Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

14 Νοε 2018

«Βουνό» τα προβλήματα των εργαζόμενων στις αποθήκες της Πάρνηθας

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι εργαζόμενοι στις αποθήκες του ΟΤΕ στην Πάρνηθα,
το τελευταίο διάστημα βιώνουμε όλοι μας, ανεξαρτήτως πόστου, όλο και πιο έντονα την εντατικοποίηση στο χώρο εργασίας μας στην Πάρνηθα. Ο όγκος της δουλειάς συνεχώς αυξάνεται και το λίγο προσωπικό δεν επαρκεί να καλύψει τις απαιτήσεις και τους στόχους που βάζει η Διοίκηση του ΟΤΕ. Η ευθύνη της εταιρεία πάνω σε μια σειρά προβλήματα της δουλειάς όπως η έλλειψη χώρου της αποθήκης μετακυλύετε στους συναδέλφους. Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο ότι όλο και πιο συχνά γινόμαστε μάρτυρες μιας σειράς απαξιωτικών συμπεριφορών από την πλευρά των στελεχών της αποθήκης σε συναδέλφους. Συμπεριφορές όπως βρισιές δεν είναι και ούτε θα γίνουν ανεκτές από τους εργαζόμενους.


Στα παραπάνω η Πάρνηθα δεν έχει την αποκλειστικότητα στον Όμιλο ΟΤΕ. Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες μέρες που το κλαδικό σωματείο, το ΣΕΤΗΠ, κατήγγειλε σε ανακοίνωσή του σωρεία παρόμοιων περιστατικών από διευθυντικά στελέχη της cosmote e-Value. Φαίνεται, λοιπόν, να εντείνεται σε κάθε χώρο δουλειάς η τρομοκρατία, η πίεση και οι απειλές της εργοδοσίας με βάση τους στόχους, τα διαλείμματα, τα νούμερα κτλ κάτω και από το πράσινο φως που έχει δώσει η κυβέρνηση στους εργοδότες. Στόχος είναι η τρομοκράτηση των εργαζόμενων και να περάσει το μήνυμα: να δουλεύουμε  αδιαμαρτύρητα χωρίς δικαιώματα, με μισθούς που δεν καλύπτουν τις ανάγκες μας, με άθλιες συνθήκες για να μεγαλώνουν όλο και πιο πολύ τα υπέρογκα κέρδη του OTE. Με λίγα λόγια εντατικοποίηση και τρομοκρατία πάνε χέρι-χέρι.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΗΣ ΕΣΚ-ΟΤΕ
Απέναντι σε όλα αυτά μπορούμε και πρέπει να αντιτάξουμε τις δικές μας ανάγκες για δουλειά με δικαιώματα και ανθρώπινες συνθήκες και όχι τους στόχους των managers. Η υψηλή κερδοφορία του Ομίλου έχει χτιστεί πάνω στις δικές μας πλάτες με τσακισμένα δικαιώματα και μισθούς. Είναι αποτέλεσμα δηλαδή των μειωμένων μισθών των εργαζόμενων του της OTE, της COSMOTE και των ενοικιαζόμενων συναδέλφων των 500 ευρώ που δουλεύουν ασταμάτητα. Απάντηση, λοιπόν, δε μπορούν να δώσουν οι εργαζόμενοι με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Ενωτικό - Αγωνιστική Συνεργασία) που είναι η πλειοψηφία στην ΟΜΕ και στα σωματεία του ΟΤΕ. Αυτοί είναι που κλείνουν την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας σε όλες τις πτώσεις, που υπογράφουν μειώσεις μισθών, που διαχωρίζουν τους διευθυντές σε “καλούς” και “κακούς” και υπονομεύουν τους αγώνες. Αυτοί είναι που έβαλαν πλάτη ώστε η διοίκηση να περάσει την αλλαγή του ωραρίου στην Πάρνηθα χωρίς ουσιαστική αντίδραση. Η αλλαγή των συσχετισμών στα σωματεία είναι απαραίτητος όρος για να πάμε μπροστά. Πρέπει να τους ξεφορτωθούμε!

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ-ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
συσπειρωθείτε με τις ταξικές δυνάμεις της ΕΣΚ που δε θα σας πουλήσουν, εμπιστευθείτε τις δυνάμεις σας, οργανωθείτε στο κλαδικό σωματείο το ΣΕΤΗΠ. Στην εντατικοποίηση και στην τρομοκρατία που βιώνουμε απαντάμε κάνοντας υπόθεσή μας την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας 28 Νοεμβρίου. Η πρωτοβουλία των δυνάμεων του Π.Α.ΜΕ για την προκήρυξη απεργίας στην οποία ήδη συμμετέχουν δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και σωματεία είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία και για εμάς απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα.

Ταυτόχρονα, με τα συνολικά αιτήματα που βάζει το πλαίσιο πάλης της απεργίας όπως την κατάργηση του νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις καθώς και του αντίστοιχου αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου, την επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους βάζουμε και εξειδικευμένα αιτήματα που αφορούν και τα ιδιαίτερα ζητήματα των εργαζόμενων στην Πάρνηθα. Επιπλέον δηλαδή διεκδικούμε:
  • Υπογραφή κλαδικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς - κανένας εργαζόμενος στον κλάδο μας κάτω από 850 ευρώ.
  • Κατάργηση των διαχωρισμών σε νέους - παλιούς - ενοικιαζόμενους.
  • Πρόσληψη όλων των συμβασιούχων στον ΟΤΕ.
  • Καμία απόλυση λόγω αξιολόγησης, αποσύνδεσή της από τον μισθό, μέχρι την πλήρη κατάργησή της.
  • Ένταξη όλων των εργαζομένων στις αποθήκες στα βαρέα και ανθυγιεινά.
  • Επιπλέον μέτρα υγιεινής και ασφάλειας ιδιαίτερα λόγω της έλλειψης χώρου στην αποθήκη
  • Επαναφορά του ωραρίου στην Πάρνηθα όπως ήταν πριν την 1/9/2018


Καλούμε σε σύσκεψη συζήτηση των εργαζόμενων της Πάρνηθας την Παρασκευή 23/11 18:00 στον 1ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας
Συμμετέχουμε μαζικά στην πανελλαδική απεργία 28/11 μέσα από τις γραμμές της ΕΣΚ-ΟΤΕ και του ΠΑΜΕ

Επισκέπτες