15 Μαρ 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τους εκβιασμούς μπροστά στη νέα «εθελούσια»

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Η διοίκηση του ομίλου ΟΤΕ κλιμακώνοντας την επίθεσή της στους εργαζόμενους «ξεσαλώνει» στην κυριολεξία. Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του θηριώδους μερίσματος των 300 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ που θα μοιράσει στους μετόχους ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα «εθελούσιων – απολύσεων». Με το πρόγραμμα αυτό αφενός στοχοποιεί τους συναδέλφους στις υπηρεσίες φυσικής ασφάλειας δείχνοντας τους την οδό της απόλυσης αφετέρου έχει επιδοθεί μέσω των στελεχών της σε ένα όργιο τρομοκράτησης όσων συναδέλφων εντάσσονται στο πρόγραμμα Α. Πληθώρα συναδέλφων, μας ενημερώνουν ότι προσκαλούνται από υποδιευθυντές και διευθυντές σε συναντήσεις «για προσωπικό ζήτημα». Είναι, προφανές, ότι το «προσωπικό ζήτημα» δεν είναι τίποτα άλλο παρά προσπάθεια πίεσης ώστε οι εργαζόμενοι να υποκύψουν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας. Αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει ανεκτό. Δεν είναι «προσωπικό ζήτημα» η επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα. Δεν είναι «προσωπική υπόθεση» η προσπάθεια της εργοδοσίας να διώξει συναδέλφους. Και φυσικά δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως «εθελούσια έξοδος» η παραίτηση υπό καθεστώς ωμού εκβιασμού.
Για αυτό το λόγο όσοι συνάδελφοι καλούνται σε τέτοιου είδους συναντήσεις να απαιτήσουν αυτές να γίνουν παρουσία συνδικαλιστικού τους εκπροσώπου. Διαφορετικά να μην προσέλθουν στις συναντήσεις. Με ευθύνη της ΟΜΕ και των σωματείων θα πρέπει κάθε τοπική διοικούσα καθώς και τα κεντρικά διοικητικά συμβούλια να αναλάβουν την πρωτοβουλία ώστε κανένας εργαζόμενος να μην μείνει μόνος του απέναντι στον εκβιασμό της εργοδοσίας.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο που καλείται σε τέτοιου είδους συναντήσεις να ενημερώσει το σωματείο του. Εμείς σαν ΕΣΚ – ΟΤΕ θα είμαστε δίπλα σε όποιον συνάδελφο ζητήσει τη συνδρομή μας.
Τα σωματεία και η ΟΜΕ – ΟΤΕ θα πρέπει να λάβουν άμεσα αποφάσεις αγωνιστικών κινητοποιήσεων ώστε να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, ώστε να μην φύγει κανένας επειδή τρομοκρατήθηκε. Είναι ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή. Είναι ώρα να βάλουμε τους δικούς μας όρους. Εμείς παράγουμε τον αμύθητο πλούτο που καρπώνονται άλλοι που δεν συμμετέχουν στην παραγωγή!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Επισκέπτες