Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

18 Φεβ 2019

Δελτίο Τύπου για το θάνατο του συναδέλφου σε κατάστημα της "ΓΕΡΜΑΝΟΣ"

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

14/2/2019 μεσημέρι σε εμπορικό κατάστημα Γερμανός στη Νέα Ιωνία, συνάδελφός μας, άφησε την τελευταία του πνοή μετά από σοβαρό ισχαιμικό επεισόδιο.
Θέλουμε να εκφράσουμε την βαθιά μας θλίψη στην οικογένεια και στους οικείους του, μεταφέροντας τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Αυτό είναι το πιο σοβαρό περιστατικό το τελευταίο εξάμηνο στη διεύθυνση δικτύου καταστημάτων και ο δεύτερος θάνατος συναδέλφου εν ώρα υπηρεσίας τις τελευταίες εβδομάδες. Οι θάνατοι αυτοί δεν μπορεί να αποδίδονται στην «κακιά την ώρα» ή στην προδιάθεση των συναδέλφων. Αποδεικνύουν ότι η υπερεντατικοποίηση της εργασίας και η βάρβαρη καθημερινότητα είναι η θανατηφόρα αιτία.


Η Εντατικοποίηση που χτυπάει κόκκινο και φθάνει τους εργαζόμενους στα όρια της αντοχής τους, καλλιεργείται με διάφορους τρόπους όπως: τη στοχοθεσία, την αξιόλογηση,  τα ατελείωτα ωράρια,  την μόνιμη υποστελέχωση, τον ανταγωνισμό να είναι μέσα  «στα δέκα πρώτα,  το κατάστημα» κλπ.

Αυτοί οι ρυθμοί δουλειάς που έχει επιβάλλει η διοίκηση τα τελευταία χρόνια , ευθύνονται για την αύξηση εργατικών ατυχημάτων, καρδιολογικών προβλημάτων, κρίσεων άγχους και πανικού που οδηγούν συναδέλφους είτε στο γιατρό εργασίας, είτε στο νοσοκομείο με το χειρότερο την απώλεια ζωής –τον θάνατο.


Συνάδελφοι,
κανένα μπόνους, κανένα πριμ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΣ δεν μπορεί να εξαγοράσει τη σωματική μας ακεραιότητα: Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ: Να σταματήσει τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία σε σχέση με τους στόχους και την επίτευξή τους ώστε «να ανέβει κατηγορία» το εμπορικό κατάστημα, το ΤΤΛΠ, οποιαδήποτε επιχειρησιακή μονάδα ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ!

Ο θάνατος του συναδέλφου να δηλωθεί στην επιθεώρηση εργασίας ώστε να χαρακτηρισθεί εργατικό δυστύχημα
Να σταματήσει να κράτα τους εργαζόμενους μετά το ωράριο για «χαλαρή κουβέντα» καταστρατηγώντας ωράρια και προσωπικό χρόνο των εργαζομένων.

Προειδοποιούμε ότι: ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ-ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

Η Ασυδοσία της Εργοδοσίας σε βάρος  της Ζωής μας,  ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Επισκέπτες