Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

12 Σεπ 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ….Το δούλεμα πάει σύννεφο!!!

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ,
η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ανέβηκε στην 83η ΔΕΘ και με πανηγυρισμούς προσπαθεί να μας παραμυθιάσει ότι έρχεται «το τέλος των μνημονίων» και η «επιστροφή στην κανονικότητα». Συνειδητά αποκρύπτει ότι συνεχίζει την ίδια πολιτική από εκεί που την άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με τα ματωμένα πλεονάσματα να διαρκούν μέχρι το 2060.
Η κυβέρνηση ξεκαθάρισε σε δανειστές, επενδυτές, αγορές και στον ΣΕΒ ότι οι τήρηση των συμφωνιών είναι δεδομένη όπως και η δέσμευσή της για συνέχιση  και ένταση της αντιλαϊκής – αντεργατικής πολιτικής. Η «ανάπτυξή τους», πατάει πάνω στους πετσοκομμένους μισθούς, στις συντάξεις πείνας, στην φοροληστεία του ΕΝΦΙΑ, στα χαράτσια, στις  ανύπαρκτες κοινωνικές παροχές.


Η πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  που όπως αποδείχτηκε «μας πνίγει στις βροχές και μας καίει στις ζέστες…»,  πατάει πάνω στα αποκαϊδια των δικαιωμάτων μας ώστε να εξασφαλίσει κέρδη για τους επιχειρηματικούς  ομίλους μέσω της «επενδυτικής έκρηξης» που υπόσχεται. Εμπλέκει όλο και πιο πολύ τη χώρα στο παιχνίδι του ανταγωνισμού των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας και των  δρόμων μεταφοράς. Το εγκληματικό  σκηνικό τους, είναι ήδη στημένο και για τον ελληνικό λαό και για όλους τους Βαλκανικούς λαούς.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

Φτάνει πια με τα ψέματα και τις απάτες τους. Ήρθε το τέλος των ψευδαισθήσεων.
Οι εργαζόμενοι δεν πιανόμαστε πλέον κορόιδα!!!
Η "επέκταση" η "διεύρυνση" των 4 κλαδικών συμβάσεων που διαφημίζει η κυβέρνηση δεν σημαίνει και την εφαρμογή τους. Για την  τεράστια  πλειοψηφία των εργαζόμενων στις τράπεζες, στις τηλεπικοινωνίες,  στην ενέργεια και σε μια σειρά κλάδων της  οικονομίας επικρατούν οι ελαστικές - ευέλικτες μορφές εργασίας μέσω των εταιριών ενοικίασης προσωπικού (που δεν τις καταργεί η συγκυβέρνηση ΣΥΤΙΖΑ - ΑΝΕΛ,  όπως και κανένα μνημονιακό νόμο).

Η πείρα μας δείχνει ότι όποιες κατακτήσεις κερδίσαμε ήταν αποτέλεσμα αγώνων – πιέσεων - διεκδικήσεων. Δεν μας χαρίστηκε τίποτα. Με αυτή την πείρα ως οδηγό μας, πρέπει στο επόμενο διάστημα να δυναμώσουμε το συλλογικό και οργανωμένο αγώνα εντός κι εκτός ΟΤΕ. Σε κάθε χώρο δουλειάς  από τα Τεχνικά Τμήματα έως τα εμπορικά Καταστήματα και από τα Τ/Κ μέχρι το ΙΤ. Δεν συμβιβαζόμαστε στη μισή ζωή γιατί τη θέλουμε ολόκληρη και δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Δίνουμε την μάχη για την ικανοποίηση των  δικών μας αναγκών  κόντρα σε κυβέρνηση – κεφάλαιο-ΝΑΤΟ –Ε.Ε

Ο αγώνας σε κάθε χώρο πρέπει να δίνεται για ΣΣΕ με πλήρη δικαιώματα, για σταθερή και μόνιμη δουλειά, με ωράρια και συνθήκες εργασίας ανθρώπινες. Πρέπει να δίνεται για την αναπλήρωση των  απωλειών που είχαμε σε μισθούς – συντάξεις - κοινωνικές παροχές. Πρέπει να δίνεται για να σταματήσει η εντατικοποίηση που μας εξοντώνει, για να μη βλέπουμε εφιάλτες για την αξιολόγηση.

Για να είναι νικηφόροι αυτοί οι αγώνες απαιτείται ένα πλαίσιο διεκδίκησης και οργάνωσης τέτοιο που θα ενώνει τους εργαζόμενους σε ταξική κατεύθυνση. Χρειάζεται να ενισχυθεί η συνεπής ταξική γραμμή στο συνδικαλιστικό κίνημα Χρειάζεται να παλέψουμε  με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ και να συστρατεύτουμε με τις ταξικές δυνάμεις στο ΟΤΕ και στον κλάδο, την ΕΣΚ και το ΣΕΤΗΠ.
Να γίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι συμμέτοχοι και όχι θεατές στις εξελίξεις μέσα από μαζικές διαδικασίες.
Να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές που θα σηματοδοτούν τις εξελίξεις.

Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ 13/9 7.00μμ στην ΟΜΟΝΟΙΑ
(προσυγκέντρωση 6.30 μ.μ. Πλ.Βαθης)

Επισκέπτες