24 Ιουλ 2018

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ


H ΕΣΚ-ΟΤΕ εκφράζει τη συμπαράστασή της και την αλληλεγγύη της στους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί από τις φονικές πυρκαγιές. Πρώτα και κύρια στις οικογένειες που θρηνούν θύματα, έχουν ανθρώπους τους στο νοσοκομείο ή αγνοούμενους. Οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ αλλά και το σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας θα πρέπει να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που επλήγησαν και να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε.
Οι συνήθεις δικαιολογίες για ακραία καιρικά φαινόμενα και ασύμμετρες απειλές δεν μπορούν και δεν πρέπει για μια ακόμη φορά να καλύψουν τις ευθύνες όλων όσων στηρίζουν τις πολιτικές που οδηγούν σε τέτοιοι είδους καταστροφές. Τα ανύπαρκτα μέτρα αντιπυρικής προστασίας, οι ελλείψεις σε προσωπικό στην πυροσβεστική και η συνολική ανεπάρκεια υποδομών δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης είναι συνειδητή πολιτική επιλογή τόσο αυτής της κυβέρνηση όσο και των προηγούμενων. Είναι η πολιτική που εξαγγέλλει την ανάπτυξη χαρίζοντας τα πάντα στα μονοπώλια και τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Ανάπτυξη που η βάση της είναι η καταστροφή των ζωών μας. Τώρα σε αυτή τη βάση θα προσθέσουν και καμένους ανθρώπους και σπίτια. Έχουν τεράστιες ευθύνες τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ όσο και η ΝΔ μαζί  με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν αυτή την πολιτική.

Την 1/7/2018 η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ) κατήγγειλε τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν κα ι πρότεινε να γίνουν κινητοποιήσεις για να βάλουν φρένο στις νέες περικοπές που ετοίμαζε η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι και για να αναδειχθεί η ανάγκη αντιπυρικής προστασίας. Δυστυχώς η πλειοψηφία της ομοσπονδίας πυροσβεστών καταψήφισε την πρόταση, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στο εργατικό κίνημα και την ανάγκη ανασύνταξής του.
Η ΕΣΚ – ΟΤΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ ετοιμότητα. Καλούμε όποιον γνωρίζει κάποιον συνάδελφο που είναι ανάμεσα στους πληγέντες να απευθυνθεί στην ΕΣΚ ώστε να παράσχουμε στήριξη.
·         Απαιτούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ουσιαστική βοήθεια στους κατοίκους των περιοχών που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά
·         Απαιτούμε άμεσα μέτρα αντιπυρικής προστασίας και μέτρα που θα εμποδίσουν να έρθει η “ανάπτυξη” στις καμένες εκτάσεις από τους γνωστούς καρχαρίες

Την Τετάρτη 25/07 και την Πέμπτη 26/07 από τις 8:00 – 10:30 θα συλλέγουμε είδη πρώτης ανάγκης στο ΔΜ στο -1 για τους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί.

Τα είδη που συγκεντρώνουμε είναι:

1.       Εμφιαλωμένα νερά
2.       Παιδικές τροφές, πάνες, μωρομάντηλα, ελαφρύ βρεφικό και παιδικό  ρουχισμό
3.       Είδη διατροφής που δεν χρειάζονται μαγείρεμα όπως ξηρά τροφή, κονσέρβες, φρυγανιές κτλ.
4.       Φαρμακευτικό υλικό και φάρμακα που έχουν να κάνουν με περιποίηση τραυμάτων και εγκαυμάτων (γάζες, αντισηπτικά, αλοιφές κτλ.)

Επισκέπτες