5 Μαρ 2019

Ψήφισμα της 39ης ΣΑ της ΠΕΤ - ΟΤΕ για το αξιολόγιο

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Η 39η ΣΑ της ΠΕΤ-ΟΤΕ ενέκρινε, ομόφωνα, το παρακάτω ψήφισμα για το αξιολόγιο


ΨΗΦΙΣΜΑ  ΤΗΣ 39ης Σ.Α. ΤΗΣ ΠΕΤ-ΟΤΕ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΑΞΙΟΛΟΓΙΟ


Εμείς οι αντιπρόσωποι της 39ης συνέλευσης αντιπροσώπων της ΠΕΤ-ΟΤΕ που έγινε στις 2-3/3/2019 στην Τέμενη του Αιγίου στο Π.Κ. ΟΠΑΚΕ-ΟΤΕ καταγγέλλουμε τη διαδικασία αξιολόγησης που εφαρμόζει η διοίκηση του ΟΤΕ. Μια διαδικασία που μόνο αξιολόγηση δεν είναι. Στην πραγματικότητα είναι καρατόμηση των εργαζόμενων.
Το νέο σύστημα δεν διαφέρει, ως προς τη στόχευση, από τα προηγούμενα. Είναι εργαλείο πίεσης για την αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων. Ωστόσο το νέο αξιολόγιο γενικεύει το συνδυασμό του ατομικού και του συλλογικού στόχου αυξάνοντας την πίεση προς τον εργαζόμενο ενώ ταυτόχρονα δίνει «πάτημα» στην εργοδοσία στην κυριολεξία να «ξεσαλώσει» μειώνοντας βαθμολογίες κατά το δοκούν. Σε εργαζόμενους που έπιασαν τον ατομικό στόχο μειώνουν τη βαθμολογία γιατί δεν έπιασε το στόχο το τμήμα ενώ σε άλλους τη μειώνουν, παρόλο που έχει πιάσει το στόχο το τμήμα, με τη δικαιολογία ότι δεν έπιασε ο εργαζόμενος τον ατομικό στόχο. Δηλαδή, «μονά - ζυγά» της διοίκησης. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι είναι εγκλωβισμένοι. Η υποκειμενικότητα της εργοδοσίας δεν λαμβάνει υπόψη της ως κριτήρια ούτε την τραγική έλλειψη προσωπικού, ούτε την έλλειψη εξοπλισμού, ούτε τις διαφοροποιήσεις των επιχειρησιακών μονάδων, ούτε τις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε περιοχής, ούτε καν τις καιρικές συνθήκες που φέτος έχουν πλήξει το σύνολο της χώρας. Άρα τα όσα αναφέρονται περί αξιοκρατίας μόνο ως παραμύθι ακούγονται.  Μετράνε μόνο οι στόχοι της εργοδοσίας οι οποίοι έχουν τεθεί με μοναδικό κριτήριο την «αύξηση της παραγωγικότητας», μέσω της εντατικοποίησης, για να αυξηθεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα της εταιρίας.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση καλούμε τους συναδέλφους:
  • Να μην συμμετάσχουν και να μην πατήσουν «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ» στη διαδικασία της αξιολόγησης


  • Να στείλουν μέσω e-mail στον προϊστάμενος τους το παρακάτω κείμενο:

«Με βάση την απόφαση των συνδικαλιστικών οργάνων, δεν προσέρχομαι στην διαδικασία αφού αυτή δεν είναι αποτέλεσμα συμφωνίας μεταξύ ΟΤΕ και ΟΜΕ-ΟΤΕ αλλά μονομερής επιλογής της διοίκησης του ΟΤΕ. Η ΟΜΕ- ΟΤΕ με ανακοίνωση της που βρίσκεται ακόμα σε ισχύ, ζητά από τα μέλη της να απαξιώσουν το αξιολόγιο ακόμα και με την μη προσέλευσή τους. Αρνούμαι λοιπόν να νομιμοποιήσω μία κακόβουλη και ατεκμηρίωτη αξιολόγηση που προσβάλει την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητά μου και γι’ αυτό δεν σκοπεύω να την ολοκληρώσω. Η αξιολόγησή μου είναι εν γένη στοχευμένα κακόπιστη εμπαθής και άδικη και για αυτό επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου, σε σχέση με την όποια βλαπτική μεταβολή της εργασιακής μου θέσης προκύψει με υπαιτιότητα σας.»

Επισκέπτες