Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

11 Απρ 2019

19 και 20 Απρίλη, απεργούμε μαζικά


Την Τετάρτη 10/4 συνεδρίασε το ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι εξελίξεις γύρω από το πρόγραμμα «εθελούσιας» που με την τρομοκρατία και τις απειλές της εργοδοσίας μετατράπηκε σε πρόγραμμα συγκεκαλυμμένων ομαδικών απολύσεων και οι εξελίξεις σχετικά με το συνέδριο της ΓΣΕΕ. 

Για το ζήτημα της ΓΣΕΕ η ΕΣΚ – ΟΤΕ κατήγγειλε την προσπάθεια της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ να μπουν εργοδότες στα σωματεία και στη διοίκηση της συνομοσπονδίας καθώς και τις πρακτικές επιστράτευσης ασφαλιτών, μπράβων και ανθρώπων της νύχτας ώστε να επιβάλλουν τη νοθεία αυτή. Καταγγείλαμε το γεγονός ότι η συκοφαντική επίθεση που έχει εξαπολύσει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-Ομάδα Βασιλόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ)) εις βάρος του ΠΑΜΕ και των ταξικών δυνάμεων έχει υιοθετηθεί αυτούσια από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή και το Τζήμερο, ενώ καταθέσαμε και στα πρακτικά αποσπάσματα από τη δίκη της εγκληματικής Χρυσής Αυγής στα οποία οι δικηγόροι των ναζιστών αξιοποιούν την επίθεση που δέχεται το ΠΑΜΕ από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για να υπερασπιστούν τους εγκληματίες χρυσαυγίτες. Επίσης, καταθέσαμε στα πρακτικά το εξώδικο 87 σελίδων που έστειλε η ΔΑΣ (παράταξη μέσω της οποίας εκπροσωπούνται οι δυνάμεις που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) στο προεδρείο της ΓΣΕΕ για τους εργοδότες και τους νόθους που δεν πρέπει να συμμετάσχουν στο συνέδριο της ΓΣΕΕ. (Δείτε το εξώδικο με τα αναλυτικά στοιχεία της νοθείας στο ακόλουθο link https://www.902.gr/eidisi/ergazomenoi-symmahia/186523/exodiko-tis-das-pros-proedreio-tis-gsee-gia-toys-ergodotes-kai )

Για τα θέματα του ΟΤΕ η ΕΣΚ είπε ότι με βάση τη μεγάλη επιτυχία της προηγούμενης απεργίας αλλά και των απόψεων των εργαζόμενων όπως αυτές εκφράστηκαν στις ενημερώσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα απαιτείται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Προτείναμε να προκηρυχθεί 48ώρη απεργία για Τρίτη και Τετάρτη 16 και 17 Απρίλη. Τελικά, συμφωνήσαμε στην πρόταση για απεργία την Παρασκευή 19/4 και το Σάββατο 20/4 γιατί αφενός υπάρχουν πολλές υπηρεσίες που δουλεύουν Σάββατο (καταστήματα, τμήματα που λειτουργούν σε καθεστώς βαρδιών, τηλεφωνικά κέντρα κ.α.) αφετέρου γιατί η εργοδοσία έχει ουσιαστικά μετατρέψει το Σάββατο σε 6η μέρα εργασίας και για τα τεχνικά τμήματα αξιοποιώντας καταχρηστικά τη δυνατότητα που της δίνει ο νόμος και ο κανονισμός προσωπικού να απασχολεί εργαζόμενους κάποια Σάββατα, γεγονός που καταγγείλαμε και ζητήσαμε να αποτελέσει θέμα συζήτησης και στην 3μηρή συνάντηση που θα γίνει στο υπουργείο Εργασίας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
το ζητούμενο και σε αυτή την απεργία είναι η μαζική συμμετοχή μας. Πρέπει να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα στην εργοδοσία ότι δεν τρομοκρατούμαστε και ότι δεν δεχόμαστε ούτε την παραχώρηση έργου σε εργολάβους ούτε φυσικά την απόλυση των εργαζόμενων στη φύλαξη. Ταυτόχρονα, η μαζική συμμετοχή μας θα στείλει ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους εμπλεκόμενους ότι ενόψει της νέας ΣΣΕ δεν θα ανεχθούμε κανένα παιχνίδι στις πλάτες μας. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν παλεύουμε για τίποτα λιγότερο από ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ με εξίσωση προς τα πάνω, που θα μας διασφαλίζει απέναντι σε όποια σχέδια δημιουργίας θυγατρικών μηχανεύεται η διοίκηση. Ο αγώνας για τη διεκδίκηση της νέας ΣΣΕ έχει ανοίξει. Θα είναι μακρύς και δύσκολος. Για αυτό δεν θα πρέπει ούτε μια στιγμή να δώσουμε το δικαίωμα να γίνει για μια ακόμη φορά, «κωλοτούμπα» εις βάρος μας. Αυτό το διασφαλίζουμε με τη μαζική συμμετοχή μας σε απεργίες και κινητοποιήσεις.

Καλούμε το σύνολο των εργαζόμενων στον όμιλο ΟΤΕ σε μαζική συμμετοχή στην απεργία διεκδικώντας:
·         Να δεσμευτεί η διοίκηση ότι δεν θα απολυθεί ΚΑΝΕΝΑΣ συνάδελφος που θα επιλέξει να συνεχίσει να εργάζεται
·         Να μη δοθεί κανένα έργο σε εργολάβους
·         Υπογραφή ΣΣΕ στον όμιλο ΟΤΕ που να περιλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο (σε θυγατρικές ή σε τρίτες εταιρίες) με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω
·         Κατάργηση της δανεικής εργασίας
·         Δημιουργία, άμεσα, κλαδικής ομοσπονδίας
·         Υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες, που θα διασφαλίζει όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο

Επισκέπτες