19 Μαρ 2019

France Telecom δεν θα γίνουμε!
Άμεση σύγκλιση του ΔΣ της ΟΜΕ
Όχι άλλα παιχνίδια στις πλάτες των εργαζόμενων


Η εργοδοτική τρομοκρατία που επιβάλει τις τελευταίες μέρες η διοίκηση του ΟΤΕ, με σκοπό να φύγουν με την κατ’ ευφημισμό «εθελούσια» όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοι, έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Στελέχη της εταιρίας εκφοβίζουν εργαζόμενους απειλώντας τους με μεταφορά σε θυγατρικές, με μειώσεις μισθών ακόμα και με απολύσεις. Μπροστά σε αυτό τον εκβιασμό και στο φόβο που προκαλεί, πολλοί συνάδελφοι καταφεύγουν ακόμα και σε φαρμακευτική αγωγή για να μπορέσουν να ηρεμήσουν! Ο κίνδυνος να υπάρξουν συνάδελφοι που θα υποστούν κάποιο ισχαιμικό επεισόδιο ή κάποιο άλλο σοβαρό πρόβλημα υγείας είναι πολύ μεγάλος. Ενημερώνουμε την εργοδοσία και τα στελέχη της ότι σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος υγείας παρουσιαστεί σε συναδέλφους θα φέρουν την απόλυτη ευθύνη. Ευθύνη που θα κληθούν να αναλάβουν και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην πηγαίνουν στις συναντήσεις μόνοι τους αλλά να απαιτούν την παρουσία εκλεγμένων εκπροσώπων τους που θα παρίστανται ως μάρτυρες της διαδικασίας και θα αποτρέπουν την τρομοκράτηση από πλευράς εργοδοσίας. Επίσης, να ζητούν να τους δοθεί εγγράφως (με e-mail) το περιεχόμενο της ενημέρωσης. Αν τα στελέχη της εταιρίας αρνούνται, να μην πηγαίνουν στη συνάντηση. Να σπάσουμε το φόβο στην πράξη.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
Η διοίκηση της ΟΜΕ – ΟΤΕ σήμερα ανακοίνωσε ότι το ΔΣ θα συνεδριάσει την Πέμπτη 28/3, παραβιάζοντας την απόφαση της διευρυμένης Εκτελεστικής Επιτροπής που συνεδρίασε τη Δευτέρα 18/3 και αποφάσισε, όπως αυτό εκφράσθηκε από πρόεδρο και γραμματέα στο κλείσιμο της διαδικασίας, ότι η συνεδρίαση του ΔΣ θα γίνει μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.  Η ΕΣΚ – ΟΤΕ σήμερα κατέθεσε εγγράφως αίτημα για σύγκλιση του ΔΣ της ΟΜΕ την Πέμπτη 21/3. Καλούμε την πλειοψηφία της ΟΜΕ  - ΟΤΕ να αποδεχθεί το αίτημα. Η ανακοίνωση για διεξαγωγή ΔΣ την Πέμπτη 28/3 μια μέρα πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος «εθελούσιων-απολύσεων» υπονομεύει την οργάνωση της αντίδρασης των εργαζόμενων και εξυπηρετεί μόνο την εργοδοσία.

Επισκέπτες