Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

17 Απρ 2019

19 και 20 Απρίλη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ
ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ο νέος κύκλος επίθεσης που έχει εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα η διοίκηση του ομίλου ΟΤΕ στους εργαζόμενους είναι η κλιμάκωση της στρατηγικής των τελευταίων ετών. Η στρατηγική αυτή συνοψίζεται στο στο πλαίσιο «χτυπάμε μισθούς, εργασιακά δικαιώματα, αυξάνουμε την εντατικοποίηση για να αυξήσουμε τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα». Όπως καθένας καταλαβαίνει, με βάση και την εμπειρία των τελευταίων ετών, η στρατηγική αυτή δεν σταματά ποτέ και πουθενά γιατί δεν σταματά το κυνήγι του κέρδους. Οι μόνοι που μπορούμε να σταματήσουμε και να ανατρέψουμε αυτή τη στρατηγική είμαστε, εμείς οι εργαζόμενοι που παράγουμε τον πλούτο που καρπώνονται οι μέτοχοι και τα στελέχη της εταιρίας. Για αυτό το λόγο απαιτείται από πλευράς μας η κλιμάκωση του αγώνα ώστε  η διοίκηση να καταλάβει ότι οι εργαζόμενοι δεν κάνουμε πίσω, με προμετωπίδα τω αιτημάτων την υπογραφή μιας ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω και ότι δεν θα απολυθεί κανένας συνάδελφος που επέλεξε να συνεχίσει να δουλεύει. Επειδή ο αγώνας αυτός θα είναι σκληρός και μακρόσυρτος απαιτεί μια σειρά πρωτοβουλιών. Σε αυτά τα πλαίσιο οι ταξικές δυνάμεις, το ΣΕΤΗΠ και η ΕΣΚ ΟΤΕ, προχώρησαν σε μια σειρά πρωτοβουλιών σε αυτή την κατεύθυνση.


Την Πέμπτη 11/04 προχώρησαν σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής (δείτε περισσότερες πληροφορίες στο παρακάτω Link https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/187707/sygkentrosi-sto-ypoyrgeio-psifiakis-politikis-enantia-stin-ergodotiki ) καταθέτοντας στο γενικό γραμματέα του υπουργείου Γ. Φλωρέντη  υπόμνημα.
Για να κατεβάσετε το υπόμνημα πατήστε εδώ

Επίσης, την Παρασκευή 12/04 η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη βουλή για την απόσχιση έργου στον Όμιλο ΟΤΕ/Deutsche Telecom και τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (δείτε το σχετικό Link https://www.902.gr/eidisi/voyli/187776/gia-tin-aposhisi-ergoy-ston-omilo-ote-deutsche-telecom-kai-ti-syllogiki-symvasi ) καλώντας την κυβέρνηση να πάρει θέση. 
Για να κατεβάσετε την επερώτηση πατήστε εδώ

Οι πρωτοβουλίες αυτές είναι μόνο η αρχή. Θα προχωρήσουμε και σε άλλες παρόμοιες το επόμενο διάστημα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
είναι ώρα αγώνα. Η 48ώρη απεργία στις 19 και 20 Απρίλη πρέπει να έχει μεγάλη συμμετοχή ώστε να αποτελέσει το απαραίτητο βήμα κλιμάκωσης του αγώνα που ξεκίνησε με τη μεγάλη συμμετοχή στην απεργία της 29ης Μάρτη. Με τη συμμετοχή μας απαγορεύουμε τα παιχνίδια πίσω από τις πλάτες. Είναι ώρα να επιβάλουμε το δίκιο μας. Να επιβάλουμε την υπογραφή ΣΣΕ με βάση τις δικές μας ανάγκες. Είναι ώρα να διεκδικήσουμε υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας που θα καλύπτει το σύνολο των εργαζόμενων στον κλάδο.
Παρασκευή και Σάββατο απεργούμε μαζικά διεκδικώντας:
·         Να δεσμευτεί η διοίκηση ότι δεν θα απολυθεί ΚΑΝΕΝΑΣ συνάδελφος που θα επιλέξει να συνεχίσει να εργάζεται
·         Να μη δοθεί κανένα έργο σε εργολάβους
·         Υπογραφή ΣΣΕ στον όμιλο ΟΤΕ που να περιλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο (σε θυγατρικές ή σε τρίτες εταιρίες) με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω
·         Κατάργηση της δανεικής εργασίας
·         Δημιουργία, άμεσα, κλαδικής ομοσπονδίας
·         Υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες, που θα διασφαλίζει όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο

Επισκέπτες