29 Ιουλ 2018

Αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Χαιρετίζουμε τους  συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΣΚ ΟΤΕ και του ΣΕΤΗΠ και πρόσφεραν είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα για τους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές. Η μεγάλη ανταπόκριση και η απλόχερη ένδειξη αλληλεγγύης μπορούν να συμβάλουν για την κάλυψη κάποιων άμεσων αναγκών ωστόσο είναι βέβαια ότι δεν αρκούν. Θα πρέπει η αλληλεγγύη να εκφραστεί και με διεκδίκηση μιας σειράς μέτρων που είναι απαραίτητα ώστε να ορθοποδήσουν οι κάτοικοι της πληγείσας περιοχής.
Απαιτούμε:
·         Να υπάρξει άμεση καταγραφή των αγνοουμένων και υπεύθυνη ενημέρωση των οικογενειών τους και όλων όσοι αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους.
·         Να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης των τοπικών δομών Υγείας με προσωπικό και μέσα για την περίθαλψη όσων έχουν ανάγκη.
·         Να υπάρξουν άμεσα μέτρα ασφαλούς στέγασης, καθαριότητας και υγιεινής, ένδυσης και σίτισης των πυρόπληκτων οικογενειών.
·         Να υπάρξει άμεση αποκατάσταση της ύδρευσης και της ηλεκτροδότησης στις περιοχές που επλήγησαν.
·         Έκτακτη και άμεση οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες και στις οικογένειές τους.
·         Να υπάρξει άμεσα καταγραφή των ζημιών και ολική αποζημίωση των καταστημάτων, του εξοπλισμού, των εμπορευμάτων των αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ, καθώς και των περιουσιών των εργατικών και λαϊκών οικογενειών.
Ταυτόχρονα με τα άμεσα αιτήματα, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
1.      Πλήρη κάλυψη από τον ΟΑΕΔ για εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους λόγω των πυρκαγιών. Άμεση κάλυψη για τους μισθούς τους, την ασφάλιση τους, τα ένσημα τους.
2.      Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
3.      Για τα τραπεζικά δάνεια. Να υπάρξει πλήρης διαγραφή των δανείων των φτωχών εργατικών και λαϊκών οικογενειών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές για την 1η κύρια κατοικία και για την εξοχική κατοικία.
4.      Πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τις φτωχές εργατικές και λαϊκές οικογένειες που επλήγησαν.
5.      Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες.
6.      Χωρίς καμία χρονοτριβή να υπάρξει ΤΩΡΑ άμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση για τη υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών και αντιπυρικών έργων με ευθύνη του κράτους, στην Αττική και σε όλη τη χώρα.
Επίσης, την Πέμπτη 26/7 κλιμάκιο της ΕΣΚ – ΟΤΕ επισκέφθηκε την πληγείσα περιοχή όπου συναντήθηκε και με συναδέλφους που εργάζονται εκεί. Απαιτούμε από τη διοίκηση του ΟΤΕ:
·         Να παράσχει όλα τα απαραίτητα μέσα ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοι θα μπορέσουν με ασφάλεια να επιτελέσουν το τεράστιο έργο που έχουν μπροστά τους.
·         Να δοθεί έκτακτο βοήθημα από τον ΟΤΕ στους συναδέλφους που επλήγησαν από την πυρκαγιά.
·         Να παράσχει στους πληγέντες δωρεάν πακέτα ομιλίας και δεδομένων τουλάχιστον μέχρι να αποκατασταθεί το δίκτυο. Οι προσφορές που έχει ανακοινώσει με ισχύ μιας εβδομάδας αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Επισκέπτες