23 Νοε 2018

Στις 28 Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
Αυτή είναι η δική μας απάντηση στην «έρευνα ικανοποίησης»

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Στις 28 Νοέμβρη έχουμε απεργία. Μια απεργία που οργανώθηκε και αποφασίστηκε κάτω από την πίεση των εργαζόμενων κόντρα στη θέληση κυβέρνησης, εργοδοτών και πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Πλειοψηφία που έκανε τα πάντα για να μην γίνει απεργία κι όταν είδε 200 και πλέον σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες να έχουν πάρει απόφαση για απεργία έκανε τα πάντα για να την υπονομεύσει. Είναι στο χέρι μας, όμως, όπως πιέσαμε για να παρθεί η απόφαση για απεργία έτσι αυτή η απεργία να είναι επιτυχημένη με μαζικά, ταξικά χαρακτηριστικά. Να απεργήσουμε ώστε να μπουν:

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ – ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ


Απεργούμε, λοιπόν, με το σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας διεκδικώντας υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 που θα καθορίζεται από Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και όχι από τον επαίσχυντο νόμο Αχτσιόγλου – Βρούτση, κατάργηση των μνημονιακών νόμων που διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις. Απεργούμε για να μη βγει στο σφυρί κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας, για να καταργηθεί ο νόμος – λαιμητόμος για το ασφαλιστικό.

Απεργούμε στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής διεκδικώντας την υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας με βάση το σχέδιο που ψήφισε η Γενική Συνέλευση του κλαδικού σωματείου, του ΣΕΤΗΠ. Κλαδική σύμβαση που θα θέσει φραγμό στο καθεστώς των πολλών και διαφορετικών σχέσεων εργασίας στον κλάδο, στην εργολαβοποίηση, στη δανεική εργασία. Κλαδική σύμβαση που οδηγήσει σε αννάκτηση των απωλειών που είχαμε μέσα στην κρίση.

Στον όμιλο ΟΤΕ απεργούμε διεκδικώντας μια ενιαία ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο, με ξείσωση προς τα πάνω. Μια σύμβαση που θα καταργεί τους απαράδεκτους διαχωρισμούς που θεσμοθετήθηκαν με τις 2 τελευταίες ΣΣΕ και ταυτόχρονα θα καλύπτει το σύνολο των εργαζόμενων στον όμιλο (OTE, Cosmote, Cosmote e-Value, OTEplus, Mellon, IST, δανεικοί (Project Solutions, Manpower κλπ)). Απεργούμε ενάντια στο καθεστώς της ακραίας εντατικοποίησης που επιβάλει η διοίκηση και θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια μας. Ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στην τρομοκρατία που επιβάλλουν τα στελέχη της εταιρίας. Ενάντια στο νέο αξιολόγιο που θα κάνει την καθημερινότητά μας εφιάλτη.

Απεργούμε μαζικά στο πλάι των ταξικών δυνάμεων, της ΕΣΚ – ΟΤΕ, του ΣΕΤΗΠ και του ΠΑΜΕ στέλνοντας στις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΟΜΕ – ΟΤΕ το μήνυμα ότι η γραμμή του κοινωνικού εταιρισμού και της συστράτευσης με την εργοδοσία δεν είναι αποδεκτές από τους εργαζόμενους που βιώνουν στο πετσί τους τα αποτελέσματα της στάσης τους. Απεργούμε με τις ταξικές δυνάμεις αντιδρώντας στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που αφού απεδέχθη παθητικά τον απεργοκτόνο νόμο σήμερα ζητά από την κυβέρνηση την ένταση της καταστολής των εργατικών αγώνων και η κυβέρνηση ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα στέλνει ασφαλίτες και δυνάμεις καταστολής στα συνδικάτα.

Καμιά συμμετοχή στου ΝΑΤΟ το σφαγείο!

Απεργούμε αντιδρώντας στη πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την περίφημη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της χώρας. Πολιτική που εμπλέκει τη χώρα όλο και πιο πολύ σε σχεδιασμούς που μυρίζουν μπαρούτι. Μας εμπλέκουν όλο και πιο πολύ στην αντιπαράθεση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που όπως έχουν δείξει πολλές φορές δεν διστάζουν να λύσουν τις διαφορές τους με πολέμους καταδικάζοντας ολόκληρους λαούς στην εξαθλίωση και στην προσσφυγιά.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
την αγανάκτηση που εξέφρασες για μια ακόμη φορά στην «έρευνα ικανοποίησης», η οποία βέβαια ούτε αλλάζει τα πράγματα, αλλά πολλές φορές δεν αποτυπώνεται καν στα αποτελέσματα εξέφρασέ τη με τη συμμετοχή σου στην απεργία. Την Τετάρτη να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς. Να σταματήσει η παραγωγή. Να πάνε πίσω οι στόχοι της εργοδοσίας. Να διεκδικήσουμε ο τεράστιος πλούτος που παράγουμε να αξιοποιείται για την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών και όχι να γίνεται κέρδος στα χέρια λίγων.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 10:30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Επισκέπτες