Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

10 Νοε 2018

Έξω από τα συνδικάτα οι "νόθοι", η εργοδοσία και η αστυνομία

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που προσπαθεί με κάθε τρόπο να νομιμοποιήσει το όργιο νοθείας που έχει στήσει στα συνέδρια των Εργατικών Κέντρων που διεξάγονται αυτή την περίοδο σε όλη τη χώρα. Το γεγονός ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και πρωτοπόροι εργαζόμενοι τους ξεμπροστιάζουν αποκαλύπτοντας στους εργαζόμενους της χώρας το ρόλο τους και τις μεθοδεύσεις τους, τους οδήγησε να ζητήσουν πριν λίγες από την υπουργό Προστασίας του Πολίτη τη συνδρομή των ΜΑΤ, της αστυνομίας και του «συνδικαλιστικού» της ασφάλειας για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη νόθευση της βούλησης των εργαζόμενων. Και η κυβέρνηση για να τους ευχαριστήσει, για τις υπηρεσίες που της προσφέρουν ώστε να μπορεί να υλοποιήσει την αντεργατική πολιτική της, έσπευσε να ικανοποιήσει άμεσα το αίτημα τους. Έτσι, λοιπόν, στην πρώτη μέρα του συνεδρίου του Εργατικού Κέντρο Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε ένας αστυνομικός διευθυντής ο οποίος δήλωσε καλεσμένος της πλειοψηφίας της διοίκησης του ΕΚΘ ώστε να βρίσκεται στο χώρο «για κάθε ενδεχόμενο». Στη συνέχεια πιάστηκε «στα πράσα» και αποκαλύφθηκε και ένας ασφαλίτης.

Τι δουλειά έχει η αστυνομία στα συνέδρια των εργαζόμενων;
Κάνουμε, ξεκάθαρο, στην κυβέρνηση και στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ότι δεν θα ανεχθούμε να επιστρέψουμε στην εποχή που στις διαδικασίες των σωματείων και του συνδικαλιστικού κινήματος παρενέβαιναν χωροφύλακες και χαφιέδες. Η νοθεία που επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ δεν θα περάσει.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, ανεξαρτήτως παράταξης, να καταδικάσει τέτοιες απαράδεκτες μεθοδεύσεις. Το δικαίωμα στην πολιτική και συνδικαλιστική δράση κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες χιλιάδων αγωνιστών και εργαζομένων. Με τη μαζική συμμετοχή μας στην απεργία της 28ης Νοέμβρη να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι η νοθεία, η εργοδοσία και η ασφάλεια δεν έχουν θέση στα σωματεία.
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Επισκέπτες