Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

30 Απρ 2019

1η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργαζόμενου σε κάθε γωνιά της γης απεργούν τιμώντας τους αγώνας της τάξης τους, τιμώντας όσους έπεσαν σε αυτούς τους αγώνες. Τιμούμε τους χιλιάδες νεκρούς της τάξης μας, τους νεκρούς του Σικάγο, τους νεκρούς της Πρωτομαγιάς του 1924 (της πρώτης ματωμένης Πρωτομαγιάς της Ελλάδας), τους νεκρούς εργάτες του Μάη του 1936, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944.

Η Πρωτομαγιά, όμως, δεν είναι μόνο μέρα μνήμης. Είναι μέρα αγώνα για τα δεινά που βιώνουν οι εργαζόμενοι σήμερα.
Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι ΑΠΕΡΓΙΑ! 


Για αυτό, λοιπόν, απεργούμε κόντρα στο βάρβαρο σύστημα της εκμετάλλευσης και στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ, στους οποίους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εμπλέκει όλο και περισσότερο τη χώρα. Σχεδιασμοί που αποτελούν απειλή τόσο για τον ελληνικό όσο και για όλους τους λαούς της περιοχής.  Άλλωστε, το δράμα των προσφύγων που βλέπουμε καθημερινά είναι συνέπεια αυτών των σχεδιασμών.

Απεργούμε κόντρα στον εργασιακό μεσαίωνα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, βάθυνε τα αντεργατικά μέτρα στο όνομα της ανάπτυξης της καπιταλιστικής οικονομίας. Ανάπτυξη που δεν σημαίνει τίποτα άλλο παρά νέες θυσίες για τους εργαζόμενους και ακόμα περισσότερα κέρδη για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ βιώνουμε, καθημερινά, τα τελευταία χρόνια τι σημαίνει «δίκαιη και βιώσιμη» ανάπτυξη. Σημαίνει συνεχής αύξηση της κερδοφορίας της εταιρίας και παράλληλα συνεχής μείωση μισθών και δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Σημαίνει μέρισμα ρεκόρ για τους μετόχους (για τη χρήση του 2018 θα ξεπεράσει τα 300.000.000 €) εντατικοποίηση, μείωση μισθών, αύξηση εργατικών ατυχημάτων για τους εργαζόμενους Σημαίνει παχυλά Bonus για τα στελέχη δανεική εργασία και μισθούς πείνας για τους εργαζόμενους. Σημαίνει αντικατάσταση των παλιών εργαζόμενων που έχουν συγκροτημένα δικαιώματα με νέους «ευέλικτους», χαμηλά αμειβόμενους εργαζόμενους. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα με τις εξελίξεις γύρω από την «εθελούσια» φαίνεται ξεκάθαρα και τι σημαίνει «έξοδος από τα μνημόνια» και «επιστροφή στην κανονικότητα», την οποία επικαλούνται κυβέρνηση και εργοδότες. Στον ΟΤΕ η εργοδοσία πετάει το «φερετζέ» της «εθελούσιας» για να κάνει απολύσεις δείχνοντας την έξοδο σε μια σειρά εργαζόμενων ξεκινώντας από τους συναδέλφους στη φύλαξη ενώ και όλος ο σχεδιασμός της για το μέλλον (job families, σενάρια περί θυγατρικών κλπ) έχουν κοινό παρανομαστή το περαιτέρω «χτύπημα» των εργασιακών δικαιωμάτων ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία.

Βέβαια, όπως πολλές φορές έχουμε πει και έχουμε γράψει, η εργοδοσία και οι κυβερνήσεις δεν κατάφεραν μόνες τους να επιβάλλουν αυτό τον εργασιακό μεσαίωνα. Είχαν την αμέριστη συμπαράσταση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που έβαλαν πλάτη εντός κι εκτός ΟΤΕ ώστε να υλοποιηθούν οι αντεργατικές επιλογές του κεφαλαίου. Ποιος μπορεί να παραβλέψει το ρόλο που διαδραμάτισε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης η πλειοψηφίας της ΟΜΕ – ΟΤΕ η οποία υπογράφοντας διαδοχικές ΣΣΕ στήριξε ενεργά τα σχέδια της εργοδοσίας; Ποιος μπορεί να παραβλέψει το ρόλο που διαδραμάτισε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ η οποία στήριξε ανοιχτά τις αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων; Ήταν αυτοί που έβαλαν πλάτη στα μέτρα που κατακρεούργησαν μισθούς, συντάξεις, Κοινωνική Ασφάλιση, εργασιακά δικαιώματα. Ήταν αυτοί που δεν έβγαλαν άχνα για το νόμο που περιορίζει το απεργιακό δικαίωμα ενώ μετά τη ψήφισή του δια στόματος Παναγόπουλου είπαν ότι «η απεργία έφαγε τα ψωμιά της».

Κλιμακώνοντας την πολιτική στήριξης της στρατηγικής των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων το τελευταίο διάστημα οι δυνάμεις τη πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ (Ομάδα Βασιλόπουλου) επιδιώκουν να βάλουν στη διοίκηση τόσο της ΓΣΕΕ όσο και ομοσπονδιών εργοδότες και μεγαλοστελέχη εταιριών ενώ έχουν φροντίσει να διαμορφώσουν τους συσχετισμούς μέσα από ένα πρωτοφανές όργιο νοθείας. Μάλιστα, για να επιβάλουν τη νοθεία και τους εργοδότες στη ΓΣΕΕ και στα συνδικάτα δεν δίστασαν να φέρουν μπράβους, ασφαλίτες και δυνάμεις καταστολής σε συνέδρια ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων αλλά και στις 2 προσπάθειες που έκαναν να στήσουν νόθο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Και αφού ο σχεδιασμός δεν τους βγήκε λόγω της αποφασιστικής στάσης των ταξικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έχουν προχωρήσει σε μια χυδαία επίθεση στις ταξικές δυνάμεις, βγαλμένη μέσα από τη μαύρη προπαγάνδα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αφίσα της ΓΣΕΕ για την Πρωτομαγιά έχει σύνθημα «Έξω η βία από τα συνδικάτα», σύνθημα που υιοθετούν αυτοί που θέλουν με μπράβους, ασφαλίτες, με την αστυνομία και με μηνύσεις να επιβάλουν την παρουσία της εργοδοσίας στα σωματεία! Για αυτό πρέπει την Πρωτομαγιά να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει από τους εργαζόμενους. Η Πρωτομαγιατικη απεργία να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι δεν θα ανεχτούν την παρουσία της εργοδοσία στα σωματεία και στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Την Τετάρτη, λοιπόν, 1η Μάη απεργούμε συνεχίζοντας τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει στον όμιλο ΟΤΕ διεκδικώντας:
  • Την υπογραφή μιας ΕΝΙΑΙΑ ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω
  • Να μη απολυθεί κανένας συνάδελφος
  • Να μη δοθεί κανένα έργο σε εργολάβο


Απεργούμε ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Με συνδικάτα εργατών και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
ΑΘΗΝΑ, πλ. Συντάγματος 10:30 π.μ.


Επισκέπτες