Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

15 Νοε 2018

Τιμάμε αγωνιστικά την 45η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ


Η ΕΣΚ ΟΤΕ τιμά τη 45η επέτειο από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Τον ξεσηκωμό που αποτέλεσε την κορύφωση της αντιδικτατορικής πάλης του λαού και της νεολαίας ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα των συνταγματαρχών.
Αποτίουμε φόρο τιμής στα θύματα της στρατιωτικής δικτατορίας. Σε όλους όσους αγωνίστηκαν ενάντια στο φασιστικό καθεστώς. Στους βασανισθέντες, εξορισθέντες και φυλακισθέντες.
Τα ταξικά και αντιϊμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά της εξέγερσης και τα συνθήματα της γίνονται όλο και πιο επίκαιρα σε μια εποχή που η καπιταλιστική κρίση τσακίζει τις κατακτήσει και τα δικαιώματα των εργαζόμενων και του λαού των εργαζόμενων. Σε μια εποχή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμπλέκει όλο και πιο πολύ τη χώρα και το λαό στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με απρόβλεπτες συνέπειες. Μια κυβέρνηση που παρουσιάζει ως επιτυχία τη μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση αθωώνοντας καθημερινά τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς για τα δεινά των λαών της περιοχής. Παρουσιάζουν το ΝΑΤΟ ως παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας. Μια απλή ανάγνωση στην ιστορία αποδεικνύει ότι όπου εμπλέκεται σπέρνει πολέμους, δικτατορίες, προσφυγιά. Η χούντα των συνταγματαρχών και η προδοσία της Κύπρου είναι οι πιο τραγικές αποδείξεις.
Καλούμε τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ σε μαζική συμμετοχή στις αντιϊμπεριαλιστικές πορείες και στις εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Να εκφρασθεί δυναμικά η αντίθεση μας στη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο που την καθιστά στόχο επιθέσεων σε ενδεχόμενη περαιτέρω όξυνση των ανταγωνισμών στην περιοχή. Να εκφρασθεί η εναντίωση μας στην αντιλαϊκή πολιτική που επιβάλουν κεφάλαιο, κυβερνήσεις, Ε.Ε., ΔΝΤ τσακίζοντας μισθούς, δικαιώματα, κατακτήσεις. Να δυναμώσει ο αγώνας μας μπροστά και στην απεργία της 28ης Νοέμβρη διεκδικώντας αυξήσεις σε μισθούς, υπογραφή ΣΣΕ, κατάργηση των μνημονιακών νόμων. Να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν κάνουμε πίσω από τις διεκδικήσεις μας και ότι δεν τρομοκρατούμαστε, σε όλες εκείνες δυνάμεις που χτυπούν το δικαίωμα στην απεργία και επιδιώκουν με ενεργοποίηση της ασφάλειας και των δυνάμεων καταστολής να ελέγξουν το συνδικαλιστικό κίνημα.
Η μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις και στις πορείες θα αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο την αποφασιστική μας στάση απέναντι στο φασισμό που σηκώνει ξανά κεφάλι, ως γνήσιο τέκνο του καπιταλισμού, απειλώντας τους λαούς. Τιμάμε τους νεκρούς μας, τους εξεγερμένους και τους αγώνες τους στέλνοντας μήνυμα στους ναζιστές της Χρυσής Αυγής και σε κάθε λογής φασίστες που υμνούν τη χούντα ότι το εργατικό – λαϊκό κίνημα θα τσακίσει ξανά το φασισμό.
Έτσι θα συμβάλουμε αποφασιστικά ώστε να γίνουν πράξη τα συνθήματα των αγωνιστών της αντιδικτατορικής πάλης και του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΟΥ ’73, «ΕΞΩ ΑΙ ΗΠΑ», «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ», «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ».
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 17/11 στις 17:00

Επισκέπτες