Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

19 Μαρ 2019

Ανοιχτή Επιστολή της ΕΣΚ για την αναβολή του Έκτακτου ΔΣ της ΟΜΕ που είχε αποφασισθεί για 21 ή 22 Μάρτη

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

ΠΡΟΣ:
Όλα τα  μέλη του ΔΣ στην ΟΜΕ
και την Εκτελεστική Επιτροπή

Συνάδελφοι
Με έκπληξη και αγανάκτηση ενημερωθήκαμε σήμερα- με βάση την ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ  19/3- ότι οι αποφάσεις  που πάρθηκαν στη χθεσινή  διευρυμένη εκτελεστική διαφοροποιήθηκαν μέσα σε …24 ώρες και το ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ μεταφέρεται για 28/3 !!!

Συγκεκριμένα, οι αποφάσεις της διευρυμένης εκτελεστικής επιτροπής ήταν:

Να ζητηθούν αναλυτικά στοιχεία από τη διοίκηση για το έργο της φύλαξης.
Να αξιολογήσει τα στοιχεία η Ε.Ε και  έκτακτα Πέμπτη 21/3 ή Παρασκευή 22/3  να συγκληθεί ΔΣ.
Παράλληλα να υπάρχει ενημέρωση από τον νομικό της ΟΜΕ και να προσφύγουμε στο Υπουργείο Εργασίας.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

στις 28/3 που ορίστηκε το έκτακτο ΔΣ ,  α) δεν θα είναι και τόσο έκτακτο ….και β) θα έχουν σχεδόν  λήξει οι αιτήσεις για τα προγράμματα εθελούσιας. Οι εργαζόμενοι θα έχουν ακόμα περισσότερο υποστεί το κύμα κατατρομοκράτησης και τον εκβιασμό της διοίκησης μετά από μια εβδομάδα, με τις πλειοψηφίες στο συνδικαλιστικό κίνημα να έχουν για μια ακόμα φορά διευκολύνει τη διοίκηση να υλοποιήσει την επιδίωξη της, που δεν είναι άλλη από το αναγκάσει με κάθε τρόπο να «εκδιώξει» εργαζόμενους  που θεωρεί κόστος. Μέσα από τις ανακοινώσεις μας έχουμε εξηγήσει ποια είναι η στόχευση της εργοδοσίας και τα εκβιαστικά διλλήματα και την τρομοκρατία που έχει εξαπολύσει προς την κατεύθυνση αυτή. 

Θεωρούμε ότι μόνο τυχαία δεν έγινε η επιλογή αυτής της ημερομηνίας και σας καλούμε να παραμείνετε στην αρχική σας τοποθέτηση την 18/3, και να μην αποδεχτείτε «τα θέλω» της διοίκησης – που το μόνο που θέλει είναι να ξεμπερδεύει με εργαζόμενους που έχουν συγκροτημένα δικαιώματα,  σήμερα με τους φύλακες – αύριο με όλους μας.

Ταυτόχρονα σας ενημερώνουμε (σε περίπτωση που… δεν το γνωρίζετε) ότι από εχθές η διοίκηση μέσω των προϊσταμένων και διαμερισματαρχών, έχει ξεκινήσει έναν ανελέητο – αδίστακτο εκβιασμό για όσους συναδέλφους είναι κοντά στην συνταξιοδότηση. Τους ενημερώνουν ότι  «πλέον δε θα μπορούν να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της τεχνολογίας, ότι ο ΟΤΕ μετασχηματίζεται, η ηλικία τους δεν βοηθάει για την όποια εκπαίδευση …ή χειρότερα ότι, δεν θα  υπάρχει θέση εργασίας  που να μπορεί να τους εντάξει αφού δημιουργείται η νέα εταιρεία «ειδικού σκοπού»….»
Καταγγέλλουμε και θα ζητήσουμε ευθύνες από όποιους έχουν αναλάβει να ολοκληρώσουν «τη βρώμικη δουλειά» της διοίκησης. Στην περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος  υποστεί οποιαδήποτε βλάβη στην υγεία του εξαιτίας των εκβιασμών και της τρομοκρατίας, να ψάξουν μέρος να κρυφτούν!!! 
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην τρομοκρατούνται και να μην φύγει κανείς.
Οι εργαζόμενοι με όρους αναξιοπρέπειας και ατίμωσης ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ. Αυτοί που χρόνια χάρισαν  τα αμύθητα κέρδη στη διοίκηση και στους μετόχους, ΟΥΤΕ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ – ΟΥΤΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝΤΑΙ.
ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ!
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ
Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ

Επισκέπτες