14 Φεβ 2019

Καταγγελία για τις εκλογές του σωματείου εργαζομένων στην COSMOTE e-VALUE

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της διοίκησης του ομίλου ΟΤΕ να εμποδίσει την διεξαγωγή εκλογών του νεοσύστατου σωματείου εργαζομένων στην Cosmote e-Value. Η προσπάθεια αυτή, που έπεσε στο κενό, αποδεικνύει ότι η εργοδοσία φοβάται το νέο σωματείο γιατί ενώνει τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως σχέσεως εργασίας, πηγαίνοντας κόντρα στη λογική της πολυδιάσπασης των εργαζόμενων σε παλιούς – νέους, αορίστου  – ενοικιαζόμενους κλπ που εδώ και χρόνια επιβάλει η διοίκηση του ομίλου.

Πέρα, όμως, από τη στάση της εργοδοσίας οφείλουμε να καταγγείλουμε τη στάση των στελεχών της πλειοψηφούσας παράταξης του ΠΑΣΕ, «ΕΝΩΤΙΚΟ» (ΠΑΣΚΕ), οι οποίοι στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια να εμποδιστεί η διεξαγωγή των εκλογών, αγγίζοντας τα όρια της συνδικαλιστικής αλητείας!

Από το πρωί πίεζαν εργαζόμενους να μην εγγραφούν στο σωματείο και να μην συμμετέχουν στις εκλογές. Στη συνέχεια, όταν ήρθε η επιθεώρηση εργασίας μετά από καταγγελία του σωματείου εργαζομένων στην Cosmote e-Valueο γραμματέας του ΠΑΣΕ (Κοντογιώργος), το μέλους του ΔΣ του ΠΑΣΕ (Δημητρόπουλος) και το μέλος του ΔΣ της ΟΜΕ (Παύλου) όχι απλά δεν πήραν θέση κατά της απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης που προσπαθούσε να επιβάλει η εργοδοσία, αλλά επιχειρηματολογούσαν υπέρ της. Το βασικό τους επιχείρημα ήταν ότι στην Cosmote e-Value το αντιπροσωπευτικότερο σωματείο είναι το σωματείο του ΠΑΣΕ – ΟΤΕ κι ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να επιτραπούν οι εκλογές του νεοσύστατου σωματείου. Είναι τέτοιος ο πανικός τους που το επιχείρημα που χρησιμοποιούν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για την παρεμπόδιση των εκλογών του ΠΑΣΕ αφού το αντιπροσωπευτικότερο σωματείο του ομίλου είναι η ΠΕΤ – ΟΤΕ. Άρα, σύμφωνα με το επιχείρημα της ΠΑΣΚΕ του ΠΑΣΕ, η ΠΕΤ ως το αντιπροσωπευτικό σωματείο μπορεί να ζητήσει να μην γίνουν εκλογές στα υπόλοιπα σωματεία των εργαζόμενων του ομίλου ΟΤΕ!

Στη συνέχεια, αφού οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας υποχρεώθηκαν να φύγουν από το κτίριο, έμειναν οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές και συνέχισαν μαζί με προϊσταμένους και team leaders την τρομοκράτηση των εργαζόμενων. Ήταν σαν να έχει εκλογές ο ΠΑΣΕ και οι συνδικαλιστές της ΠΕΤ να προσπαθούν να αποτρέψουν εργαζόμενους να ψηφίσουν στις εκλογές του ΠΑΣΕ. Νομίζουμε ότι η αρχαία ρήση «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» περιγράφει πλήρως τη στάση τους και τη συμπεριφορά τους.

Βέβαια, στην προσπάθεια εργοδοσία και εργοδοτικού συνδικαλισμού να εμποδίσουν τις εκλογές, την καλύτερη απάντηση έδωσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που σπάζοντας το κλίμα εκφοβισμού συμμετείχαν μαζικά στις εκλογές του σωματείου. Εκλογές που συνεχίζονται την Πέμπτη 14/2 και την Παρασκευή 15/2. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην Cosmote e-Value, ενοικιαζόμενους ή μη, ξεπερνώντας την τρομοκρατία της εργοδοσίας και την λάσπη του εργοδοτικού συνδικαλισμού του ΠΑΣΕ να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που θέλουν τους εργαζόμενους ολομόναχους και φοβισμένους χωρίς δικαιώματα και να παλέψουν δίπλα στο σωματείο τους για ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια.

Η συμμετοχή στις εκλογές του σωματείου των εργαζομένων της Cosmote e-Value είναι η καλύτερη απάντηση και η πειστικότερη καταδίκη των «λύκων» που ήρθαν σαν φίλοι ντυμένοι με την προβιά του προβάτου

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!

ΤΕΡΜΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑ

Επισκέπτες