24 Οκτ 2018

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ COSMOTE ΚΑΙ
ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ


Συναδέλφισσες Συνάδελφοι Εργαζόμενοι στην COSMOTE
Την Τετάρτη 31/10 είναι προγραμματισμένη η ετήσια Τακτική Συνέλευση του Συλλόγου των εργαζομένων στην COSMOTE. Πρέπει να είναι μια συνέλευση μαζική που θα βάλει στο επίκεντρο την ανάγκη που έχουμε οι εργαζόμενοι να αμειβόμαστε καλύτερα, να δουλεύουμε μέσα σε καλύτερες συνθήκες, να προστατεύεται η μητρότητα – πατρότητα, να λαμβάνεται υπόψη ο επαγγελματικός κίνδυνος στον οποίο εκτιθέμεθα, να αναγνωριστούν ιδιαιτερότητες ειδικοτήτων ως προς την υγεία μας και μια σειρά άλλων ζητημάτων που αφορούν όλη μας τη ζωή. Κόντρα δηλαδή στις επιδιώξεις της πλειοψηφίας του σωματείου (ΑΚΕ-ΔΑΚΕ και ΣΥΜΜΑΧΙΑ- ΠΑΣΚΕ) που το μόνο ιερό που έχει είναι η κερδοφορία του ΟΤΕ.
Πρέπει  να είναι μια συνέλευση όπου θα τοποθετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι φέρνοντας πείρα και εντυπώσεις από τους χώρους δουλειάς και θα προτείνουν δράσεις, τρόπους συσπείρωσης και ενότητας των εργαζομένων σε ένα δύσκολο εργασιακό  περιβάλλον όπως αυτό διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια στον Όμιλο ΟΤΕ.
Η ΕΣΚ – ΟΤΕ θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να μην επικρατήσουν άλλη μια φορά λογικές και πρακτικές εκφυλισμού ώστε να βαθύνει η κουβέντα και να γίνει έντιμη ανταλλαγή επιχειρημάτων. Να μην αναλωθεί η συζήτηση σε ατάκες ψευτο-εντυπωσιασμού και προσωπικές επιθέσεις. Να βγουν συμπεράσματα μέσα από την ματιά των εργαζομένων και να απομονωθούν οι δυνάμεις που θα θέλουν απλά να σχολιάσουν και να στρογγυλοποιήσουν -για να γίνει πιο εύπεπτη- την εισήγηση που θα έρθει να κάνει η Διευθύντρια Προσωπικού για άλλη μια χρονιά μετά από πρόσκληση της πλειοψηφίας του Σωματείου (ΑΚΕ και ΣΥΜΜΑΧΙΑ).  Θέλουμε να ακουστεί η πραγματική φωνή των εργαζομένων κόντρα σε αυτούς που κάθε χρόνο κάνουν τον υποβολέα στις επιδιώξεις της εργοδοσίας.
                   Να φάνει σε όλους ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος στην υπόθεση της βελτίωσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Να φανεί σε όλους πόσο βολεύει την εργοδοσία του Ομίλου ΟΤΕ ο κατακερματισμός των συναδέλφων σε παλιούς-νέους, δανεικούς-αδάνειστους και πόσο πλάτη σε αυτή τη κατάσταση έχουν βάλει οι δυνάμεις που αποτελούν τα τελευταία χρόνια την πλειοψηφία του Σωματείου μας με την τακτική που ακολουθούν και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που υπογράφουν.
Δεν είμαστε συνέταιροι στον Όμιλο ΟΤΕ με τους Μετόχους. Αυτοί είναι αόρατοι δεν συμμετέχουν σε κανένα βαθμό στην παραγωγή. Εμείς είμαστε οι αποκλειστικοί παραγωγοί όλου αυτού του αμύθητου πλούτου που βλέπουμε γύρω μας, οι αποκλειστικοί κατασκευαστές, σχεδιαστές και λειτουργοί υποδομών που πριν δέκα χρόνια θα έμοιαζαν φωτογραφίες από επιστημονικά βιβλία. Η δικιά μας δουλειά, το δικό μας μυαλό φέρνουν την πρόοδο και την εξέλιξη.
Αυτοί όμως θα εισπράξουν τα επόμενα δύο χρόνια 260.000.000 Ευρώ ενώ εμείς χάρη στη πλειοψηφία του Σωματείου μας θα παραμείνουμε στο μισθολογικό καταψύκτη του -3,5%. Σε αυτή τη κατάσταση που μας έφεραν στη διάρκεια της κρίσης Κυβερνήσεις και Εργοδοσία θέλουν να παραμείνουμε και στην υποτιθέμενη Μετά-Μνημονιακή εποχή.
Οι δυνάμεις της Ενιαίας Συνδικαλιστικής Κίνησης (ΕΣΚ), οι ταξικές δυνάμεις, δεν έχουμε σκοπό να λειτουργήσουμε σαν φίλτρο των επιδιώξεων της εργοδοσίας, σαν μεσίτες μιας επιχειρηματικότητας που μας θεωρεί κόστος και μιας ανάπτυξης η οποία δεν θα φτάσει πότε στο τραπέζι των οικογενειών μας. Δεν λογοδοτούμε ούτε στα αφεντικά ούτε στους παρατρεχάμενους τους που συνειδητά υποτιμούν την δύναμη του συλλογικού αγώνα και ρίχνουν όλες τις δυνάμεις τους για να μαζεύουν απλά χειροκροτητές για τον επόμενο «σωτήρα» και να εκτονώνουν την συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση των συναδέλφων. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, ξέρουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση οι Κυβερνήσεις που έδωσαν, δίνουν και θα δίνουν όλα τα εργαλεία στους εργοδότες μας για να διαλύσουν κάθε δικαίωμα και κάθε κατάκτηση που υπήρχε να είναι αρωγοί στους αγώνες που πρέπει να γίνουν. Ξέρουμε ότι θα τους βρούμε απέναντι μας.
Εμείς λογοδοτούμε μόνο απέναντι στους συναδέλφους μας και έτσι αντιλαμβανόμαστε και την στρατηγική διαχείρισης των οικονομικών πόρων που μας εμπιστεύεστε κάθε μήνα. Πυξίδα μας δεν είναι μόνο το ύψος της μηνιαίας συνδρομής, το οποίο το θεωρούμε επαρκές, αλλά και το αν οι πόροι του σωματείου μας αξιοποιούνται στη κατεύθυνση της προάσπισης των κατακτήσεων των εργαζομένων και στην λογική της ενίσχυσης του εργατικού κινήματος. Το σωματείο μας χρειάζεται πόρους για να οργανώσει με καλύτερους όρους και με πιο προωθημένες μορφές τη διεκδίκηση  του πλούτου που παράγουμε. Χρειάζεται πόρους για να γίνει πιο ικανό να διαμορφώνει πιο δουλεμένα την επιχειρηματολογία του για να μπορεί να ενώνει και όχι να χωρίζει συντεχνιακά τους συναδέλφους. Ένα σωματείο δεν χρεοκοπεί όταν λιγοστεύουν τα χρήματα στο ταμείο του αλλά όταν παραμένει καθηλωμένο σε μια χρεοκοπημένη στρατηγική. Η δυναμική των μελών του ανέτρεψε τις μαζικές απολύσεις του 2011 όχι τα ταμειακά του αποθέματα. Η πρόταση της ΑΚΕ για αύξηση της μηνιαίας συνδρομής των μελών για να μπορεί να συμμετέχει το Σωματείο σε συμβούλια εργοδοτικών συνδικαλιστών σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι απαράδεκτη.  Δεν γίνεται να χρησιμοποιούνται οι πόροι του σωματείου μας για να επιμορφώνονται συνδικαλιστικά στελέχη στο πως θα μορφοποιούνται και θα εξειδικεύονται οι επιδιώξεις της εργοδοσίας μέσα στα σωματεία. Στο πως τα σωματεία θα μεταβληθούν σε μεσίτες της εργοδοσίας ή σε λόμπυ επιχειρηματικών συμφερόντων.
Δεν γίνεται η ΟΜΕ ΟΤΕ, στην οποία πάει το 73% της συνδρομής κάθε μέλους μας (περίπου 50.000 ευρώ το χρόνο), να κωλυσιεργεί προκλητικά στην μετατροπή της σε Κλαδική Ομοσπονδία Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής όπως ορίζει το καταστατικό της και να μην προωθεί την υπόθεση της υπογραφής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Συμφωνούμε ότι τα σωματεία χρειάζονται γερό ταμείο, όταν κάνουν αγώνες με αιχμηρό και συγκρουσιακό πλαίσιο αλλά όχι όταν τους ξεπουλούν και κάνουν μέλη τους μόνο όσους εγκρίνει η εργοδοσία, αφήνοντας εκτός επινοικιαζόμενους εργαζόμενους. Την ίδια λογική άλλωστε ακολουθεί και η ΓΣΕΕ που έχει στο ταμείο της μόνο για το 2018 8.000.000 ευρώ αλλά τα χρησιμοποιεί για να διοργανώνει συνέδρια και ημερίδες με το Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων αρνούμενη την ανάγκη οργάνωσης αγώνων για να ανατραπούν οι μνημονιακοί νόμοι και να αυξηθούν οι μισθοί. Φαίνεται για τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ αλλά και για αυτούς που την θεωρούν σημείο αναφοράς το προσχέδιο του Προϋπολογισμού που φέρνει νέα μείωση της φορολογίας των Επιχειρήσεων και επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών, αυξάνοντας και άλλο τη οικονομική επιβάρυνση των εργαζομένων δεν αποτελεί σημείο σύγκρουσης με Κυβέρνηση και εργοδοσία.
Στο δρόμο αυτό δεν είμαστε μόνοι μας. Ακολουθούμε το ταξικό κάλεσμα εκατοντάδων Σωματείων και δεκάδων Εργατικών Κέντρων  που διαμορφώνουν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αγώνα και διεκδίκησης μέσα από το ΠΑΜΕ ώστε οι εργαζόμενοι να συναντηθούν ενωτικά αλλά και ταξικά. Μακριά από συμβιβασμένους εργατοπατέρες που ενδιαφέρονται μόνο για την εξυπηρέτηση των εργοδοτικών επιδιώξεων.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι σε μια εποχή όπου υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και οι παραγωγικές δυνατότητες για να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι σταθερή και μόνιμη δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, με ελεύθερο χρόνο, δωρεάν Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια δεν μπορούμε και δεν θα λυγίσουμε απέναντι σε κανέναν. Για μας ένας δρόμος υπάρχει, ο δρόμος του οργανωμένου αγώνα με στόχο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων. Ο δρόμος για ένα Σωματείο που θα παλεύει για όλα τα προβλήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, για τη συσπείρωση όσο των δυνατόν περισσότερων εργαζομένων, που δεν θα συμβιβάζεται με βάση την κερδοφορία και τις ανάγκες της εργοδοσίας, αλλά θα βάζει μπροστά τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. Σε μια χρονιά που κυβέρνηση και εργοδοσία πιστεύουν ότι θα ξεμπερδέψουν με το δικαίωμα στην απεργία και θα ξεδοντιάσουν τα σωματεία ο μόνος δρόμος είναι η επίθεση για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων των μνημονίων για την διεκδίκηση αυξήσεων και κοινωνικών παροχών για την επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων εργασίας.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΟΝ ΟΤΕ ΣΕ ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΚΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΣΕ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ

Επισκέπτες