Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

21 Μαρ 2019

Ο αγώνας τους…..είναι αγώνας όλων μας

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του ΠΑΣΕ, την Τετάρτη 20/3/2019, και την τρομοκρατία που έχει εξαπολύσει η διοίκηση στους εργαζόμενους της φύλαξης από τις 14/3/2019 με την εσωτερική ενημέρωση, θέλουμε να σταθούμε σε μερικά βασικά σημεία αναγκαία για την ενημέρωση των εργαζομένων, κυρίως εκείνων που θίγονται.


Η πρακτική μιας αδίστακτης διοίκησης  απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων στη φύλαξη, που αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη, δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία» αλλά η συνέχεια μιας εφαρμοζόμενης πολιτικής που το προηγούμενο διάστημα αφορούσε στις καθαρίστριες. Πολιτική που αφορά την συνολική στρατηγική της διοίκησης και την επίθεση  που όλοι οι εργαζόμενοι δεχόμαστε ιδιαίτερα τα τρία τελευταία χρόνια μέσω της εφαρμογής του Digital Agenda 2020, στόχους της Ε.Ε, προκειμένου να δημιουργηθούν τα δίκτυα του μέλλοντος. Στην πράξη είναι μια ταξική σύγκρουση Κεφαλαίου-Εργασίας. Η διοίκηση επιλέγει φτηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα ώστε να μπορεί να είναι ανταγωνιστικότερη σε σχέση με τους υπόλοιπους παρόχους.

Τα προηγούμενα χρόνια κανένα εμπόδιο δεν βρήκε η διοίκηση. Αντίθετα ενισχύθηκε  από τις κυβερνήσεις, τόσο από τη σημερινή ΣΥΡΙΖΑ  όσο και από τις προηγούμενες, ενώ ούτε οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στον ΠΑΣΕ και την ΟΜΕ προέβαλαν οποιαδήποτε αντίσταση.

Στις εποχές της μεγάλης κερδοφορίας ξεκίνησε το ξήλωμα των δικαιωμάτων με τις ελαστικές μορφές εργασίας, το κλείσιμο των καταστημάτων, τα σπαστά ωράρια, την επιλεκτική μεταφορά των εργαζομένων από την καθαριότητα σε έργο πωλήσεων, την είσοδο των δουλεμπορικών στα τηλεφωνικά κέντρα και κορυφώθηκαν στην περίοδο της κρίσης.

Η προφορικά δηλωμένη συμπαράσταση του συλλόγου που εκπροσωπεί όλες τις παραπάνω κατηγορίες εργαζομένων στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 21/3/2019, καταρρίπτεται ενώ αρνούνται ακόμα και το πλαίσιο που έθεσαν εχτές να υποστηρίξουν προκειμένου να κινητοποιήσουν τους εργαζόμενους  μέλη. Για πολλοστή φορά , πετάνε την μπάλα στην εξέδρα (βλ. ΟΜΕ –ΟΤΕ) για να πάρει αποφάσεις και να ορίσει η ΟΜΕ, «δυναμικούς τρόπους αντίδρασης». Έτσι, επιδιώκουν να κρυφτούν πίσω από την «μεγάλη»γραμμή του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ …ΑΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Το σίγουρο είναι ότι όσες φορές οι Εργαζόμενοι χρειάστηκε να στηρίξουν  συντονισμένα κινητοποιήσεις και απεργιακούς αγώνες  πχ (Σ.Σ.Ε ) το έκαναν και με μεγάλη συμμετοχή. Ξεπέρασαν και τους φόβους και την αναποτελεσματικότητα των αγώνων -που κάποιοι συνειδητά καλλιεργούσαν- και βγήκαν ένα βήμα μπροστά. Για άλλη μια φορά καλούμε τους συναδέλφους με βάση την εμπειρία τους να βγάλουν συμπεράσματα και να προβληματιστούν για τη στάση των πλειοψηφιών. Να βρίσκονται σε ετοιμότητα δίπλα στις ταξικές δυνάμεις της ΕΣΚ και στην πρόταση μας όπως θα  τεθεί και στην ΟΜΕ. Η ΕΣΚ και το ΣΕΤΗΠ είναι σταθερά στο πλευρό τους απέναντι στην υποκρισία των εργατοπατέρων του συμβιβασμού και της υποταγής. 
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΜΕΙΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ
ΟΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΣ


Επισκέπτες