Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

31 Οκτ 2018

Δεν μας τρομοκρατούν!!!

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Αν θελήσουμε να δούμε πίσω από τα παραμύθια της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και τον εφησυχασμό που καλλιεργεί στους εργαζόμενους ,θα βρεθούμε μπροστά στην δική μας πραγματικότητα που η διοίκηση του ομίλου ΟΤΕ την ονομάζει «βιώσιμη ανάπτυξη» ή «υπεύθυνη εργασία και ανάπτυξη»…

Σε τέτοιους όρους κρύβεται η στρατηγική της ως προς την ένταση της εκμετάλλευσης, με αναπόσπαστο στοιχείο την καλλιέργεια ανταγωνισμού μεταξύ των εργαζομένων και την αξιολόγηση της παραγωγικότητας τους. Με αιχμή του δόρατος τα τελευταία χρόνια όλα τα κανάλια πώλησης από τους επιχειρησιακούς πελάτες, τα τηλεφωνικά κέντρα  και κυρίως τα εμπορικά καταστήματα COSMOTE.


Τα αποτελέσματα του σπαστού ωραρίου-λάστιχου, των απλήρωτων υπερωριών, της ευελιξίας και της υποστελέχωσης με κυρίαρχη την επικράτηση της διάσπασης των εργαζομένων σε ΟΤΕ, COSMOTE, νέους – παλαιούς, δανεικούς και πλήρως εκμεταλλευόμενους, η διοίκηση του ομίλου ΟΤΕ τα μετρά κάθε χρόνο μέσω των απολογισμών της ως έσοδα με κερδοφορία ΙΣΧΥΡΗ!

ΤΙ ΜΕΤΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ 133 ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ COSMOTE;
ΜΕΤΡΟΥΝ: αφόρητη εντατικοποίηση - καθημερινή πίεση - τεράστιο άγχος.
ΜΕΤΡΟΥΝ : απλήρωτη εργασία - φόρτο δουλειάς.  Όλοι (οι λίγοι) - Όλα,  ΚΕΝΑ σε μόνιμο προσωπικό που καλύφθηκαν με ευέλικτο εργατικό δυναμικό για να εξυπηρετήσουν τις νέες μορφές εργασίας που θέλει ο εργοδότης .
ΜΕΤΡΟΥΝ: από τα παράπονα μέχρι τις «εκρήξεις» των  πελατών ενώ ακούν για αφανείς πελάτες που τους αξιολογούν…
ΜΕΤΡΟΥΝ : με τα εξάμηνα την εμπορική πολιτική  της διοίκησης, των στόχων που επιβάλλει  με τους συντελεστές βαρύτητας και την «ποντοδοσία»  …. «που δεν έχουν ούτε πάτωμα ούτε ταβάνι»
ΜΕΤΡΟΥΝ:  τα μηχανήματα αυτόματης είσπραξης  που επιδρούν στην εργασιακή ανασφάλεια  για τις θέσεις εργασίας  και επηρεάζει την προσωπική και  επαγγελματική τους  ζωή.
ΜΕΤΡΟΥΝ: τους ανταγωνισμούς και τις κόντρες των προϊσταμένων-στελεχών της εμπορικής διεύθυνσης που τις εισπράττουν με τη μορφή απαξίωσης και προσβολής.
ΜΕΤΡΟΥΝ: Μία προς μία τις προειδοποιητικές επιστολές (warning letters)  που με τρόπο απαράδεκτο και εξευτελιστικό εντατικοποιούν – τρομοκρατούν (ταυτόχρονα με την αξιολόγηση) σηματοδοτώντας  την έξοδο τους , ως εργαζόμενοι.

Ως εδώ συνάδελφοι, ο απολογισμός της ήδη εντατικοποιημένης καθημερινότητας μας να μην επιτρέψει άλλη υποχώρηση – άλλη ανοχή!!!
Ευθύνες για όλα τα παραπάνω έχουν  στον ΠΑΣΕ, όσοι θέλουν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους  σκόπιμα διαστρεβλώνοντας τον ρόλο τους ως συνδικαλιστικά στελέχη και εκπρόσωποι εργαζομένων επιλέγοντας  να εξανλτήσουν τη δράση τους  σε συναντήσεις…  με πολιτικά κόμματα.

Αυτοί που ΠΟΤΕ  δεν υπερασπίστηκαν το ωράριο και τις θέσεις εργασίας  των εργαζομένων στα Καταστήματα!!!
Κάθε συνάδελφος πρέπει και μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για το ρόλο  και τη στάση που οφείλουν να έχουν οι εκπρόσωποι του. Δεν έχουμε καμία ανάγκη από  συνδικαλιστές που θα γίνονται «δεκανίκι» των κυβερνητικών επιλογών σημερινών ή αυριανών  και  το μακρύ χέρι της διοίκησης. Δεν έχουμε ανάγκη από  τέτοιους εκλεγμένους που στην ουσία αποτελούν κομμάτι του κυβερνητικού και μέρος του  εργοδοτικού μηχανισμού. Είναι δεσμευμένοι απέναντι στη διοίκηση, δε θέλουν και δεν μπορούν να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων.

Είναι ώρα να πάρουμε αποφάσεις. Μπορούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Θέλουμε ζωή με αξιοπρέπεια, με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Δεν μας τρομοκρατούν. Οργανωμένη απάντηση με  άμεση παρέμβαση στη Διοίκηση με τους εργαζόμενους πρωταγωνιστές και όχι θεατές των εξελίξεων. Με τον οργανωμένο αγώνα μας, να δώσουμε απάντηση, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

Η απεργία στις 14 Νοέμβρη να αποτελέσει την πρώτη μαζική απάντησή μας

Επισκέπτες