ΔΣ αμέσως μετά τη λήξη του συνεδρίου της ΓΣΕΕ (που διεξάγεται στη Ρόδο την Πέμπτη 4/4) ώστε να αποφασιστεί η κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Η εργοδοσία όχι απλά δεν κάνει πίσω στο θέμα της απόλυσης των φυλάκων αλλά συνεχίζει σε διάφορα τμήματα να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους ως προς το εργασιακό τους μέλλον. Πρέπει από πλευράς μας να κάνουμε ξεκάθαρο ότι κι εμείς δεν κάνουμε πίσω. Η σύγκρουση των συμφερόντων των εργαζόμενων με τα συμφέροντα της εργοδοσίας θα πρέπει να εκφραστεί. Οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι για αυτή τη σύγκρουση, οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες είναι; Οι επόμενες μέρες θα δείξουν.

Καλούμε τους εργαζόμενους να είναι σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Αν οι δυνάμεις που απαρτίζουν την πλειοψηφία της ΟΜΕ θελήσουν, για μια ακόμη φορά, να παίξουν το ρόλο του κυματοθραύστη, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να τους ξεπεράσουν χαράσσοντας το δικό τους δρόμο που θα οδηγεί στη ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
  • Να δεσμευτεί η διοίκηση του ΟΤΕ ότι δεν θα απολυθεί ΚΑΝΕΝΑΣ εργαζόμενος που θα επιλέξει να
  • συνεχίσει να εργάζεται
  • Να μη δοθεί κανένα έργο σε εργολάβους
  • Υπογραφή ΣΣΕ στον όμιλο ΟΤΕ που να περιλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο (σε θυγατρικές ή σε τρίτες εταιρίες) με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω
  • Κατάργηση της δανεικής εργασίας
  • Υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες, που θα
  • διασφαλίζει όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο
  • Δημιουργία, άμεσα, κλαδικής ομοσπονδίας


Επισκέπτες