Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

22 Σεπ 2018

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗ VODAFONE ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοτών να καταργήσουν το 8ωρο
Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να κοροϊδέψει για μια ακόμη φορά το λαό με τις εξαγγελίες για την «επιστροφή στην κανονικότητα» και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι ανακοινώνουν συνεχώς αυξημένη κερδοφορία και νέες επενδύσεις η Vodafone προωθεί την κατάργηση του 8ώρου με αλλαγή συμβάσεων που προβλέπουν ότι το 8ώρο γίνεται 9ωρο. Επεκτείνει δηλαδή τον εργάσιμο χρόνο αποκόβοντας το διάλειμμα.
Δηλαδή, ενώ ζούμε σε μια εποχή που η παραγωγικότητα της εργασίας και η τεχνολογική εξέλιξη έχουν διαμορφώσει τις συνθήκες ώστε το 7ώρο – 5νθήμερο – 35ώρο, χωρίς μείωση αποδοχών, να είναι απόλυτα ρεαλιστικός στόχος τα μονοπώλια επιδιώκουν την αύξηση του εργάσιμου χρόνου! Η επιδίωξή τους αυτή εντάσσεται μέσα στη γενικότερη στρατηγική τους που στοχεύει στη συνεχή αύξηση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας τους. Για αυτό επιμηκύνουν τον εργάσιμο χρόνο, για αυτό εντατικοποιούν την εργασία, για αυτό υποβαθμίζουν την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία, για αυτό διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, για αυτό τσακίζουν τους μισθούς.


Οι εργαζόμενοι, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων την παράγουμε εμείς με τον κόπο μας. Για αυτό όχι μόνο δεν επιτρέπεται αν τους χαρίσουμε τα δικαιώματα μας στη δουλειά, στη ζωή, στον ελεύθερο χρόνο αλλά αντίθετα πρέπει να διεκδικήσουμε όλο τον πλούτο που παράγουμε.

Ο αγώνας των εργαζόμενων στη Vodafone για την υπεράσπιση του 8ώρου μας αφορά όλους

Αν η Vodafone αυξήσει το ωράριο αυτό θα συμπαρασύρει τις εξελίξεις σε ολόκληρο τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, στο σύνολο της οικονομίας. Για αυτό και θα πρέπει όλα τα σωματεία του ΟΤΕ αλλά και του κλάδου να συμπαρασταθούν έμπρακτα στους εργαζόμενους στη Vodafone. Καλούμε κάθε εργαζόμενο στον όμιλο ΟΤΕ σε συλλογικό αγώνα μέσα από τα συνδικάτα. Να διεκδικήσουμε αυξήσεις στον κατώτερο μισθό, επαναφορά του πλαισίου των ΣΣΕ με κατάργηση των αντεργατικών νόμων των μνημονίων, κλαδική σύμβαση. Μόνο συλλογικά, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πάλης μπορούμε να απαντήσουμε στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοτών. Για αυτό απαιτείται να σημαδέψουμε τον πραγματικό αντίπαλο, να συμπορευτούμε με εκείνες τις δυνάμεις που θέλουν και μπορούν να συγκρουστούν με τα μονοπώλια, το κράτος τους, την κυβέρνησή τους. Να συμπορευτούμε με τον ταξικό πόλο του εργατικού κινήματος, το ΠΑΜΕ.
Η Vodafone δεν μπορεί μονομερώς να επιβάλει την κατάργηση του 8ώρου!
Κανένας εργαζόμενος να μην υπογράψει!

Εκφράζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στη στάση εργασίας των εργαζόμενων στη Vodafone τη Δευτέρα 24/9 9:00 – 12:00

Επισκέπτες